anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Pe cine avantajează magazine închise în weekend

FLORUT_EMIL
Începător
 
11 Răspunsuri 11

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Pe angajati. 🙂

E vreun motiv pentru care intrebi asta? Magazinele din Mall-uri, ca idee, sunt deschise. Si pot sa-ti spun ca, cu exceptia cumparatorilor si celor care n-au ce face acasa si se duc la "plimbare" in mall, nimeni nu e incantat de asta. Toata lumea evita programul de mall. Fix din cauza asta. In rest, oamenii au si ei nevoie de odihna.

Client Orange

Trixen
#StarMember

Salutare,

Poti furniza mai multe detalii despre ce vrei sa comunici sau sa intrebi, te rog? Nu inteleg ce doresti sa exprimi. 🙂
Daca cumva intrebi pe cine avantajeaza, iti raspund ca pe aproape toata lumea. In drumetiile mele prin lume am avut ocazia sa vad magazinele inchise la ora 8 seara si in weekend. Toti oamenii au dreptul la o viata personala. Deschise mai erau doar supermarketurile si restaurantele.
Cu cat presiunea de a face profit este mai mare, cu atat programul este prelungit peste tot. Consumatorii casca ochii si portofelul, patronii fac bani, angajatii isi sacrifica familia.
Din perspectiva mea, in afara de restaurante, muzee, cinematografe si servicii de urgenta, totul ar trebui inchis in weekend. Nu moare nimeni ca nu poate sa isi cumpere cizme sau bicicleta pana luni. 🙂

Pololică
#StarMember

Un șoc din ăsta am avut în Budapesta acum aproape 10 ani: eram în ajunul Crăciunului și am zis sa mergem a doua zi (de Crăciun) la târgul lor. A doua zi: am făcut foamea: nema târg, nema magazine. Am avut oarecum noroc cu restaurantul de la hotel (fusese închis în Ajun) și cu o shaormerie. 

GreenArrow
Explorator

In weekend ar trebui sa fie închise toate magazinele cu excepția farmaciilor, restaurantelor și spitalelor.

Nu moare nimeni dacă nu poate să îsi cumpere o haină ori un gadget in weekend.

Ar trebui că weekendul sa fie dedicat familiei nu pt umflat buzunarele patronilor. Oricum majoritatea firmelor nu dau 2 bani pe resursa umană, profitul face legea.

Anonim
Neaplicabil

Singurii avantajați sunt patronii și managerii.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Ca sunt inchise....?

Client Orange

Anonim
Neaplicabil

Normal, depinde însă și de ce magazine vorbim.

Lucifer
Cunoscător

Salut

Raspunsul e un "depinde".

Eu ca si angajat cu norma intreaga care e la munca 8 ore si dupa munca nu mai are chef de shopping si prefera in weekend, sigur magazinul inchis in weekend e o problema - ori imi iau liber in ziua respectiva, ori comand online. La fel e si cu banca, la 5 se inchide si in weekend e inchisa, deci trebuie sa ma invoiesc de la munca ca sa imi rezolv problemele.

Din perspectiva unui angajat al magazinelor e cu dus-intors. Pe de o parte munca in zilele libere e platita cu 50-100% mai mult, pe de alta parte oamenii au nevoie si ei de odihna si timp petrecut cu familia.

Din perspectiva unui somer/pensionar/angajat pe jumatate de norma (aparent sa scrii in engleza e considerat de platforma ca o injuratura...), nu cred ca e vreun dezavantaj lipsa magazinelor deschise in weekend.

 

Vio73
#StarMember

Salutare!

Cred că nu ajută pe nimeni, în afară de angajații acelor magazine. De fapt, acest lucru l-am auzit și eu la tv, că sunt unii angajați revoltați că nu au și ei liber, măcar parțial în weekend.

Baftă!

Hana
Junior

Pentru tine in primul rand. Ai timp sa petreci cu familia sau prietenii

Poti fi tu unul din cei care ar trebui sa muncesti sambata sau duminica. 

Tudor_15
Junior

Pe noi

Nu mai cheltuiți bani pe care nu i ați muncit. Sau dacă i ați muncit, cheltuiți i pe lucruri care chiar vă fac fericiți