anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Pret abonament tv prin satelit

Cosmin20
Junior

Buna,am vazut recent(adica astazi) ca pe aplicatie imi este taxat abonamentul de tv prin satelit cu 8.9 euro,iar pe factura este facturat cu 10 euro in cap(plus chirie aparat).Nu mi se pare normal si etic sa fie asa diferenta in fiecare luna(pana in prezent nu am verificat daca suma ce imi este aratata pe aplicatie este aceeasi cu cea de pe factura) si in plus cursul de calcul euro-lei este mai mare decat cel prevazut de lege....Pot face acest lucru? Si in plus de asta am primit ca de la 1 aprilie 2024 se majoreaza cu 3 euro(ceea ce mi se pare penibil).Multumesc!

Screenshot_20240222_110509_My Orange.jpg

16 Răspunsuri 16

Vio73
#StarMember

Salutare!

Cel mai bine este să clarifici cu ei această situație, inclusiv o eventuală majorare de preț, scriindu-le din secțiunea Contact ( Trimite-ne un mesaj):

https://www.orange.ro/contact/

Sper să reușești!

Baftă! 

Salut Vio,

Le-am scris in mesaj deoarece mi se pare chiar absurd ceea ce fac,dar nu am primit raspuns pana acum si na am vrut sa intreb comunitatea.Multumesc de raspuns.

O zi faina sa ai!

Baftă multă! Zi faină si ție! 

Pololică
#StarMember

Salutare!

Prima recomandare: verifica sa vezi ce scrie in contract. Stiu ca orice decodor suplimentar (CI+ sau STB [acel aparat cu telecomanda care se conecteaza la TV]) se plateste suplimentar. Nu bag mana in foc de pret, dar retin ca e 1E (adica fix pretul in plus). Posibil sa fi avut o perioada promotionala?

A doua recomandare: verifica ultimile facturi (in special cea de luna trecuta). Poate ai vreo notificare pe ea privind marirea.

Si a treia:verifica lunar facturile.

Bună,am verificat...nu am alt decodor in plus...nu am avut nici o oferta/bonificație...pe aplicatie imi arata pur și simplu 8.9 euro abonament plus 2 euro chiria...dar pe factura îmi scrie 10 euro abonament plus 2 euro chiria adică 12 euro plus tva(ca na) și prețul de curs este de 5 lei și ceva când cursul BNR ii 4.9...deci te jecmanesc pe unde apuca...Mi-a răspuns o doamna/domnișoară dar acum numai merge sa ii răspund înapoi ca de  nu or fi proști sa zica ca da asa este....si m-am uitat ep majoritatea facturilor și tot cu 10 îmi apare(deci într-un an mi-au luat în plus 13 euro nejustificati...nui suma mare de 13 de la mine...13 de la tine...asa fac milioanele și ii doare în dos de noi).

Cosmin20
Junior

Nu or fi ei **beep** sa te lase sa vb cu ei...o mers chatul pana când i-am trimis screenshot-ul cu cât îmi apare pe aplicatie și acum numai merge....

 

 

Screenshot_20240222_115751_My Orange.jpg

Pololică
#StarMember

https://www.orange.ro/contact/

Uneori chat-ul poate fi indisponibil (diverse lucrari de mententanta), dar ai varianta paginii de contact. Sigur se va raspunde.

Am reușit sa vb cu ei dar o țin tot pe a lor ca nu au greșit cu nimica....mi se zice ca abonamentul ii 7.47 plus 0.84(majorare din 2023) plus 2 euro chirie ...lor le da 12 euro..deci undeva plătesc aiurea și nu vor sa recunoască și cred ca asta ii începutul sfârșitului cu ei...mai bine cu iptv și gata...sau alta companie.

7.47 + 19% (TVA) = 8.90 abonamentul (sigur calculul este facut la 3 zecimale ca sa dea 8.90)

0.84 + 19% (TVA) = 1.00 marirea

1.68 + 19% (TVA) = 2.00 chiria

Adunand: 8.90+1+2=11.90, TVA inclus

Cam asa ar trebui sa arate factura (este o obligatie fiscala: preturile sa fie facturate fara TVA, cotele de TVA si, la final, sa se adune toate cifrele).

Legat de IPTV: daca gasesti Digi Sport si nu este RCS, platforma este ilegala. Digi nu ofera drept de redifuzare la Digi Sport (toate 4), FilmNow (fostul Digi Film), Digi "Documentare" (World, Life si Animal World) si m-as feri de ei.

Frumos și explicit calculul,numai ca ție tia dat 12 euro cu tot cu tva...lor le da 12 euro fără tva deci.....iara undeva nu bat calculele făcute de pământeni și calculele făcute de domnii sau doamnele cu școala de la Orange...zic și eu...am atașat sumarul facturii...nu lua în considerare penalitățile de 2 zile ca nu ii vb de asta.🙂

Screenshot_20240222_125658_Samsung Notes.jpg

Problema este abonamentul: 10E (fara TVA) vs 8.40 (fara TVA). Strict legat de cifre, diferenta este valoarea TVA-ul. Aici e buba: pe factura ai 10E, tu zici ca ar trebui sa fie 8.40E.

Singura intrebare: cat a fost, de fapt, majorarea: 1.60 fara TVA, adica 1.90E cu TVA? Pentru ca ar da diferenta. Cifra mi se pare ciudata intrucat majorarile sunt la cifre rotunde (din 1E in 1E).

Sincer nu știu sa spun....tot ce știu este ca pe aplicatie imi apare 8.90 + 2 euro adică 10.90(cu sau fără tva mi tot una).....dar mie îmi iau 12 euro plus TVA...deci trebuie cumva sa ma lămurească cumva ca nu este normal din punctul meu de vedere.

Cosmin20
Junior

Screenshot_20240222_121926_My Orange.jpg

Acesta este raspunsul lor dar dacă faceți și voi un calcul ajungeți la fel cu concluziile mele....presupun ca imi consum energia și timpul degeaba cu ei...

Deci, cum ziceam in raspunsul anterior, nu au inclus TVA-ul. Sper sa te lamureasca mai bine raspunsul meu. Tu decizi ce faci mai departe. Personal iti recomand sa gandesti la rece (stiu, nu intotdeauna se poate).