anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Google Forms: "A fi sau a nu fi" alternativa cea mai bună pentru chestionare online

FLo1
#StarMember
Dragi membri ai Comunității, nu știu cât ați auzit (sau nu) despre ”Google Forms” (o alternativă de realizare a unor chestionare online), dar preocupat de astfel de ”realizări și posibilități” am ”săpat” oarecum la acest aspect. Din experiența mea cu ”posibilitățile de OFFICE” oferite de Google am constatat că sunt destul de limitate, iar alte 2-3 alternative de ”quizz-uri” online sunt doar pentru cei care plătesc pentru așa ceva. Cauza? Multe dintre configurările necesare unui chestionar (asemeni unor formule din spatele unui fisier EXCEL) sunt fie imposibil de aplicat, fie sunt accesibile ca niște plugin-uri, dar contra cost, iar aplicarea de plugin-uri complică (pentru respondent) completarea unui astfel de chestionar. Alte alternative de platforme sunt fie slab dezvoltate ca posibilități sau sunt accesibile doar celor disponibili să plătească abonamente destul de ”grase”.
Pentru cei interesați de subiect, astfel de ”pretenții” au venit pe linie educațională de la minister citire, pentru evaluarea copiilor României din sistemul preuniversitar, la anumite discipline, în vreme de pandemie.
Acesta fiind contextul, aveți cunoștință despre alternative gratuite în genul GOOGLE FORMS?
9 Răspunsuri 9

svetalex
Senior certificat
Uite aici câteva alternative gratuite. - WPForms - Formidable Forms - Zoho Forms - Microsoft Forms - 123FormBuilder - Typeform - Cognito Forms

FLo1
#StarMember
@svetalex: Le-ai studiat? Le-ai folosit? Ai văzut ce presupun? Sau e doar o listă... care are termenul ”forms” în comun? Din lista prezentată de tine am încercat doar ”123FormBuilder” și este exact ce nu trebuie să fie: Pe bani mulți, cu o aplicabilitate care lasă de dorit și cu funcții disponibile doar contra cost. Deci n-ai înțeles nimic din ceea ce întrebam în topic. Mulțumesc pentru promtitudine. Ai din partea mea 50 de puncte bonificație.

svetalex
Senior certificat
@FLo_1 nu este necesar să fi ironic. Întrebarea ta a fost „aveți cunoștință despre alternative gratuite în genul GOOGLE FORMS?”. Nu înțeleg ce a fost greșit în răspunsul meu. Personal nu am încercat să utilizez astfel de aplicații, pentru că nu am avut nevoie de ele

FLo1
#StarMember
@svetalex: ”Uite aici câteva alternative gratuite.” Tocmai le-am verificat pe toate: - WPForms: Este DOAR contra cost: https://wpforms.com/pricing/ - Formidable Forms: Este DOAR contra cost: https://formidableforms.com/pricing/ - Zoho Forms: https://asana.com/pricing Are o varianta cam rudimentară, și exact ceea ce spuneam despre funcții... dacă le dorești sunt DOAR cu un upgrade, adică contra cost. - Microsoft Forms: Un ”microsoft” gratuit? In care secol? Oricum nu în prezent. - 123FormBuilder: Este DOAR contra cost. https://www.123formbuilder.com/signup.html - Typeform: este DOAR contra cost. https://www.typeform.com/pricing/ (eventual crearea contului este gratuit) - Cognito Forms https://www.cognitoforms.com/pricing Ultima varianta pare interesantă de studiat, dar voi aprofunda de ce easte în stare și voi reveni pe topic mai târziu.

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

@FLo_1 din ce am observat aproape toate companiile de software care vin cu soluții pentru realizare de chestionare vin și cu un plan gratuit, însă sunt ascunse în pagina de "pricing", iar facilitățile incluse diferă de la companie la companie. Din lista dată de svetalex am selectat câteva și au și plan gratuit, trebuie doar să ai răbdare să cauți puțin în pagina:

 

Când vine vorba de alegerea soluției depinde foarte mult de ceea ce are nevoie fiecare, de cele mai multe ori în planul gratuit fie numărul de chestionare disponibile este limitat, fie numărul de întrebări sau de răspunsuri per chestionar. 

Eu personal folosesc Google Forms atunci când am nevoie de un chestionar rapid și simplu. Când mi-am dorit ceva mai deosebit din punct de vedere design am apelat la SurveyMonkey, care oferă în planul Basic număr nelimitat de chestionare, dar poți avea doar 10 întrebări per chestionar și să vezi 40 de răspunsuri per chestionar. Și am mai folosit Alchemer (fostul Gizmo), unde planul gratuit are 3 chestionare, număr nelimitat de întrebări și 100 răspunsuri.

Dacă ne gândim la volumuri mari și căutăm o soluție gratuită atunci din punctul meu de vedere Google Forms este varianta cea mai bună.

RafaHelper
#StarMember
@FLo_1, tu vrei un tool de evaluare sau vrei doar sa colectezi raspunsuri?

FLo1
#StarMember
Multumesc @MihaelaC pentru detaliile oferite. Ideea este simplă. Deși aș dori ca acel QUIZZ să știe să puncteze și cu jumătăți de măsură (nu doar binar în alb sau negru), deși m-ar interesa și punctaje vectoriale (pentru răspunsul ”a” adaugă punctaj la X, pentru ”b” adaugă la Y....), m-aș mulțumi de exemplu și cu o banală funcție de timp (cronometru invers, adică countdown) sau cu o funcție de ”only once edit”, sau cu un ”Autosubmit after last answer”. În schimb nimic dintre acestea nu sunt funcții gratuite, nici măcar pe Google Forms. Cât privește volumul, nu mă pot limita la 5-10 răspunsuri, dar nici la 2-3 chestionare. Totuși, în cazul meu, ar fi vorba de copiii dintr-o școală, adică vreo 200 de copii din 7 clase, adică 200 de răspunsuri pe 7 chestionare. _____________ BTW: 123FormBuilder ”pare” să te lase să faci de toate, dar pe când îi adaugi ”funcția de timp”, sau alte pluginuri similare te trimite OBLIGATORIU spre varianta ”abonament”. Voi re-analiza și celelalte 2.

FLo1
#StarMember
Și ca să știți că nici măcar GOOGLE Forms nu este IDEAL, vă prezint o eroare de ... grădiniță. La o întrebare cu răspunsuri multiple, deși există varianta validării întrebării pentru răspuns parțial (marchează 2 din 3 valide) GOOGLE Forms nu recunoaște soluția (exemplu: Alege 2 fructe dintre cele 5 produse din gradină: măr, pară, cartof, prună, roșie. Deși ai trei răspunsuri valide, orice combinație de 2 fructe nu va face răspunsul valid. Doar răspunsul de 3 va valida răspunsul).

FLo1
#StarMember
@rafa: Tool de evaluare. Sau cel putin ceva mai mult decat ”alegeti cate-o variantă de la fiecare întrebare”. Adică mai trebuie niste punctaje, niste prelucrări de date, și mai ales fiind vorba de copii, să nu îi pui să-și facă conturi pentru acces quizz. Ideea e să fie și simplu pentru respondenți.