anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

De ce Digi Romania va distruge dominatia Orange-Vodafone

Anonim
Neaplicabil

In lumina recentelor evenimente marca Orange
pot sa spun cu tarie ca Digi va multumeste pentru ca ati apasat la maxim pedala acceleratiei privind portarile catre ei. Deja se intampla de prea mult timp si de prea multe ori ca sa imi mai aduc aminte exact datile de cate ori ati recurs la acest gen de inselatorii si, pana la urma, metoda voastra de a va arata dispretul fata de clientii pe care ii aveti. Intai ii momiti cu oferte la contracte, iar dupa scurt timp ii scui0pati in gura. Numai anul trecut, Digi a primit prin portare peste 700.000 numere.

Romanii incep sa se trezeasca din somnul prostiei (desi inca e prea adanc acest somn), astfel ca la statisticile de anul trecut, Orange avea pe fix o cota de piata absolut jenanta, de doar 15%, urmata de Vodafone cu numai 10%. Digi avea o cota de piata de peste 70% - o diferenta colosala care creste fara oprire.
Printre principalele avantaje majore pe care le pot enuma rapid la Digi fata de concurenta sunt urmatoarele:

- suport tehnic 24/7/365, fara costuri suplimentare, fara sunat la stelute, numere speciale, doar daca e o anumita zi a lunii samd

- cea mai extinsa acoperire de fibra si mobil din Romania, indiferent de ce zic unii sau altii

- Digi este singurul operator din tara care instaleaza microcelule pentru toti clientii, inclusiv in localitati mici, fara a face nicio diferentiere intre clientii PJ si PF

- au cel mai mare numar de antene active

- acoperirea 5G a crescut masiv si abia acesta este inceputul

- nu face RAN sharing cu nimeni

- au cei mai multi angajati proprii cu care chiar poti discuta chestii tehnice
- sunt cei mai corecti in relatia cu clientul, nu modifica tarifele peste noapte si nici nu factureaza la un curs valutar preferential

- cele mai bune servicii fixe din tara, cu cel mai mic timp de raspuns

Acestea sunt doar cateva din principalele motive pentru care nu voi parasi niciodata Digi si care, cu siguranta, vor distruge Orange in anii urmatori, asa cum a distrus Telekom-ul care acum este aproape inexistent si acum a venit dupa Vodafone, iar urmatorul stim deja cine va fi...

 

 

 

88 Răspunsuri 88

Anonim
Neaplicabil

Ca sa fiu rău până la capăt, cam asta înseamnă viteza de la Digi:

IMG_20240203_165739.jpg

vladut12am
Cunoscător certificat

Îți dai seama că trebuie să ai cunoștințe minime (de bază) de rețelistică ca să poți să faci așa ceva.

Dacă nu te pricepi, e jale.

Nu chiar: ce vezi acolo este decodorul de fibră (cel cu două leduri), routerul Digi (pe fir am 1Gbps, dar pe wifi știe doar 2.4GHz) și routerul meu Huawei AX2, care îmi asigură viteza din abonament (pe Wi-Fi 6 ajung pe la 480Mbps).

Ca notă de subsol: routerul Digi este pus în mod bridge (am sunat la ei). 

Înțeleg că cei cu GPON-ul, routerul, media converter și alte jucărele "aruncate" pe jos sau grămadă (nefixate) și cu cablurile întinse prin cameră și nemascate..... sunt în categoria "nepriceputeanu" 🙂 Ce noroc pe mine că am cablurile mascate și echipamentele fixate și mascate.... 🤣🤣

Anonim
Neaplicabil

......și cablu tv.

Decodorul de fibră are ieșire pentru TV (coaxial) plus încă o ieșire de fibră pentru routerul Digi. Am sunat de câteva ori la ei să schimbe echipamentele, dar mi-au zis ca nu au și tot în aceeași situație aș fi fost (3 aparate), deși tehnicianul care a fost trimis sa verifice semnalul de fibră zicea că tot primesc retururi de aparatură "3 în 1" (decodor de fibră plus TV plus router). Și să plătesc 3 lei pe lună chirie am zis ca mai bine cumpăr eu router (și am plătit 100 lei pe el la reducere). 

Anonim
Neaplicabil

Si eu am configurația similară tot la digi numai că am Huawei echolife hg865 mai antic dar  cel puțin în combinație cu routerul archer ax 53 atinge vitezele promise de furnizor atât prin cablu cât și wifi.

Ont vechi de 13 ani care încă își face treabă.

Arata destul de bine setup-ul tău. Dar te-ai complicat cu prea multe aparate, eu am luat direct un router TP-Link AX73 și l-am băgat în converter-ul lor, nu m-am complicat cu aparatele lor de 2 bani. Am constant în jur de 970 mbps download cu vreo 870 mbps upload pe fir și pe wifi 6. La mine setup-ul arata cam asa: 

IMG_20240118_144550_edit_358401761621871.jpg

A fost singura variantă disponibilă. Aș fi vrut să am un singur dispozitiv (așa cum avea UPC acel Horizon pe coaxial), dar la Relații Clienți mi-au zis că nu au. M-am resemnat ca nu primesc și am mai adăugat un router care să-mi ofere viteza. 

Asta e naspa, ca au probleme mari cu stocurile. Niciodata nu prea au nimic pe stoc, trebuie sa astepti cu lunile. Oricum, mai incearca cu solicitari, pana la urma tot primesc pe stoc. Da, e mai fain cu un singur device, dar daca este si performant. La Digi a fost un singur ONT complet bun cat de cat, un Huawei. In rest numai porcarii. Setup-ul tau imi place ca arata fain, mai complicat asa, ordonat si curat

Am stat după un amărât de CI+ vreo 2-3 luni ca nu aveau pe stoc... 

Asa se intampla deobicei, asta este o problema mare la ei. Daca vreau sa pun televiziune de la ei si imi trebuie 3 receivere, au pe stoc macar unul sau trebuie sa stau si eu 3 luni dupa ei sa aduca?

Muchalucha
Explorator entuziast

Avem abonament servicii fixe DiGi cumnatul, tata are fixe Orange S.A. 

La internet fix nu este diferenta. Viteze de 400-700 Mbps la ambele pe wifi. 

Digi are internetul si televiziunea separate. Daca opresti modemul nu se opreste televizorul. 

La Orange fibra intra direct in modem sau rooter cum se numeste si din el pleaca si tv. Daca opresti internetul de la rooter nu mai merge tv. 

Ca numar de posturi Orange bate DiGi. La DiGi sunt bisericosi ca ne-au bagat la posturi cu rugaciuni de nu se mai termina. La Orange fiind mult mai multe postuti nu remarci posturile excesive cum sunt astea religioase. 

Mai bune le-ar pune intr-un pachet separat contra cost sa nu ma mai intoxice cu ele. 

Asa ca sunt plusuri si minusuri pe partea mobila. la partea fixa nu se deosebesc ca si calitate a serviciilor. Aceleasi posturi comune si ince ceva in plus la Orange. 4K la fel de naspa la ambele. La Orange am renuntat la 4K ca erau scumpe. 20 lei  parca la orange si 5 lei la DiGi. 

Exista abonamente la DiGi care suna asa. Sunteti persoana fizica, dar in zona dvs. nu va putem da asa ceva pentru ca noi avem abonemente de pers . juridica si uite asa persoana respectiva a acceptat ca aveau cei de la DiGi monopol in zona. FTTH nu putea sa isi bage altfel.

Blue12
Senior

Faptul ca nu au "acoperirea numarul 1" asa cum sustin ei, ma face sa nu ii aleg. Antena in ograda si in casa n-ai semnal, deci acoperire #1 numai pe hartie. Faptul ca sunt prezenti in cele mai multe localități nu înseamnă că au si semnal bun in acele localități.

Edit: am mai citit prin comentarii si in privinta televiziunii de la Digi pot spune ca e pe nicăieri fata de Orange. O fii avand Orange-ul meu de acasa conexiune instabila uneori (prin fibra), dar la viteza internetului si numar de programe tv nu se compara cu Digi