la 09-09-2023 10:47 PM
Ieri am fost contactat de către un reprezentant Vodafone pentru a mi se propune o oferta de portare foarte agresiva ca si cost si beneficii.
Fără alte introduceri mi s-a oferit abonamentul denumit RED 15 cu o valoare de 2 euro pentru 24 de luni cu următoarele beneficii:
Hai sa vedem cați dintre voi v-ati porta acum. 😁
Iar daca tot vorbim de portare, sunt curios ce contraoferta ați mai primit de la Orange daca ați încercat sa va portati in ultima perioada.
01-10-2024 12:23 AM - editat 01-10-2024 12:23 AM
Corect, asa este! Dintre cele 4 retele proaste si ramase mult in urma din tara noastra, o alegi pe cea putin mai putin proasta din zona ta de interes si care e putin mai potrivita pentru nevoile tale. E o prostie sa alegi o retea in functie de buget, ca dupa aia te plangi ca trebuie sa iesi pe geam sa prinzi putin semnal ca sa poti vorbi la telefon, gen ca la Digi mobil...
la 11-09-2023 06:32 AM
Am abonament Orange 5G de la 15 euro redus la 6.5 cu modificări ajuns la 8. În București am 5G dar net și semnal de 4G. Îmi imaginez câți bani plătesc clienții indiferent de operator pe abonamente de la 15 euro în sus și beneficii de aproape 3G. 😏
la 11-09-2023 09:25 AM
De bine, de rau, poti lua un Yoxo sau o cartela sa verifici reteaua in zonele de interes, dar la Digi te agata direct cu abonamentul pe 2 ani. Si-au scos cartelele la inceputul verii (si pana la 30.09 trrebuiesc golite de bani). Oare cum ar trebui sa faca un client nou sa verifice daca ii convine (ii este utila) reteaua?
Bine, accept argumentul ca sunt ieftini, dar, pentru cateva zile de verificare sa platesc 2 ani, mi se pare o pierdere de bani (si timp).
Legat de pretul platit la Orange: nu sunt adeptul preturilor mari pentru beneficii neutilizabile, dar fiecare isi cam asuma platile pentru nevoie (inclusiv faptul ca de aproximativ 2 ani Orange a mai preluat echivalentul a 10% de numere de mobil). Eu n-as accepta o prelungire daca stiu ca reteaua nu ma ajuta. Si sa faci abonament doar pentru 5G (ca stie telefonul) si sa nu verifici acoperirea, iarasi mi se pare ... cam ciudat.
la 13-09-2023 03:27 PM
O noua zi o noua oferta, cred ca vor cu tărie sa ma portez la Vodafone 🙂
3.5 euro pe luna cu TVA pentru 24 luni
13-09-2023 03:36 PM - editat 13-09-2023 03:38 PM
Creeezi? :))
Eu cred ca la paragraful cu 5G trebuie pusa o steluta: viteza nu e garantata. Deci...daca pe 5G ai 15-20Mb/s...sa stii ca e "normal".
De asemenea, ma indoiesc ca acele minute si SMS-uri nationale sunt intr-adevar "nelimitate". Deci, o sa-mi permit sa pun si acolo o steluta: in limita utilizarii "rezonabile". Ce inseamna asta, nimeni nu stie, pentru ca nu e definita niciunde. Sau daca e, e undeva in T&C unde n-o vei gasi nici cu becul de 500W. Si nu e vorba ca ai consuma tu vreodata un numar extraordinar de mare din acele minute. Dar una e sa pui un numar nebun de mare, dar real, de minute si SMS-uri, si alta e sa pui "nelimitat" cand de fapt, nu e.
Din nou, oferta nu e rea. Am anumite retineri cu privire la veridicitatea unora dintre beneficii, si sunt sceptic la ceea ce inseamna pentru ei "viteza 5G", fara sa tina cont de orasul in care te afli, acoperire, populatie, numar de clienti conectati in acelasi timp la retea, numar de celule, viteza maxima teoretica, dispozitivul de pe care intri si multe, multe alte detalii potential importante. Dar promisiunea exista. La fel si semnatura ta (eventuala) pe un abonament de genul asta.
la 13-09-2023 04:08 PM
Sa stii ca nimeni nu garanteaza vitezele, in special la internetul mobil. Pe fibra se mai poate, dar la mobile nu cred ca e nimeni dus cu pluta sa specifice o viteaza minima (poate doar o prioritizare fata de altii abonati/cartelisti, dar, evident, contra unei sume modice de bani...).
13-09-2023 04:44 PM - editat 13-09-2023 04:44 PM
Perfect de acord. 🙂 Dar pentru transparenta fata de user, cred ca ar fi indicat sa puna o steluta de subsol cu mentiunea ca "viteza poate sa fluctueze". Lucru care e perfect normal. Tocmai din cauza ca depinde de atat de multe variabile.
Dar de-aia ziceam: "internet nelimitat la viteza 5G", nu stiu cat de "nelimitat" va fi, dar viteza tind sa cred ca n-o sa fie mereu "top notch". Pentru ca nu mereu exista conditii pentru asta. Si mi se pare normal ca userul sa fie informat si constient de asta. Daca nu...se ofera in regim "best effort". Ceea ce e mai bine decat nimic, dar poate sa se departeze binisor de ceea ce e promovat pe site sau mentionat in contract.
la 13-09-2023 07:39 PM
"Viteze până la..." cred ca ar trebui să fie îndeajuns pentru informare.
PS: îți dai seama că nelimitatul este limitat matematic la mai mulți factori, nu? Cred [sper] ca generația mai tânără poate explica ca viteza internetului mobil nu va ajunge la viteza maximă proiectată.
13-09-2023 07:44 PM - editat 14-09-2023 09:01 AM
:))) Eu stiu asta. Dar...marketing is marketing and facts are facts. Si, eu unul, prefer intotdeauna o informatie mai putin "apetisanta", dar reala si corecta, decat un platou cu dulciuri...de plastic.
Dar da, "viteze de pana la" ar trebui sa fie foarte ok.
la 13-09-2023 05:11 PM
Utilizatorul obișnuit nu se oprește la steluțe sa le verifice, il interesează ce ii spune atunci si ia o decizie in funcție de ce nevoi are. Digi încă are prețul cel mai mic de pe piața si are un succes enorm la portari, la prețul acela multi fac abonamentul ca o soluție de back-up si e normal pentru ca acum toate telefoanele sunt dual-sim.
Câteva statistici despre telecomunicații din decembrie 2022
Indiferent de serviciu, principalele două motive pentru alegerea furnizorului sunt „prețul bun” și „oferta
bună”, cu o variație a acestora de la 44% la 56%.
Cele mai costisitoare servicii de telefonie mobilă sunt menționate la Orange cu o medie de 88 lei pe lună,
urmat de Telekom/Cosmote (medie de 84 lei pe lună), Vodafone (medie de 83 lei pe lună) și RCS&RDS (medie
de 41 lei pe lună). Totuși, respondenții menționează o cheltuială medie lunară cu servicii de telefonie mobilă
de 92 lei, mai mare decât cheltuiala medie /operatori, din cauza deținerilor de servicii de la mai mulți
operatori.
13-09-2023 05:25 PM - editat 13-09-2023 05:27 PM
Stiu. Tocmai asta e si problema. Nu se da atentie detaliilor de genul asta. Nu se citesc contractele. De multe ori nici nu sunt mentionate la vedere toate detaliile astea. Si pe urma oamenii sunt suparati ca nu au fost anuntati de mariri, ca li s-a suspendat abonamentul pentru nu stiu ce, ca aveau impresia ca au 5G dar de fapt viteza e de 3-4G... Si tot asa. De-aia zic ca lucrurile astea ar trebui puse la vedere.
Statistica o stiu si eu. Ziceam doar ca, din punctul meu de vedere, informatiile de genul asta sunt importante si ar trebui puse la vedere. Asa cum poti sa-mi fluturi pe la nas "viteze 5G" si "nelimitat", tot asa poti sa-mi spui si cat este de fapt limita acelui "nelimitat" si ce inseamna "viteze 5G" in conditii reale. Nu si-ar mai face nimeni abonament? Probabil. Dar macar nu induci oamenii in eroare cu ceva care, tehnic, este "false advertising".
la 13-09-2023 04:05 PM
Baga un ochi la stelute. Pe firma s-a modificat contractul recent si apare o cifra: valoarea poate creste cu 15%... Stiu, tariful la care se aplica este mic, dar mergand pe scenariul cel mai nasol, vei ramane cu o posibila majorare care, la un abonament ulterior mai mare s-ar putea sa se simta. Sa zicem ca fidelizezi peste 2 ani (se baga un articol de genul: "se modifica tipul abonamentului la X euro, restul clauzelor raman nemodificate" si te trezesti cand incepe noul an ca primesti modificare in sus fara sa poti renunta.
la 14-09-2023 07:57 AM
Eu am un abonament de net mobil 15 5G redus la 11 euro. Am fost foarte mândru când am primit reducerea, plus că am primit gratuit și un airbox pe care îl iau cu mine peste tot. Semnalul nu e prea bun când ies din localitate, dar na, nu poți să le ai pe toate. Btw, modem mobil de genul Airbox cu semnal 5G exista pe undeva?
la 14-09-2023 08:49 AM
Aparent exista in Franta. Link aici. La noi...inca nu.
la 14-09-2023 09:28 AM
Incercam sa imi gasesc o ruda in Franta, pana am vazut pretul. Acum sunt ok :)))
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor