anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Va plac bicicletele si florile?

Rtalin
Junior

Doriti sa renuntati la masina pentru a reduce poluarea?

Puteti alege plante medicinale si utiliza bicicletele gradinilor!

Screenshot_2023-07-07-17-03-19-659-edit_com.google.android.apps.docs.editors.slides.jpg

IMG_20230706_140634.jpg

6 Răspunsuri 6

Pololica
#StarMember

Aș alege transportul în comun, dar fac cel puțin același timp ca și cu mașina (în vacanțe ajung mai repede cu mașina), sau, dacă aș avea priză, aș merge cu electrica. 

Și firma la care lucrez donează anual aproximativ 5.000E la cateva ONG-URI ecologice (se ocupă patronul. Alternează sumele anual, în funcție de proiectele prezentate).

Vio73
#StarMember

Salutare!

Am chiar două biciclete la casa mea de la țară, dar la mașină nu prea pot renunța, pentru că nu am alternative pe unde umblu eu. În schimb, mă gândesc să-mi iau mașină electrică și să-mi pun panouri fotovoltaice. Mă gândesc, doresc, dar mai este mult până voi reuși ( dacă se va întâmpla).

Referitor la flori, îmi plac , chiar am destule în grădina casei de la țară. Mi se par foarte utile și plantele medicinale, pe care le folosesc foarte mult. De ceva vreme am aflat chiar utilizând la o rudă foarte apropiată ( tatăl meu) că pulberea din rădăcină de păpădie are proprietăti de vindecare a cancerului. Tatăl meu s-a vindecat cu așa ceva de cancer la colon, fără nimic altceva în afară de pulberea din rădăcină de păpădie. Deci foarte bune plantele medicinale pentru sănătatea noastră!

Da, plantele sunt sfinte, felicitari!

delfinas
#StarMember

Eu sunt pe modul eco in general, arunc selectiv gunoiul de multi ani, nu arunc uleiul la canalizare,  folosesc doar transportul in comun. In Bucuresti, nici nu merita sa-ti consumi banii, timpul si nervii in trafic.

Intr-o vreme, eram fana masini electrice, sa dispara tot ce e pe petrol, dar... Nici astea nu-s asa de non-poluante, bateriile au in componenta materiale rare, care se exploateaza intr-un mod scandalos si fara scrupule, apoi cand trebuie schimbate, sunt foarte greu de reciclat, spre deloc, devenind f poluante. Energia electrica cu care functioneaza provine prea putin din surse verzi si noul consum a incurajat specula de pe piata energiei electrice. Au aparut masini care isi genereaza energie, dar pt viteze mici, pana in 60 km/h. Mai e mult pana departe. Iar eforturile sunt doar aici, in Europa, in restul lumii, nu prea.

Felicitari! Da, masinile si bicicletele electrice polueaza fara un plan de folosinta intensiva.

Bicicletele Gradinilor sfinte nu sunt electrice, stima!

Ideal ar fi de înțeles următoarele principii:

  • Poluează producerea masinii
  • Poluează producția carburantului 

Depinde de model cât poluează și consumul. 

Evident, sunt și soluții care pot reduce poluarea producției carburantului (panouri direct pe mașină sau dinam similar bicicletelor), dar costurile sunt destul de piperate. 

Și chiar mi-aș dori ca transportul să fie o opțiune viabilă, dar când fac aproape doua ore până la munca, plus alte doua înapoi, parcă mă am o reținere.