anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Abonament sau prepay?

Razvan
#StarMember
De ce ați alege un tarif postpay sau prepay?
37 Răspunsuri 37

delfinas
#StarMember & April's Problem Solver
La inceputuri, acum vreo 21 de ani, aveam cartela, nici nu te puteai atinge de abonamente, nu erau pt oricine. Apoi mi am permis abonament. Avantajele abonamentului sunt: ai o perioada de gratie de plata, nu ti se opreste accesul dupa fix 30 de zile, primesti bonusuri, poti lua un telefon la un pret mai bun decat la liber. Avantajul principal al cartelei este acela ca ai resurse mai multe, mai ales net, la un pret mai mic decat al unui abonament, Faptul ca la o cartela se poate renunta oricand, ii face pe furnizori sa tenteze clientii de prepay sa ramana in retea cat mai mult, oferindu-le cat mai multe resurse la un credit de 5 euro.

Neaplicabil
ambele,fiecare cu avantaje/dezavantaje. cred totusi ca orange actual nu se compara cu cel de la inceput,s-au schimbat politicele,oferta,preturile,terminalele,totul a mers spre bine. deasemeni,cred ca pana acum cativa ani era mult mai avantajos sa ai cartela (resurse/pret) daca acum se incearca incurajarea trecerii pe abonament,este foarte bine,dar cumva trebuie oferit un beneficiu,pentru ca telefonul nu este un motiv bun sa treci de la cartela la abonament. cine a avut cartela,a avut si telefon,este un puhoi de posibilitati de a cumpara telefoane. cine spune ca puteai sa incarci cartela cand si daca aveai chef si bani,iar contrazic,deoarece resure ai cand incarci luna de luna. la abonament beneficiile constau in: -comoditate -internet (router) -da,si ofertele de terminale -ofertele de combinatii gen family sau love -posibilitatea de a-ti supraveghea traficul, si,nu in ultimul rand, -suportul online -bonusurile de vechime eu folosesc ambele variante,desi daca voi gasi o oferta compatibila ca pret/resurse,as trece mediat si cartela pe abonament

Vio73
#StarMember
Așa este, fiecare alege ce i se potrivește mai bine.

Ascary
Campion certificat
Abonament,clar. 🙂

Valadoryn
Junior entuziast
Nu este nicio diferența între abonament și prepay ,de preferat este avantajos abonamentul

Mădălin
Cunoscător certificat
Nu am nevoie neapărat de abonament însă unii pot crede că plata lunara a unui abonament nu e la fel de ușor că încărcarea lunara a unui prepay... 11 euro vs 5 euro pare uneori la fel

Melek
Junior entuziast
Am abonament de cand am inceput sa folosesc pentru prima data un telefon mobil. Nu as putea sa ma obisnuiesc cu un prepay din simplu fapt ca, as uita tot timpul sa imi reincarc cartela. Am suficiente lucruri la care trebuie sa ma gandesc, si sa le tin bine organizate incat sa trebuiasca sa ma preocupe si aspectul asta. Nu am facut niciodata o comparatie intre avantajele pe care le ofera un abonament sau o cartela prepay pentru ca nu m-am gandit in nici un moment sa trec la o cartela prepay.

Raluca
Junior entuziast
Imi place comoditatea pe care mi-o ofera abonamentul, precum si beneficiile pe care le avem la cumpararea telefoanelor, dar daca in perioada min contractuala nu mi se vor da mai multi Gb, ma voi reintoarce la prepay.

Vio73
#StarMember
Sincer, și mie mi se pare mult mai comod să fiu abonat decât să utilizez prepay-ul.

Neaplicabil
Abonament desigur.

DanielaH
Moderator
@andreic, pentru că scopul acestei comunități este ca membrii să se ajute între ei adăugând întrebări, răspunsuri, sfaturi utile, te rugăm să-ți argumentezi comentariile și să ne împărtășești din experiențele tale personale. De ce preferi abonamentul? Ai avut experiențe cu ambele?

Neaplicabil
Desigur, era tarziu cand am scris si nu am dezvoltat... in primul rand imi place abonamentul pentru ca imi ofera niste resurse clare pe care mi le pot configura iar daca le depasesc am totusi serviciul in continuare contra cost, pentru ca prefer sa platesc factura prin direct debit sau online, deasemenea pentru ca nu vreau sa ma trazesc la un moment dat fara credit/trafic/resurse departe de casa pentru ca am uitat sa incarc sau mai stiu eu ce altceva. Experienta mea cu cartela e foarte mica si e veche nefiind demna de mentionat (cand am testat acoperirea prin anii 2000 la dialog inainte sa am primul meu abonament), eu avand abonamente de peste 16 ani. Insa fiumeu are cartela deocamdata si experimentez prin el inconvenientele... cel mai rau e cand ii asigur credit pentru reactivarea optiunilor si cand el greseste ceva sau face o plata la un online game gen roblox (care nu pare sa ceara confirmare inainte, ia direct credit) pana in termenul de reactivare se tarzeste dupa aia o luna fara resurse caci nu mai avea credit disponibil... deasemenea daca prin absurd isi termina resursele de net (ca acuma), nu mai are acces pana la reactivarea optiunilor, lucru care nu se intampla la abonament. In linii mari cam asta e. Inca un aspect demn de mentionat la abonament... daca prin absurd nu am sold in cont ori raman fara bani o perioada, la abonament pot amana plata facturii si am in continuare serviciul activ.

Vali
Junior entuziast
Foarte simpla alegere! Ai nevoie si de telefon? Atunci alegi abonament! Nu ai nevoie de telefon? Atunci mergi pe pre-pay! Totdeauna pre-pay va beneficia de tot felul de bonusuri, oferte etc! Abonamentul, cum l-ai negociat, asa ramane 2 ani! Simplu!

coco_1
Junior
Abonament!

ClaudiuP_1
Explorator entuziast
Abonament daca : 1 - urmaresti reduceri la achizitionarea telefoanelor (poti face un calcul cat te costa telefonul comparand pretul abonamentului la care il poti lua mai ieftin, perioada contractuala si cat te-ar costa pe PrePay) 2 - daca folosesti servicii conexe sau vrei sa ai acces rapid la o facilitate (apeluri, sa platesti ceva si apoi sa iti apara pe factura etc. ) Cartela daca : 1 - vrei sa nu ai o obligatie contractuala si sa poti renunta oricand la cartela sau daca o utilizezi sporadic in Romania (2-3 luni) 2 - daca vrei foarte multe resurse la un cost mic (mereu PrePay a fost mai ieftin ca abonamentul ) 3 - uneori iti poate oferi "un grad de anonimitate" dar aici e + - 4 - daca preferi sa iti modifici resursele des in decursul unui an (iti iei extraoptiuni cu net etc.) As mai adauga 2 lucruri : - multi au inclus faptul ca la abonament scapi de grija reincarcatului. Recent am descoperit servicul Pago (https://pago.ro/) ce te lasa sa programezi incarcari recurente pe numere de telefon la anumite intervale de timp. In esenta face ceea ce face si Orange cu incarcarile recurente pe numere PrePay dar fara sa fii obligat sa detii un abonament Orange - deci daca pana acum reincarcarea era problema, exista o solutie de automatizare a ei - Orange testeaza piata cu Yoxo - un hibrid intre abonamente si cartele PrePay, destul de interesant si este posibil ca incet, incet tot ce inseamna PrePay sa migreze catre acest tip de produs (atunci cand vor aparea pachete mai competitive in aplicatie )