anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Exercițiu de imaginație! Joacă de weekend! ;)

Anonim
Neaplicabil
Vă propun un joc de imaginație:
Cum vi se pare ideea de a avea un sistem audio și video integrat în mobilierul casei și nu numai (un ecran "care să afișeze vremea, știri, notificări, etc." dar care să aibă și un difuzor/difuzoare în oglinda de la baie și din hol, de exemplu) totul controlat de smartphone sau chiar de computer/laptop personal.
Fiind un împătimit al muzicii (să o ascult doar) cred că mi-ar plăcea să existe așa ceva.
În plus aș avea știrile zilei direct pe oglinda din baie (cred că am văzut așa ceva într-un film, posibil să existe prin Japonia).
Voi ce v-ați dori să integrați în mobilierul din casă?
15 Răspunsuri 15

Jay
Campion certificat
Imi place ideea de a-mi imagina.. am vazut recent o oglinda, cu un buton in mijloc, sa faci lumina, daca nu vrei sa aprinzi becul, cand mergi somnoros in baie.. Mie mi-ar placea sa se aprinda niste luminite mici pe masura ce mergi prin casa noaptea.. sa nu mai fie nevoie sa aprinzi niciun bec.. ca deranjeaza la ochi..

FLo1
#StarMember
Nu neaparat utila. Adica fara rost. E ca cwi care isi cumpara dusuri cu mp3 player, sau madina cu TV in scaun si alte inventii inutile, cand pe un smartphone ai tot ce vrei. Poate doar mancare nu face, dar stie sa comande daca ti-e foame.

Anonim
Neaplicabil
@Jay, cum ar fi să și "cânte" oglinda? Doar dacă vrei, evident. 🙂

Jay
Campion certificat
Oglinda poate sa-mi cante ceva muzica de relaxare de cum se aprinde becul in baie.. in rest, nu vreau sa aud de stiri si alte chestii.. 😄

TheSpecialist
Maestru
Din acest punct de vedere pot sa zic ca sunt norocos, atunci când am făcut casa am prevazut și includerea unui sistem de sonorizare și am tras cabluri de toate felurile prin toți pereții. Dacă urăsc ceva la o casa este sa am cabluri și prelungitoare pe jos sau atârnate pe pereți. Astfel, tot ce insemana audio-video, supraveghere au cablurile ascunse în zidărie, dar electronicele nu le-am mascat pt ca după câțiva ani cu siguranță le schimb și ar fi mare bătaie de cap sa fac asta dacă ar fi mascate în ceva. Dar sunt peste tot prin casa și le nevoie am și sunet și imagine pt orice peste tot.

Vrajitoarea
Cunoscător
Mie personal nu mi se pare utila, cel putin nu pentru a afisa continut audio/ video/ vremea/ stiri. Stiu ca era prin filme, dar nu ma vad mergand catre un perete/ dulap ca sa vad asta sau la oglinda, adica in casa poti pune pe telefon sau TV, nu mi se pare necesar un alt dispozitiv. In schimb, vad utile tabletele montate in diverse zone din casele smart, prin care se pot seta diverse scenarii pentru incalzire/ racire/ iluminat, actionat jaluzele, se pot corela sau nu cu senzori instalati, accesa camerele de supraveghere, interfonul etc.

Vio73
#StarMember
Mie îmi place să am integrat televizorul, și chiar îl am în ambele livinguri pe care le dețin.

Razvan
#StarMember
Nu mi se pare utilă, este fain să ascunzi toate cablurile în pereți, însă ele trebuie și bine izolate, pentru a nu interfera apoi și a da mari dureri de cap.

Ascary
Campion certificat
@cocolosh eu am in baie o oglinda inteligenta Orvibo,este cool fiindca se conecteaza wifi,are vreme,ceas,poti sa iti pui si tot felul de minunatii din Google Play. Eu am lasat-o by default doar weather-ul si ceasul. Poti de asemenea sa iti faci tu un acasa dintr-un smartphone mai vechi sau o tableta pe care il montezi in spatele unei oglinzi care se vede prin ea (gasesti pe net). Ideal e sa ai si o priza in baie ca sa ii pui si un incarcator ca sa ai energie permanent. E usor de facut. Mai au nemtii un soft dar nu-l gasesc acum care proiecteaza weather-ul si ceasul printr-o oglinda speciala pe care o gasesti tot la ei pe la vreo 100 de euro si tot asa cu un smartphone mai vechi sau tableta atasata in spatele ei. Avantajul acesteia e ca iti proiecteaza in marime mai mare decat ecranul device-ului. Daca dau de link am sa-l pun aici. Referitor la sistemul audio integrat in mobilier,nu prea inteleg ce ti-ai dori. Nu e mai frumos doua boxe de podea ,un smart tv cu aplicatia Spotify pe el si iti controlezi muzica de pe telefon? De asemenea poti lasa aprins ecranul televizorul doar cu weather-ul si ceasul eventual un wallpaper cool sau fotografii din colectia personala,ori il poti stinge si controlezi totul prin smarthone? Chiar nu e complicat iar daca esti interesat te ajut eu cu niste sfaturi,eventual un sistem cal al meu (descris mai sus). Pentru ca sa auzi muzica si in baie,poti pune o boxa bluetooth ca sa nu mai tragi fire si ce ai in living o sa auzi si in baie. Acum depinde si de buget insa exista solutii pentru toate buzunarele :) As sugera sa nu te arunci la oglinda Orvibo care e cam scumpa,vreo 600 de euro si dupa cum ti-am zis cu vreo 150 de euro si un smartphone mai vechi iti facem oglinda visata :) Pentru sistemul audio si daca vrei ceva de calitate vorbim deja de vreo 2000 de euro si asta ar cam fi minimul minimului :). Bine poti pune si niste boxe "moarte" fara suflet si un amplificator luat de pe OLX anitic,vechi si de demult 🙂 dar si auditia va fi pe masura. Depinde ce vrei si tu. Daca vrei insa sa nu investesti prea mult,un Google Home Max in living si un Google Home Mini in baie controlat tot prin smartphone si ai uitat de toate iar ca buget nu sari de 1500 de lei cu totul. _____________________ Jay pentru tine am niste Nestprotect-uri care iti lumineaza calea catre baie pe masura ce te apropii de ele,plus ca mai au si functii de siguranta,fum sau senzori de miscare 🙂

Anonim
Neaplicabil
@Ascary, imi imaginez si eu lucruri. Stiu ca unele sunt exagerate dar cred ca mi-ar placea sa am muzica integrata in mobilier sau prin casa. :))))

Ascary
Campion certificat
cocolosh in afara de tablia patului nu prea vad in ce alt mobilier ai putea integra boxe. Unele paturi vin cu asemenea sistem audio insa difuzoarele nu prea sunt calitative. Sa zicem ca in scaunul de la PC ai mai putea baga boxe insa oricum nu ar arata ca un scaun gaming care vine din start cu asa ceva. Intr-un tavan fals ar merge ceva difuzoare dar apoi ar arata ca un tavan de Carrefour :)) sau hotel intr-un caz mai fericit :) Oricum ai da-o deocamdata nu vad utilitatea unui sistem audio bagat prin dulapuri sau sub mese,ca sa nu mai zic de efectul vizual. Important e sa visam totusi fiindca ce ar fi viata fara vise sau obiective...

svetalex
Senior certificat
Eu când am văzut acest topic m-am gândit doar la acest filmuleț: https://youtu.be/IKZToY-V16w

FLo1
#StarMember
@svetalex: asta era din ciclul "cand tehnologia te incurca in loc sa te ajute". :)))))))) Ce e drept, unde e prea multa tehnologie, tot varianta clasica e mai sigura.

Ascary
Campion certificat
Funny da :)))) Oricum sistemele automate de inchidere a usilor au posibilitatea deschiderii manuale (prin cod) a usii. Eu am un Nest Yale Lock care are acest sistem de deschidere manuala,chiar si posibilitatea inacarcarii din exterior a bateriilor daca cumva acestea se consuma de tot fix cand esti plecat de acasa. Oricum sistemul avertizeaza cu mult timp inainte ca acest lucru sa se intample si de regula tin cam un an de zile,deci cam greu sa te ia prin surprindere 🙂