anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

De ce Digi Romania va distruge dominatia Orange-Vodafone

Anonim
Neaplicabil

In lumina recentelor evenimente marca Orange
pot sa spun cu tarie ca Digi va multumeste pentru ca ati apasat la maxim pedala acceleratiei privind portarile catre ei. Deja se intampla de prea mult timp si de prea multe ori ca sa imi mai aduc aminte exact datile de cate ori ati recurs la acest gen de inselatorii si, pana la urma, metoda voastra de a va arata dispretul fata de clientii pe care ii aveti. Intai ii momiti cu oferte la contracte, iar dupa scurt timp ii scui0pati in gura. Numai anul trecut, Digi a primit prin portare peste 700.000 numere.

Romanii incep sa se trezeasca din somnul prostiei (desi inca e prea adanc acest somn), astfel ca la statisticile de anul trecut, Orange avea pe fix o cota de piata absolut jenanta, de doar 15%, urmata de Vodafone cu numai 10%. Digi avea o cota de piata de peste 70% - o diferenta colosala care creste fara oprire.
Printre principalele avantaje majore pe care le pot enuma rapid la Digi fata de concurenta sunt urmatoarele:

- suport tehnic 24/7/365, fara costuri suplimentare, fara sunat la stelute, numere speciale, doar daca e o anumita zi a lunii samd

- cea mai extinsa acoperire de fibra si mobil din Romania, indiferent de ce zic unii sau altii

- Digi este singurul operator din tara care instaleaza microcelule pentru toti clientii, inclusiv in localitati mici, fara a face nicio diferentiere intre clientii PJ si PF

- au cel mai mare numar de antene active

- acoperirea 5G a crescut masiv si abia acesta este inceputul

- nu face RAN sharing cu nimeni

- au cei mai multi angajati proprii cu care chiar poti discuta chestii tehnice
- sunt cei mai corecti in relatia cu clientul, nu modifica tarifele peste noapte si nici nu factureaza la un curs valutar preferential

- cele mai bune servicii fixe din tara, cu cel mai mic timp de raspuns

Acestea sunt doar cateva din principalele motive pentru care nu voi parasi niciodata Digi si care, cu siguranta, vor distruge Orange in anii urmatori, asa cum a distrus Telekom-ul care acum este aproape inexistent si acum a venit dupa Vodafone, iar urmatorul stim deja cine va fi...

119 Răspunsuri 119

Calitatea serviciilor la un anumit furnizor depinde și de zonă, unii stau mai bine undeva, alții altundeva. Fie că vorbim de orange,vodafone,telekom sau digi, toți au rețele bune, că altfel nu aveau milioane de clienți.

Digi Mobil este foarte atractiv doar din privinta preturilor, atat, dar pe cat sunt de ieftini, pe atat sunt de slabe si serviciile oferite de ei. Digi Mobil este o retea ieftina si atat, in general este cea mai slaba retea de telefonie mobila dintre toate cele patru retele din punctul de vedere al calitatii. Am vazut ca multi vor sa plece de la Digi Mobil deoarece sunt nemultumiti de serviciile oferite chiar daca sunt cei mai ieftini si pentru ca nu ofera nimic clientilor vechi, nu exista fidelizare la ei, sunt ignorati total. Sunt curios cat vor mai rezista pe piata asa cu preturile astea mici si mai ales ca au cele mai mari datorii si la stat dintre toti si sunt in crestere, urmati de Orange, Vodafone si Telekom. Tot fac imprumuturi si sunt plini de datorii in banci pe care le tot refinanteaza. Oare cat vor mai rezista asa? Vor mai apuca sa ajunga pe primul loc sau va urma o decadere a lor cum s-a intamplat cu toti ceilalti operatori de telefonie mobila pana acum? Voi ce parere aveti? Eu nu stiu cat le va mai merge asa, dar nu cred ca mult, nu cred ca poate merge asa la nesfarsit...

In mare, ce ai spus tu este adevarat, au cele mai mari datorii,cred ca la un moment dat si la ei se vor scumpii abonamentele, mai ales ca cel mai scump abonament la digi este 5euro. Eu auzisem ca media de bani incasati per client este de 6,7 euro. Cu incasari sub medie este destul de greu sa faci fata investitilor si datoriilor.

Asa este, asa cred si eu ca se vor scumpi abonamentele pana la urma, nu cred ca pot merge asa la nesfarsit cu preturile astea. Fiind ieftini si avand incasari mici nu pot ei investi cum ar trebui, de asta si reteaua lor mobila este slaba, sub retelele mobile ale celorlalti. Si cu aceasta strategie pe ieftineala au stricat si celelalte retele mobile, ca trebuie sa ii faca fata lu' Digi si au scazut si ei preturile, asa ca au scazut implicit si investitiile si au luat-o la vale si restul. De asta toate retelele noastre au ajuns destul de slabe. Digi asa pe ieftineala cum sunt au reusit o singura performanta, sa aiba cel mai bun internet fix prin fibra optica dintre toti, nu prea au concurenta pe partea asta. Am si eu si la 25 lei pe luna 1 Gbps este aproape de pomana si ma mir cat de bun si de stabil este, nu ma asteptam, am fost reticent la inceput. Dar cam atat, televiziunea si telefonia lor mobila sunt destul de slabe. Ar trebui sa fie concurenta si pe partea fixa, dar nu prea este, Orange si Vodafone nu prea investesc si nu prea par interesati de partea asta, de asta sunt la coada si Digi domina pe partea asta. Am auzit ceva, dar nu stiu cat e de adevarat, cica fibra optica a celor de la Digi ar fi defapt in proprietatea primariilor si nu a lor, ei doar se folosesc de ea. E adevarat, stii ceva de asta?

La Cluj, "metropolitana" este a primăriei și gestionată de Digi. Concret, există un defect la FO de suprafață.... intervine Digi direct. Altfel, la cea din subteran trebuie așteptat după reprezentantul primăriei să asigure accesul celor de la Digi pentru verificări și remedierea unui eventual defect. Durata? La un client business... chiar și 48de ore. La PF.... zile.

Chiar este păcat că nu avem concurență pe fix, vodafone și orange au cote de piață slabe. Mă așteptam ca vodafone să pună probleme digi atunci când au preluat upc, dar din păcate nu a fost așa. Mă întreb cum o să ajungă piața de servicii fixe de la noi, o să ajungă digi să treacă de 70%, rămâne de văzut.

Tu ai o problema. Confunzi calitatea cu cantitatea. Ca orice român te lasi sedus de cantitate. Românii au un defect ca o reminescenta din comunism de la cozi. Daca sunt la coada adica multi este bine ca se da ceva bun de papa. Si au ramas cu asta unde sunt multi este minunat. Daca toti fac asta este bine! 

Pret mic inseamna calitate proasta. Si da am rude cu DiGi. Intre Orange al meu si DiGi al lor inca raman cu Orange. Mai multe va spun la vara ca vom fi in grup. O sa am si Orange si Digi si Vodafone. Acum ma voi orienta dupa Orange S.A. al meu. Al altora nu stiu daca este OROC sau Orange S.A. 

Problema nu e la mine, faptul că tu interpretezi o anumită postare drept promovare pentru digi, este problema ta. Eu nu am spus de bine de digi sau rău de orange. Și văd că spui ca majoritatea romanilor se lasă seduși de cantitate, poate ai uitat că "orange al tău" are cei mai mulți clienți. 

vladut12am
Cunoscător certificat

Și uite cum continuă să crească albaștrii pe piața telecom din RO!
La începutul acestui an, Digi România a cumpărat un nou furnizor local de cablu din Argeș care oferea servicii de televiziune analogică & digitală și internet fix în Câmpulung Muscel, Curtea de Argeș, precum și în zonele limitrofe acestor orașe. Este vorba de Clar TV.
„Începând cu data de 1 ianuarie 2025, în baza unui contract încheiat între societatea noastră şi compania Digi România, veţi beneficia de servicii de comunicaţii electronice la cele mai înalte standarde. Pentru a asigura o tranziţie cât mai uşoară şi pentru a vă bucura de cele mai bune oferte, vă invităm să semnăm împreună noul contract cu reprezentanţii Digi România.”

Sursa: https://gadget.ro/digi-a-cumparat-un-nou-furnizor-de-cablu-din-romania/

Încă un furnizor mic dispare din peisaj.

Eu sper ca și Orange să își mai extinda infrastructura, poate mai ajunge și prin zona mea (nu prea sunt alternative, Digi peste tot).

Trebuie sa avem concurenta.

Trebuie sa avem concurenta si pe partea fixa, este esentiala, dar de unde, atata timp cat Orange si Vodafone nu par interesati, nu prea investesc pe partea fixa si raman la coada, Digi va domina categoric in continuare pe partea asta, iar Orange si Vodafone nu le pot face fata. Macar internetul fix prin fibra optica de la Digi e chiar bun, chiar daca e ieftin, atat au si ei bun dintre toate...

Cred ca problema ar trebui vazuta putin modul in care noile blocuri sunt cablate primesc "semnal". La mine, bloc din terminat la final de 2017 si dat in folosinta la inceput de 2018, am gasit cablajele doar de la Digi. Cand am intrebat pe la toti (UPC/Vodafone, Telekom si Orange) inainte sa ma mut, doar Telekom mi-au zis ca pot oferi 25Mbps la adresa (presupun ca pe "sarma").

In urma cu vreo 4 ani am inteles ca Orange are fibra la adresa, dar doar pentru PJ, in conditiile in care sunt doar 4 spatii comerciale: 2 la mine in bloc si 2 la celalalt (practic, extremele care au acces direct la strada). Din cele 4, din pacate nu mai functioneaza niciunul (ultimul magazin s-a inchis de sarbatori. Nu avea cel mai bun vad). Deci porturile disponibile sunt... disponibile permanent. Anul trecut am vazut sapaturi in strada (cred ca Netcity?) si pe site-ul Orange au aparut adrese noi (initial, era aproximativ prima treime de strada, acum pare sa fie numere din a treia treime. Unde sunt eu (in a doua treime)... mai astept.)

Mergand pe premisa ca fotbalul vinde (si Digi stie sa impinga in fata asta), nu stiu daca o schimbare de furnizor ar fi posibila. As vrea cateva canale disponibile in grila Orange si la Digi, dar... nu stiu daca se va intampla asta: majoritatea vecinilor nu au o problema in a vedea fotbalul pe Digi (chiar daca este si Prima Sport disponibil), iar cine nu se uita la fotbal... nu prea ii intereseaza tipul de documentare pe care as vrea eu sa le vad. Vorbim de Discovery Investigation si CI (canalul celor de la History).

Din pacate, primul cablist ajuns cam face "legea" si cam e deranjant. In anii 90-2000 se vorbea destul de liber de impartirea cartierelor/strazilor intre cablisti. Nu stiu daca se aplica, dar suspiciunea parca tot are reminiscente.

vladut12am
Cunoscător certificat

La mine, în mediul rural, există și Orange, care a instalat rețeaua de fibră optică acum 3 ani, odată cu preluarea fostului Romtelecom/Telekom Fix. Totuși, puțini locuitori s-au abonat la serviciile lor din cauza tarifelor considerabil mai ridicate comparativ cu cele ale Digi. Deși internetul fix oferit de Orange este superior, având viteze maxime de până la 2100 Mbps, față de 940 Mbps cu Fiberlink Gigabit Popular de la Digi, majoritatea oamenilor preferă prețul competitiv al Digi, în detrimentul beneficiilor oferite de serviciile Orange de TV și internet.

La nivel macro, se aplica expresia "paguba in ciuperci". La nivel micro, insa, concluzia depinde de clienti. In principiu, un furnizor mic (local) ar putea raspunde mai repede la probleme tehnice tocmai datorita ariei mici pe care o acopera.

Robert-Web
Începător

Digi raspunde solicitarilor dupa 2 saptamani, am retras serviciile lor si de pe persoana fizica si de pe firma. Serviciile lor sunt bune, dar angajatii lasa mult de dorit.