anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Încheiat] Cumpărături de Black Friday 2023

teacher_
#StarMember

Dragi colegi, 

Sunt bombardat in aceste zile cu anunțuri de la diverși comercianți referitoare la Black Friday. Traditional, ar trebui să fie într-o anumită zi de vineri (de aici și numele la Friday). Dar, romanul așa inventiv cum e, duce BF la rang de arta: fie durează o lună întreagă, fie tine doar ziua de luni. Întâmplător, azi ,06.11, este BF pe Fashion Days, parte a eMag care se ocupa de articole vestimentare. Am văzut (destul de timid) că și Orange are o campanie de BF, in care unele telefoane au preturi speciale la telefoanele cumpărate cu abonament (și iar se iscă vechea întrebare, de ce nu se reduc puțin și la telefoanele "la liber"?), precum și reduceri rezonabile la accesorii. 

Pe final: voi ce v-ați luat, sau ce vă luați de BF 2023? 

23 Răspunsuri 23

Anonim
Neaplicabil

Cine vrea telefon la liber să meargă la Altex, Flanco etc, interesul Orange este să vândă abonamente și de asta au un preț enorm la liber. Nu o să vezi niciun operator să aibe oferte la telefoane la liber

Orange este furnizor de servicii, deci este normal sa prioritizeze propriile servicii si, in secundar, in parteneriat cu producatorii de telefoane/tablete/laptopuri, sa asigure si reduceri la aparatura. In SUA, IPhone este finantat de operator in proportie de pana 50-100% (in functie de abonament), iar de BF mai vin cu extraoptiuni gratuite suplimentar ("perks").

Ideea este că oricum exista adaos comercial, la orice magazin. As prefera sa cumpăr de la Orange daca ar avea preturi la liber ca și firmele concurente, din anumite motive, și cred că nu sunt singurul... Nu cere nimeni sa fie mai jos decât cele enumerate de tine, dar sa fie măcar la același nivel. 

Identice nu vor fi niciodata, la niciun operator (elimin Digi intrucat sunt prea mari) deoarece una este sa achizitionezi 2000 de bucati (sa zicem Samsung A54, diverse capacitati de memorie/culori/etc), si alta este sa achizitionezi 500-700 (in general, versiunile mai de baza). N-am vazut la niciun operator IPhone Pro Max de 1TB (cererea este foarte mica, iar reducerea nu cred ca s-ar simti).

Poate un pret apropiat ar fi ideal, dar, cum ziceam, telefon un pic mai scump ca la eMag, dar cu servicii mai ieftine ar putea fi solutia ideala (adica, ce imi e ca dau 700E pe telefon si 5E/ luna pe servicii, ce imi e 550E pe telefon si 8E pe luna si mai multe servicii, la final cam tot acolo se invart cifrele).

FLo1
#StarMember

BF în România de mulți ani nu mai este real ci doar simulare. Când ajungi să ai BF-uri de 20-30 de ori pe an... atunci nu-l mai poți numi eveniment anual. Pe de altă parte, când ”urci” treptat prețurile în sept-oct doar ca să le ”scazi” printr-o ”maaaare reducere” așa-zisă de BF.... pentru mine este o dezamăgire atât față de evenimentul în sine cât și față de cei care-l practică. Însă dacă luăm din viață aspectele pozitive, învățăm să trăim și să ignorăm astfel de dezamăgiri lansate anual cu mare fast.

BTW: Recomandarea mea: NU aștepta un an când ai nevoie de o achiziție nouă. Cumpără-l atunci când ai nevoie. Dacă aștepți prea mult, fie nu ai nevoie de acea achiziție, fie este tardiv.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Eu unul o sa-mi iau gandul. Pentru ca momentan sunt alte prioritati. 😄 Dar da, si eu consider ca ar putea exista niste oferte si pentru celelalte produse. Binenteles, poti sa alegi si alte surse de unde sa ti le iei, ca slava Domnului sunt destule. Dar e ca si cand ti-ai trimite potentialii clienti la concurenta. Nu mi se pare o strategie foarte buna de marketing. 😄

Client Orange

Vio73
#StarMember

Salutare!

Eu mi-am luat o multifuncțională de la Altex, chiar sâmbătă, dar nu are vreo legătură cu BF.  Eu merg pe premisa că, dacă îmi doresc ceva, îmi iau când îmi trebuie și nu aștept un anumit moment. Eventual, acel moment este strict legat de partea financiară!

Am primit și eu tot felul de informări pe email și nunumai, dar nu prea le dau atenție.

Spor la ,,vânătoare" și cumpărături doritorilor!

Pololică
#StarMember

Pusesem ochii pe un ceas, dar, pana m-am hotarat, a reusit sa faca picioare si sa fuga din stoc. De obicei ma uit sa vad ce am nevoie si, daca imi convine pretul, cumpar.

RafaHelper
#StarMember

Salutare, 
Cred ca exista campanii mult mai bune decât BF, iar cele mai bune reduceri încă se găsesc in Ianuarie - Februarie si Iunie-August după părerea mea. Daca am nevoie de un produs, compar preturile si il iau de unde este mai ieftin, in plus am garanția ca in 30 zile primesc diferența de bani daca produsul este mai ieftin cu 50 euro.
Daca îmi doresc un produs verific care a fost cel mai mic preț de vânzare si aștept pana cand va fi același preț minim.

bravo,  @RafaHelper ffff bun raspunsul..

teacher_
#StarMember

@RafaHelper , așa mă gândeam și eu, până anul trecut.... Dar am prins câteva produse chiar chilipiruri, cu puțină atenție. Nu toate sunt reduse... Chiar și în magazinul online Orange sunt câteva articole reduse chiar bine.

Pentru restul, ai dreptate, reducerea e doar "de forma"....

adrian87n
Cunoscător

eu sincer nici nu ma prea agit de black friday deoarece reducerile sunt doar de forma.. unele sunt puse pe bune doar asa de fata ca sa iti ia ochii si restul e asa de complezenta si marketing... urmaresc o lista de produse (ex: aparat de cafea automat (phillips, delonghi), tv philiips de 108 cm, unitate i7 desktop etc... unele cu specific, la care se vad preturile....exacte..trimitand un email cu printscreenuri catre un mare comerciant online, raspunsul primit a fost.. "ne pare rau, nu noi stabilim preturile.." deci lucrurile sunt gandite ffff bine..

teacher_
#StarMember

Pentru că în ultimii ani eMag dă tonul la BF, am primit pe mail primele oferte...

Screenshot_20231107_100952.jpg

Anonim
Neaplicabil

Ei bine, anul ăsta am pus la favorite niște soundbar-uri, tablete, ceva ceasuri, niște sneakerși și cam atât. Dacă reducerea va fi importantă voi cumpăra. Dacă nu, mă lipsesc 😁

Pont: de obicei la ceasuri am prins oferte foarte bune. Mă refer la un site cu doi de B (indiciu pentru cei care iubesc ceasurile). Că nu vreau să fac reclamă 🤦🤭.

P.S.: Spor la cumpărături!