anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange sau (vs) Vodafone

IOVANEmanuelG
Junior
Salut! Care credeti ca este mai bun: ORANGE SAU VODAFONE ? IN VIITORUL apropiat/departat.
Si pe parte de semnal, dar si pe parte de internet tot...
10 Răspunsuri 10

svetalex
Senior certificat
Fiecare are plusuri și minusuri în ceea ce privește semnalul. Din punctul meu de vedere ofertele sunt destul de asemănătoare. Am rămas pe Orange din obișnuință 🙂

FLo1
#StarMember
Depinde ce alegi. Criteriile sunt multiple si interesele majore. Dar pe termen lung va merge mai bine cel care își va respecta clienții și îi va fideliza mai bine. Sper că ți-am răspuns cam la ceea ce doreai să afli.

IOVANEmanuelG
Junior
Si care credeti ?

FLo1
#StarMember
Depinde ce cauți și ce așteptări ai. Depinde de asemenea și de situația de moment a nevoilor pe care le ai în locația în care îți sunt necesare serviciile, fie ele de voce, date sau TV. Detaliază și discuția poate să prindă un sens.

Vio73
#StarMember
Salutare! În orașe, semnalul este bun la toți operatorii, în general, deci implicit la ambii operatori mari. În rural, majoritatea antenelor Orange/Vodafone pentru 3/4g sunt în ransharing, adică folosesc aceiași piloni, deci semnalul este relativ la fel și este împărțit oarecum între utilizatorii celor două rețele de telecomunicații. Vitezele de internet mobil oferite se împart la numărul de utilizatori ce se conectează la o antenă. Cu cât sunt mai mulți, vitezele sunt mai mici, evident! Conform datelor ANCOM, există următoarea situație: https://www.ancom.ro/toti-operatorii-si-au-imbunatatit-acoperirea-cu-semnal-de-voce-mobila-in-2020_6324 Vezi și cotele de piață ale fiecărui operator aici: https://gadget.ro/romania-are-peste-6-milioane-de-conexiuni-la-internet-fix-si-peste-21-de-milioane-de-conexiuni-active-la-internet-mobil/ Referitor la vitezele de internet, conform ANCOM, ai un clasament aici: https://www.mobilissimo.ro/stiri-telefoane/orange-romania-are-cele-mai-bune-viteze-de-internet-mobil-si-fix-conform-masuratorilor-ancom Inutil să mai spun că, după preluarea Telekom, acoperirea cu servicii fixe a Orange a crescut foarte mult, dar și așa este peste cea a Vodafone. Asta nu înseamnă că totul este perfect și nu există probleme la oricare dintre cei doi. Dacă ai nevoie să folosești internetul mobil și vocea în multe locuri din țară, nu te baza în totalitate doar pe un singur operator. Baftă!

Aveți dreptate. Nu te poți baza pe un singur operator pentru a avea semnal în toată tara. Eu nu am Vodafone,dar mai am și cartela Digi, arat prepay ,cât și abonament. Mergând prin munți și în drumurile care le-am făcut prin tara,în unele locuri era semnal mai bun la Digi. În unele sate ,la Orange nu pot vorbi decât dacă urc pe un deal din apropiere,pe când cei cu Vodafone puteau vorbi lejer în sat. Deci, fiecare are plusuri și minusuri, totuși, per total, am observat ca la Orange este semnal mai bun și internetul merge bine. Locuiesc la oraș și au fost momente când unii colegi au avut probleme atât la Digi,cât și la Vodafone. La Orange, nu am auzit plangandu-se. În ce priveste roamingul ,cei care au călătorit în Israel, au spus ca la Orange au trebuit sa fie atenți sa nu aibă costuri mari,pe când cei de la Digi stăteau cu netul deschis, tariful fiind foarte mic. 

De asemenea, în acest moment la un telefon care as vrea sa-l cumpăr, la portarea în rețeaua Vodafone, as plăti 21 de euro fata de 25 euro la Orange (rata telefon +abonament), asta după ce s-au scăzut toate punctele thank you și cu toată vechimea pe care o am în rețea... Dar lucrurile stau cam la fel și la Orange: cei care se postează din alta rețea au beneficii deloc neglijabile.

Dupa 25 de ani oe Orange/ Dialog am trecut pe Vodafobe...Plateam pe 5 abonamente aproape 500 de lei-toata familia, cu net limitat si depasiri de trafic lunare, abonamente vechi. Acum cu oferta de portare ce am fost sunat de cei decka Vodafone, platesc 3 euro abonament nelimitat minute, net nelimitat, roaming gratis in eu. Asta vara in munti zona bucovina nu aveam deloc semnal.orange...la fel la Balotesti cand ma duceam la Eden park. Acum.am intekes ca au remediat problema in Balotesti. Acum in capitala la calitatea semnalului nu simt diferenta, dar la net e o usoara diferenta in favoarea Orange...Adica as da 10+ la Orange si 10 la Vodafone. Am ales Vodafone  ca merg mult prin sate si digi si telekom nu au semnal. Alta problema..am avut net si tel fix la romtelecom 20 de ani nici o problema. Din luna  Mai au fost preluati de Orange si e dezastru..netul.pica mereu, merge cu estompari, telefonul fix se aude nasol. E greu sa fii bun in tiate.

Pololică
#StarMember
Ce anume te intereseaza? Eu sunt pe Orange, sotia pe Vodafone. Niciunul nu-i perfect. Am fost pe Transalpina si erau zone in care aveam semnal intermitent (ori eu, ori ea). Ea prefera Vodafone deoarece sunt singurii care au la ea la munca (la interior) semnal.

Mihnea99
Junior

Cel mai bun este Orange 

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Daaa, foarte, foarte bun. Nici nu se compara cu Vodafone. 🙂

Ambele screenshot-uri de mai jos au fost facute in exact acelasi loc (in urban), acelasi timp, pe date mobile. Rezultatele vorbesc de la sine.

Concluzia: fiecare operator are locuri cu acoperire mai buna sau mai putin buna. Dar, din experienta personala, numarul locurilor unde Orange are semnal mai bun incepe sa se micsoreze simtitor de la an la an.

In caz ca nu e clar, care e care, o sa pun si numele operatorului deasupra screenshot-ului.

Vodafone:

Screenshot_20230203-153627.png 

Orange:

arsradu_0-1675431624496.png

 

Client Orange