la 10-04-2026 08:28 PM - editat ultima oară la 11-04-2026 03:51 AM de delfinas
Salutare
Avem pe aici pasionati de calculatoare retro sau alte obiecte similare ?
Console TV , cum era terminator sau PS1/2
Am dat peste retrotech.ro si ma bucur ca mai sunt pasionati ca mine.
Saptamana trecuta am dus niste obiecte la fier vechi si langa un container am vazut cateva calculatoare mai vechi si l-am rugat pe domnul de la cantar daca ma lasa sa ma uit si daca pot sa iau ceva. Mi-a dat voie si mi-am facut plinul. La masina de calculatoare vechi am gasit un calculator pentium 2 la 300 mhz. E ceva no name, dar e functional. 😄
Am cautat pe net cum sa bag 98 pe el si am dat de retrotech.ro unde am gasit ce am nevoie.
Ador windows 98 😍
la 10-04-2026 09:05 PM
Salutare,
Pasionat sunt și eu, dar din păcate nu am fost inspirat să-mi păstrez o parte din amintirile copilăriei, dar nici nu cred că aș fi avut spațiu să păstrez tot ce mi-aș fi dorit.
Terminator am avut și eu, cel puțin vreo 4 sau 5 variante; erau slabe calitativ, dar neavând altceva la acea vreme, era cea mai bună variantă de gaming.
PS1 nu am avut niciodată, dar m-am jucat destul de mult, pentru că pe vremuri erau multe centre ca cele de închirieri casete VHS unde te puteai juca sau închiria consola PS1 sau Super Nintendo peste noapte.
Cel mai frumos joc era cel cu tancuri care putea fi jucat multiplayer.
la 10-04-2026 09:17 PM
Deci consola asta e o parte din copilăria mea. 🫠
Îmi amintesc că tata mă certa să încetez cu jocul "Duck Hunt" că o să stric televizorul. 😁
la 10-04-2026 09:24 PM
am avut norocul sa primesc o consola terminator de la retrotech
din pacate fara pistol dar merge 😄
inca mai joc si o sa ma mai joc
chiar saptamana trecuta m-am jucat mario cu fetita
legat de duck hunt, era enervant catelusul cand radea :))
11-04-2026 08:52 AM - editat 11-04-2026 08:52 AM
Jocul meu preferat era Contra, și acuma am o consolă terminator funcțională cu toate accesoriile și vreo 15 casete, am și un playstation 2, din când în când mă mai joc și la ele 😎
11-04-2026 09:10 AM - editat 11-04-2026 09:11 AM
Personal, mi-au placut mult jocurile disponibile la acea vreme.
As mentiona:
Teenage Mutant Ninja Turtles
Final Fight
Cadillacs and Dinosaurs
Pac-Man
Donkey Kong
Street Fighter
X-Men: Children of the Atom
The Punisher
la 18-04-2026 01:37 PM
Final Fight e unul din favoritele mele 😄
si nekketsu kakutou densetsu
la 19-04-2026 07:25 AM
Din fericire, în prezent există numeroase emulatoare care permit rularea acestor jocuri chiar și în zilele noastre.
la 20-04-2026 04:11 PM
Mi-ai adus aminte de un joc: Donkey Kong. Pe ce l-ai jucat? Eu am jucat la un fost coleg de generala versiunea de Commodore 64.
NB: acel Commodore 64 era, de fapt, un HC 85 (eu avand acasa un HC 90). Daca reusesc sa mai gasesc o poza cu el, o s-o postez (fiind din arhiva personala, va trebui sa gasesc pe la casa parintilor albumul foto, eventual chiar calculatorul. Teoretic functional, practic... mai vedem).
la 20-04-2026 04:19 PM
Pe vremea aceea nu prea aveam console acasă. Majoritatea jocurilor menționate le-am jucat în sălile de jocuri de atunci. Singura consolă pe care o aveam era cea prezentată mai jos de Radutuby și cred că aveam pentru ea vreo patru casete. Recent, am folosit emulatoare pe PC, precum MAME, pentru a mă juca din nou jocurile mentionate.
la 20-04-2026 04:39 PM
Casete foloseam si eu pe HC. Durau aproximativ 5 minute sa se "instaleze". L-am folosit 8 ani, pana am intrat in facultate si am cumparat ai mei un PC cu Windows XP.
Cu exceptia casetofonului (foloseam un Electronica) si a joystick-ului, ai mai jos cum ma jucam (si jocul este unul din cele pe care le jucam: Saboteur 2. Sora mea se juca Saboteur ("1"):
(Sound worning!)
la 20-04-2026 05:15 PM
Al tău pare să fi fost destul de high-tech pentru vremea lui. Oricum, jocurile de atunci erau super! Iti captau atentia si erau distractive. Astazi sunt distractive doar daca bagi încontinuu bani in ele.🙂
la 20-04-2026 07:09 PM
HC, ca multe calculatoare din Est, era o clonă a Commodore 64, care nici el nu era prea avansat. Se putea instala un singur program de pe casetă sau se puteau scrie linii de comandă Basic ("Windows-ul" de atunci) și puteai face cam orice, mai puțin să memoreze. Dacă îl închideai (scoteai din priză), o luai de la 0 cu programul/jocul.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor