la 25-02-2025 11:13 PM
Buna,
Cum pot sa aflu daca datele mele personale au fost sustrase in bresa de securitate recenta?
Interesant ca nu am vazut sa se mentioneze despre acest lucru in mass media Romaneasca.
Mai jos aveti articolul scris despre aceasta bresa de securitate.
la 26-02-2025 11:10 AM
Am testat și se pare că nu sunt afectat.
Pe cardul de plata nu păstrez sume mari de bani.
la 26-02-2025 01:56 PM
Nu uitați ca în aplicația de yoxo se vad și alte detalii personale, precum CNP, adresa completa în clar. Deci de unde știm ca nu au fost afectate și astea? În cazul asta riscurile cresc enorm. Ar trebui ca Orange sa vina cu un comunicat oficial, și evident, sa primească o amenda zdravănă. Niciodată nu am pățit sa am datele personale expuse din cauza unui breach.
la 27-02-2025 08:07 AM
In Februarie 2025 baza de date Orange cu informatii personale incluzand numere de telefon, adrese de email, date partiale despre carduri de credit a ajuns publicata pe un forum popular de hacking.
Puteti verifica daca adresa voastra de email apare in scurgerea de date pe site-ul haveibeenpwned .com
27-02-2025 08:27 AM - editat 27-02-2025 08:43 AM
Puteti verifica aici: haveibeenpwned.com, eu am primit azi notificare automata ca mi-a aparut adresa de email pe darkweb, cea folosita exclusiv pentru servicile de la orange/yoxo.
De ce nu anunta Orange Romania nimic?
Grupul Orange a confirmat bresa de securitate.
Articol: https://arenait.ro/orange-group-victima-unui-atac-cibernetic/
Exista si un fisier cu o lista de fisiere CSV si ce contin, printre care se gaseste si unul ce contine nume,prenume,CNP!
27-02-2025 10:10 AM - editat 27-02-2025 10:11 AM
Nici pe la TV nu am văzut nici o știre 😂 nu zice nimeni nimic ca să nu își păteze imaginea 😂, vad ca nici apărătorii Orange de pe aici nu zic nimic, măcar sa vina cu o părere și ei 😂 vio73 unde ești 😂
la 27-02-2025 11:36 AM
Voi face o reclamație împotriva Orange la autoritățile competente. Nu e posibil ca un furnizor de servicii să aibă zero securitate, iar datele personale sa zboare peste tot. Recomand www.dataprotection.ro
Cu cât reclamam mai mulți, cu atât mai bine. Orange și-a mai luat o amenda de 40.000 euro anul asta pentru ca nu a șters datele unui potențial client. Acum ar trebui ca amenda sa fie de câteva milioane de euro minim. Și sa vina cu un comunicat.
la 27-02-2025 02:10 PM
Au început și cei din presa românească sa prezinte știrea... Târziu de tot.
la 27-02-2025 02:37 PM
Este adevărat că au apărut date despre 380.000 de abonați Orange in mediu online?
la 27-02-2025 02:45 PM
Și datele mele au fost sparte din păcate,apar acolo cu roșu. Ambele adrese de mail.
la 27-02-2025 02:54 PM
Am sa las aici câteva idei utile pentru situația asta pe care le-am pus și eu în aplicare:
- luați în considerare schimbarea adresei de e-mail, dacă este posibil; eventual folosiți mai multe adrese pentru servicii diferite
- blocați cardurile salvate în aplicație și solicitați unele noi, de preferat virtuale și le folosiți pe acelea, în caz de noi probleme acelea se pot bloca instant și solicita altele
- activarea autentificarii in doi factori pe toate conturile posibile
- schimbarea parolelor de pe conturile Orange și nu numai cu unele diferite
Dacă aveți și alte idei, lăsați-le aici.
la 27-02-2025 02:58 PM
Ok. Va mulțumesc,am să iau în considerare sfaturile dumneavoastră!
la 27-02-2025 07:57 PM
Te informam ca una dintre aplicatiile de solutionare a tichetelor, utilizata in cadrul Orange Romania, a fost recent tinta unui atac cibernetic. Verificarile sustinute de expertii nostri in securitate cibernetica sunt in desfasurare.
Serviciile tale de retea nu au fost compromise sau afectate.
Concluziile preliminare arata ca atacul a fost posibil prin exploatarea unor vulnerabilitati, impreuna cu compromiterea credentialelor unui utilizator intern (user si parola), obtinute in mod fraudulos.
In acest moment, din verificarile efectuate, a rezultat ca au fost extrase categorii de date cu caracter personal ale unor clienti YOXO: nume si prenume, nume de utilizator, numar de telefon, adresa de e-mail, ID intern utilizator si cod de client. Orange nu pastreaza informatii despre cardul tau bancar care sa permita autorizarea de tranzactii financiare.
Ce pasi trebuie sa fac mai departe?
Te asiguram ca aplicatia YOXO este securizata si nu a fost afectata in niciun fel de aceasta situatie. Ca o masura de precautie, iti sugeram sa iti resetezi parola contului tau YOXO si sa te asiguri ca este cat mai puternica si unica. Gasesti ghidul pentru resetarea parolei aici:
→ Ghidul de resetare parola YOXO
Totodata, iti recomandam sa nu oferi nimanui datele cardului. YOXO si Orange Romania nu vor solicita niciodata aceste informatii prin SMS, e-mail sau apel telefonic. Insa este important sa ramai vigilent in ce priveste tentativele de fraudare prin campanii de phishing si apeluri telefonice frauduloase.
Regretam acest incovenient. Te asiguram ca prioritatea noastra este protejarea datelor clientilor si ale partenerilor. Daca ai intrebari poti sa ni le adresezi rapid in sectiunea Help din aplicatie -> Messenger.
Daca ai fost victima unei tentative de fraudare, te rugam sa te adresezi autoritatilor si apoi sa apelezi call-center-ul Orange pentru a discuta optiunile pe care le ai pentru a te proteja impotriva unor astfel de viitoare situatii, la 300 sau la 0374 300 300, din orice retea fixa sau mobila.
Vom reveni cu noi informatii, pe masura ce investigatiile noastre progreseaza.
Multumim,
Echipa YOXO
la 27-02-2025 08:00 PM
Auziti, cica "Te asiguram ca prioritatea noastra este protejarea datelor clientilor si ale partenerilor".
Observam, clar e o prioritate siguranta noastra pentru Orange. Ma bucur ca adresa mea de email asociata contului yoxo al familiei, ce contine numele si prenumele meu, datele titularului din contract, toate numerele de telefon si datele partiale ale cardului sunt acum publice pe dark web.
Cred ca nu suntem #1 si la securitate.
Sa ne interesam unde putem reclama acest incident si ce masuri se pot lua pentru eventuala sanctionare a acestui leak de informații personale.
la 28-02-2025 10:35 AM
https://haveibeenpwned.com . Verifica emailul acolo. E trecută și breșa de securitate de la Orange. Îți spune unde și când … succes!
la 28-02-2025 11:41 AM
Site-ul orange este praf. Vreau să-mi schimb adresa de mail asociata, îmi trimite sistemul mail, încerc sa dau click pe buton și primesc pagina invalida.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor