anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

De ce Digi Romania va distruge dominatia Orange-Vodafone

Anonim
Neaplicabil

In lumina recentelor evenimente marca Orange
pot sa spun cu tarie ca Digi va multumeste pentru ca ati apasat la maxim pedala acceleratiei privind portarile catre ei. Deja se intampla de prea mult timp si de prea multe ori ca sa imi mai aduc aminte exact datile de cate ori ati recurs la acest gen de inselatorii si, pana la urma, metoda voastra de a va arata dispretul fata de clientii pe care ii aveti. Intai ii momiti cu oferte la contracte, iar dupa scurt timp ii scui0pati in gura. Numai anul trecut, Digi a primit prin portare peste 700.000 numere.

Romanii incep sa se trezeasca din somnul prostiei (desi inca e prea adanc acest somn), astfel ca la statisticile de anul trecut, Orange avea pe fix o cota de piata absolut jenanta, de doar 15%, urmata de Vodafone cu numai 10%. Digi avea o cota de piata de peste 70% - o diferenta colosala care creste fara oprire.
Printre principalele avantaje majore pe care le pot enuma rapid la Digi fata de concurenta sunt urmatoarele:

- suport tehnic 24/7/365, fara costuri suplimentare, fara sunat la stelute, numere speciale, doar daca e o anumita zi a lunii samd

- cea mai extinsa acoperire de fibra si mobil din Romania, indiferent de ce zic unii sau altii

- Digi este singurul operator din tara care instaleaza microcelule pentru toti clientii, inclusiv in localitati mici, fara a face nicio diferentiere intre clientii PJ si PF

- au cel mai mare numar de antene active

- acoperirea 5G a crescut masiv si abia acesta este inceputul

- nu face RAN sharing cu nimeni

- au cei mai multi angajati proprii cu care chiar poti discuta chestii tehnice
- sunt cei mai corecti in relatia cu clientul, nu modifica tarifele peste noapte si nici nu factureaza la un curs valutar preferential

- cele mai bune servicii fixe din tara, cu cel mai mic timp de raspuns

Acestea sunt doar cateva din principalele motive pentru care nu voi parasi niciodata Digi si care, cu siguranta, vor distruge Orange in anii urmatori, asa cum a distrus Telekom-ul care acum este aproape inexistent si acum a venit dupa Vodafone, iar urmatorul stim deja cine va fi...

 

 

 

88 Răspunsuri 88

Am facut o comparatie in weekend cam ce se transmite pe partea de sport (in perioada asta sunt niste campionate mondiale la cateva sporturi de iarna). La Digi Sport (de dimineata pana seara) aproape exclusiv fotbal sau stiri specifice ... de dimineata pana seara. Parca Prima Sport parca au avut si altceva. Inteleg ca fotbalul vinde reclame, dar de la 7 dimineata sa difuzezi un meci in reluare (probabil de vineri, nu bag mana in foc), cand ai alte mondiale si sportivi din Romania se claseaza in primii 10 (chiar si in primii 5) destul de constant pe parcursul sezonului de iarna...

Singurii care au avut "curaj" pentru final de Cupa Mondiala au fost Look TV (pe atunci) cand tocmai achizitionasera Liga 1 si, in pauza competitionala, au dat Cupa Mondiala la Bob (nu mai stiu daca o luna sau doua). Si orele nu se suprapuneau cu "capetele de afis". Se puteau strecura, daca nu pe Digi Sport 1 sau 2, macar pe 3 sau 4.

Razvan
#StarMember

Multumit de infrastructura fixă si beneficiile extra oferite de digi, atât în oraș cât și la țară. ORO stă bine la semnal în zonele urbane, dar în zonele rurale nu prea excelează față de digi, așa că și aici este cu dus-întors. Scumpirile frecvente arată că criza la companie este din ce în ce mai vizibilă, inclusiv terminalele vândute nu mai sunt de top, încep să dispară producători consacrați. 

 

dragosbrm
Explorator entuziast

Salut! Nu spun asta pentru că sunt fan Orange, dar am testat toate rețelele,iar cea mai bună va rămâne ORANGE! 

Am stat 11 ani în Telekom, încă de când era Cosmote. Pot spune că de la an la an s-au prostit din ce în ce mai mult! Îți oferă abonament "NELIMITAT" la doar 5 euro, viteza internetului mobil pe 4G fiind 1,5mbps, iar la apeluri, nu Înțelegi ce vorbește persoana de la celălalt capăt. M-am portat la Orange cu abonament Smart Plus 15 redus la 10 euro și nu ai cum să le compari. E diferență de la cer la pământ.

În ceea ce privește Digi, am avut un număr de PrePay de la Orange și l-am portat în Digi special pentru a vedea care este treaba. GROAZNIC. Când încercai să dai un apel rămâneai fără semnal,iar datele mobile erau de toată jena. Ca să nu mai spun că portarea am făcut-o online și eu semnasem un contract de 10 lei pe lună. Abonamentul la următoarea lună de facturare era 25 de lei. (și nu, nu era cu vreo reducere timp de ceva luni). La televiziune și internet am așteptat 5 luni pentru un banal decodor HD și într-un final mi s-a oferit unul folosit de altcineva( ne scuzați,echipamente noi nu am mai adus de 3 ani). Internetul este de 1000mbps în timp ce orange are de 2300mbps CONSTANȚI,nu ca la digi unde când ai 800,cand 600, neputand să ajungă nici măcar la 1000.

Am portat acel număr pe YOXO, unde la doar 10 lei pe lună ai nelimitat convorbiri la telefon și 10 GB de net.

Nimic nu îmi poate schimba părerea, Orange is the best, și așa va rămâne având 10/10 la tot

Zi faină!😊

 

Fiecare isi are experienta. Pentru unii este o experienta placuta, pentru altii nu prea. Eu, desi nu prea ma omor cu doua cartele in telefon, am Digi si Orange. Se cam completeaza una pe cealalta (in sensul ca intr-un "amarat" de Kaufland, in zona cu vitrine cu servire asistata, Digi nu prea are semnal/net, pe cand cu Orange nu am avut niciodata probleme, dar si acasa am semnal deficitar Orange [abia prind 2G, dar si ala dispare in fata usii], pe cand cu Digi pot avea o conversatie neintrerupta din curtea blocului pana in casa).

Un alt plus pentru Orange este flexibilitatea net superioara Digi (pot negocia optiuni, aparatura, etc). La Digi cam totul e "take it or leave it".

Tot cu Orange nu am prea am avut incidente cu reteaua (poate prin 2018-2019 cand au picat zone intregi cateva ore), dar cu Digi imi tot pica VoLTE de pe telefon. N-am inteles de ce. Cu Orange VoLTE e beton (la propriu, cu apel WiFi mai sunt ceva ratee), dar la Digi, macar o data pe saptamana tot pica VoLTE (din ce folosesc telefonul. Daca mai pica si pe parcursul perioadelor in care nu folosesc telefonul, nu pot sa ma pronunt. "Nu exista".

Cum ziceam, experiente si experiente. Important este nota medie acordata de fiecare raportata la pretul oferit si calitatea primita. Am trecut peste unele lucruri, dar nu am trecut si peste altele (cum ziceam pe alte topice: la marirea din noiembrie 2022 nu mi s-a anulat marirea, ci doar mi s-a oferit o prelungire de contract pentru inca 24 de luni. Nu mi s-a parut ok asa ca acum sunt pe cartela. Vedem pe parcurs ce se mai intampla).

ORANGE VA PICA IN BOT ATAT TIMP CAT INCEARCA SA PACALEASCA CLIENTU CU OFERTE DE TELEFOANE CHIPURILE GRATUITE SI CU MAJORARI DE ABONAMENTE  DEMENTE............................RESTUL CA DIGI NU ARE SEMNAT IN  NU STIU CE COLT DE TARA E IRELEVANT.....DAR ROMANUL SE VA IMBATA CU APA RECE INCA O PERIOADA......SI SA NU MAI CONSIDERE O NOBLEET SA FI DE 20 DE ANI CLIENT ORANGE SI ACESTA SA TE JECMANEASCA...

Fiecare isi are propria experienta. Pe mine ma intereseaza constanta serviciilor primite. Degeaba am semnal la interior daca interlocutorul abia ma aude.

Si semnalul este relevant acolo unde ai nevoie de utilizarea lui. Sa-ti spun ca pe mine nu ma intereseaza sa am 1Gbps pe telefon, dar cand folosesc reteaua mi se pare de bun simt sa pot accesa in timp rezonabil ceea ce am nevoie?

Mai adaug si serviciile complementare. Cand am facut abonament pentru soacra acum vreo 5 ani la Digi, pe DN 6 (drumul spre Alexandria), avea probleme cu receptia semnalului. Telefonul era cumparat de la Orange si suporta VoLTE, dar nu si la Digi (desi, cand am cerut activarea acestui serviciu, mi s-a garantat ca compatibilitatea). Despre asta vorbim cand folosim un serviciu: atat serviciul platit, cat si ce se face pentru ca acel serviciu sa fie in parametrii.

Daca prin pacaleala intelegi majorarile anuale din ultimii 3 ani, fiecare interpreteaza cum doreste contractul, doar sa fie constient ca acel contract trebuie respectat de ambele parti. Nici nu ar trebui sa avem aceasta discutie (daca trebuie sau nu respectat acel contract).

Eu am trecut pe cartela. Inca ma mai adaptez (serviciile sunt, in principiu, aceleasi, dar modalitatea de jonglare a optiunilor este putin diferita). Modificarile pe care Orange trebuie sa le faca "in strada" sunt foarte putine, dar, daca cineva vrea sa schimbe internetul fix cu internetul de pe telefon, cred ca ar trebui sa se caute. Internetul mobil este internet ... mobil ("on the go"). As putea face un roman despre ce am vazut la altii: banii mei, folosesc cum vreau. Dar nu prea e asa. Fiecare face cum considera.

Muchalucha
Explorator entuziast

Pololica daca DiGi nu este performant cum spuneti, asta nu inseamna ca Orange trebuie sa isi permita sa nu fie performant. Abonamentul meu la Orange este de 6 ori mai scump decat orice abonament scump de le DiGi. Si mi se pare normal sa am pretentii de semnal la interior, de viteza mare on go, acoperire excelenta. Cat timp eu abonatul Orange nu le pot arata abonatilor DiGi aceste aspecte, lumea va trece la DiGi. Servicii proaste sau mediocre identice la preturi diferite si pe masura asteptarilor la DiGi.Ideea ca nu are rost sa le dam calitate ca si asa ceilalti concurenti nu ofera calitate este deplasata. Atunci nu te plange ca lumea se porteaza de la Orange la DiGi. Daca datele mobile, acoperirea nu sar consistent peste DiGi atunci este mormal ca omul sa zica ca plateste extrem de mult la Orange pentru servicii pe care DiGi i le ofera calitativi identic la un chilipir. 

Nu stiu cine v-a zis ca firul nu trebuie inlocuit cu on go. 

Cand comercializezi 5G si se spune ca sustine miliarde de conexiuni simultan si latenta este zero si viteza de pana in 3000Mbps, dar tu tot cu 4g+ vii este de cacao. Maxim 600Mbps si de cele mai multe ori daca atingi 200mBps sa fii fericit. Iar despre interior nici nu mai vorbesc. 

Ok fata de DiGi oferi telefoane la avans competitiv? Sa nu intram si aici ca ma irita.

Eu tac cand aud ca se muta lumea la DiGi. Ii inteleg. 

Tocmai m-a sunat tata mai devreme si apelul VoLTE (de pe Digi) a picat in 2G. Imediat dupa apel a revenit la VoLTE. La Orange nu am avut problema asta (in ultimii 6 ani). Si la Digi am mai putin de un an si jumatate... Am aceleasi pretentii la toti: semnal, viteza, calitate.

Totusi, ca o comparatie, Orange are abonament de 9E (nu includ promotiile curente cu 50% intrucat sunt promotii si nu stiu cat de relevante sunt), iar la fidelizare se pot obtine alte preturi si alte beneficii.

Pretentiile sunt direct proportionale cu pretul platit (nu am o problema cu asta), dar nici nu sunt de acord cu consumul exclusiv de date mobile in locul unei conexiuni fixe de internet (cred ca intelegi de ce zic asta: multe conexiuni pe o antena vor diminua viteza in lipsa unei prioritizari).

Am mai zis si pe alte topice: in conditii de receptie identice, este normal sa mergi spre pretul mai mic. Pe mine un singur lucru ma tine la Digi: semnalul mai bun acasa (interior) fara sa depind de apelul WiFi. Nu includ 2G sau 3G (frecvente care sunt in curs de pensionare).

Cand m-am referit la "on the go" ma refer la reteaua mobila. Nu mi se pare normal utilizarea in locul celei fixe (strict la punct fix).

Viteza maxima la 4G este 1200Mbps (si o mare parte din telefoanele midrage, daca nu chiar si mai jos, o suporta...).

Repet, fiecare foloseste serviciile pe care le considera optime pentru utilizarea lui, dar ma "irita" monopolul Digi la serviciile fixe. Nu pot sa-i schimb acasa. Vreau alte canale la TV pe care Digi nu vrea sa le introduca, dar subiectul il pun la nota generala a operatorului. Degeaba exceleaza (sau ofera servicii decente) pe mobil, daca pe partea de servicii fixe lasa de dorit. Similar si la Orange, degeaba au fidelizare foarte buna, daca anual fac mariri de pret "pentru a creste calitatea retelei".

Pana acum, nu am avut un furnizor de servicii fixe si mobile de 10: unul e bun pe ceva, altul pe altceva, altul este o medie intre ceilalti. Din motive evidente, doar un semnal sau o viteza nu mai sunt singurele lucruri care conteaza. Conteaza intregul spectru de servicii (relatii clienti, constanta multi anuala, echilibru intre ce doreste clientul si ce poate oferi, etc).

PS: sa-ti spun ca viteza de X Gbps pe mobil este fix degeaba pentru 90% din clientii unui operator? Sunt arhisufiecienti 40-50Mbps (constanti) pentru utilizarea normala. Sper ca ti-ai dat seama ca viteza 3G (ma rog, H+) inca este indeajuns de buna pentru utilizarea fara probleme a internetului.

PS: poti vorbi la per tu. Nu am galoane care sa cada, cu atat mai mult cu cat opinia este argumentata.

Anonim
Neaplicabil

Un fan mai mic tot ești.

Părerea mea este că nici un furnizor nu are 10/10 .

Îți dai seama că dacă ar avea 10/10 nu ar mai fi nimic de îmbunătățit.

Eu i-aș da un 7/10.

dragosbrm
Explorator entuziast

😁

Spune sincer, micule fan, cati ani de Orange ai? Eu din 2000 pana in 2022 am avut 22 ani de abonamente Orange😁

dragosbrm
Explorator entuziast

Iulie 2004, până atunci în Connex din Septembrie 2002, iar numărătoarea continuă😂

Ooo, ai si tu vechime, aproape la fel ca mine. Cea mai frumoasa perioada a fost atunci. Imi amintesc si acum in 1997-2000 cand aveam Connex Kamarad, 1 cent pe minut, apoi 22 de ani doar de abonamente Orange incepute cu un Nokia 3310 in 2000❤️ Acum mai folosesc doar un PrePay Orange, reteaua principala fiind Vodafone...

dragosbrm
Explorator entuziast

După cum poți vedea, în poza mea de profil este primul meu Nokia 3310 de la Orange❤️.Este încă perfect funcțional. Mă bucurasem așa de tare când l-am luat, iar acum nici nu il mai pot ține în mână. 😂

Wow, super tare. Cele mai tari telefoane din toate timpurile. Si ce bine arata, e si culoarea aia faina albastra. Din ce an e? Al meu era gri cu inelul de la ecran alb si avea sigla Orange in partea de jos. Din pacate nu il mai am si imi pare rau dupa el. In schimb am un alt Nokia 3310 alb cu inelul de la ecran albastru, in stare perfecta, luat pentru colectie de la cineva care avea mai multe telefoane vechi. Nu se mai deschide si cred ca e de vina bateria care e moarta. Incarcator am. Tot zic de vreo 3 ani ca ii caut o baterie noua ca sa il fac functional, dar am tot uitat... Cel pe care il ai tu mi-a placut cel mai mult cum arata...

Tocmai ce am comandat bateria asta:

https://depozitulcubaterii.ro/home/850-acumulator-pentru-nokia-3310-3330-3410-3510-3510i-6650-68000-...