Salut! Aplicațiile despre care menționezi, seamănă foarte mult cu cele de pe Huawei. Într-adevăr, nici eu nu pot sa le fac shortcut pe ecranul principal, pot doar sa le mut cu totul acolo, nu știu exact de ce se întâmplă asta. Opțiunile pt ele sunt destul de limitate. Când dau click pe ea însă, se deschid o serie de parametri (puls, nr de pași, opțiuni de antrenamente, precum și meniul de conectare cu un Smartwatch). Eu o folosesc cel mai des împreună cu ceasul pt monitorizare (heart rate, pași, ore de somn, etc).
Ceea ce ma intriga însă este faptul ca ai spus ca telefonul este nou și are in el deja peste 300 de aplicații . Eu am în telefon 136 de aplicații, număr care include și aplicațiile native ale sistemului și deja mi se par prea multe. Dar am tot instalat în 2 ani de zile...vreo 54 mai exact.
Vezi nu cumva sa fie vreun bug de sistem sau aplicația sa nu fie oprita din setări. Unele aplicatii, dacă sunt oprite forțat din Setări, nu le dispare pictograma din meniu, dar nu mai pot fi accesate.