anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ai un telefon Samsung cu Android 12? Afla cum poti vorbi la telefon fara sa ai semnal!

Anonim
Neaplicabil
Odata cu lansarea Android 12 pe terminalele Samsung, alaturi de multe alte noutati au adus si una din cele mai utile implementari in soft - posibilitatea ca terminalele dual SIM sa poata face switch automat intre cartele pentru zonele fara semnal si astfel sa nu ratezi apeluri sau sa poti apela facil de pe oricare cartela SIM iti doresti.
Ca sa te bucuri de aceasta functionalitate n-ai nimic altceva de facut decat sa activezi apelarea VoWi-Fi din meniul telefonului si sa ai 2 operatori compatibili (Vodafone, Orange sau Digi Mobil pentru tara noastra). Telekom nu suporta aceste functionalitati de retea.
Asta e tot, telefonul va ruta singur apelurile prin cealalta conexiune de date disponibila daca veti avea lipsa semnal pe una din cartele in mod automat.
Sus indicatorul se va schimba si aparea un simbol distinct care indica functia de rutare automata.
12 Răspunsuri 12

Viocat
Senior certificat
Salutare! Din cate stiu VoWi-fi vine de la voice over wifi ceea ce presupune ca atunci cand semnalul de telefonie este slab si este disponibila o retea wifi apelarea se face pe internetul wifi astfel incat comunicarea sa nu aiba de suferit. Cred ca mai degraba ar fi vorba de apel Volte adica voice over ltecand se comuta intre retele dual sim atunci cand unul dintre sim-uri nu are deloc semnal. O seara buna!

Anonim
Neaplicabil
Nu are treaba VoLTE aici.

Viocat
Senior certificat
Ai dreptate Volte se refera la convorbiri mai bune in 4g(lte) niciuna din cele 2 vowifi si volte nu realizeaza transferul apelului atunci cand se pierde semnalul intre simuri in mod automat.

Trixen_old
Cunoscător
@simple_dreams: poti pune un link cu functionalitatea descrisa mai in detaliu, te rog? Eu am un Android 10, am WiFi calling activ si vorbesc astfel atat de pe Orange cat si de pe Vodafone desi nu am semnal GSM de cele mai multe ori. Apelurile imi sunt directionate prin conexiunea de internet fix si totul merge bine. Sunt in aceasta configuratie de mai bine de un an (de vreo 2 si aproape jumatate, desi la Vodafone nu a functionat pana de curand) Asadar, daca te referi la Voice over WiFi, aceasta e o tehnologie de cativa ani, e matura, exista suport pentru diferite terminale in functie de preferintele operatorului (iPhone 6+ si cam toate device-urile Android 7+ cred ca au suport, dar Orange permite doar gama de top de la Samsung, cateva Xiaomi, poate cateva pe langa. Am avut un Nokia 7 plus. Telefonul stia, dar nu am avut suport de la Orange si nu am putut sa activez nicicum fara sa rootez telefonul. La fel cu un Nokia 4.2 care nu e acceptat si un Redmi 9T care merge fara probleme). Daca insa te referi la ceva nou, pune-ne si noua un link, sa ne scaldam privirea... 🙂

Anonim
Neaplicabil
La ce fac eu referire este o comutare automata in situatii de semnal printr-o retea mobila, nu apel prin router. Sper ca s-a inteles. N-am ce link sa pun ca nu am gasit evidentiata treaba asta niciunde, ci am descoperit-o impreuna cu un amic.

Bugnar_Tudor
Explorator entuziast
Mulțumim frumos!

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver
Orice descoperire ar trebui sa fie brevetata...... zic eu.

mihai_13
Maestru
ai dreptate Florin :)(am inteles ironia) - vis_simplu chestia asta era si pe telefoane mai vechi gen S9 cu android 10 ...

Anonim
Neaplicabil
Eu nu imi mai bat capul degeaba. Am pus doua capturi de ecran, fiecare intelege cat poate. 🙂 Se vede clar ca nu e nicio conexiune Wi-Fi!

Anonim
Neaplicabil
Si textul descriptiv.

Trixen_old
Cunoscător
Ok, multumim. Acum are sens si inteleg ce ai vrut sa zici. Auto data switching aveam si eu, insa intr-adevar nu aveam nimic de genul "foloseste datele de pe SIMul pe care ai semnal pentru apelurile de pe celalalt". Iti multumim ca ai partajat cu noi aceste informatii. 🙂

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver
Doar povestea este altfel cosmetizată. Vezi atach... la ceva ce exista de pe vremuri vechi.