la 23-02-2025 02:57 PM - editat ultima oară la 28-02-2025 09:13 AM de DanielaH
Buna ziua! Incerc sa trimit un SMS catre un nr. de Belgia de pe un iPhone 13 si nu reusesc.
I-am pus si pe parintii mei (care au si ei abonamente la orange - unul cu iOS si unul cu Android) sa trimita SMS catre numarul respectiv si nici lor nu le merge. Am incercat cu 0032 si cu +32. De pe reteaua DIGI am reusit sa trimit SMS dar trebuie trimis neaparat de pe nr. meu de telefon.
Am luat legatura cu doi consultanti orange care spun ca din partea lor nu exista nicio restrictie. Dar avand in vedere ca nu se poate trimite doar de pe telefoane cu abonament orange, tind sa cred ca problema e de la ei.
Aveti idee cum pot rezolva problema asta?
23-02-2025 03:31 PM - editat 23-02-2025 03:34 PM
Hmmm….interesant. Deci si cu numere diferite face la fel?
Serviciul de Apeluri Internationale (aka International) este activat?
Daca nu, incearca sa-l activezi (e gratuit) si incearca din nou.
La Prepay, el vine deja activat, si (culmea) nu se poate dezactiva. La abonament, vine dezactivat (ceea ce ar putea explica problema ta) si se activeaza la cerere.
Ai aici mai multe detalii.
Pentru Tehnic….e mai complicat, pentru ca trebuie facuta efectiv sesizare tot prin mijloacele de contact uzuale.
Dar tind sa cred ca in cazul tau, nu e activat serviciul. Lucru pe care il poti face singur, direct de la *100#, sau din My Orange.
la 25-02-2025 04:16 PM
Salut. Am primit un raspuns "Am verificat situatia cu un departament de suport intern iar acestia mi-ua comunicat ca s-a sesizat o situatie de nefunctionare pentru sms-urile internationale pnetru mai multi clienti si se fac demersurile necesare pentru remedierea problemei. Exista doar anumite numere ce nu pot fi contactate prin mesaje si este posibil ca aceasta sa fie cauza problemei tale". Cand, cum - nu stiu.
Cred ca va trebui sa incercam in fiecare zi.
la 25-02-2025 05:44 PM
Salut, mda trist…
Astazi mi-a spus cineva ca a reusit de pe un nr de digi sa trimita, avand aceasi problema cu nr sau de orange.
O sa cumpar o cartela de telekom si incerc, revin cu raspuns daca reusesc.
la 25-02-2025 06:18 PM
Sotia e pe digi si la ea am reusit sa validez nr de telefon. Problema e ca eu mi-am validat nr de telefon de la orange prin 2020 (aproximativ) iar acum vreau sa schimb parola PI si nu reusesc sa trec de pasil cu verificarea numarului. Sper sa rezolve orange
25-02-2025 06:23 PM - editat 25-02-2025 06:23 PM
Mi se pare un pic ciudata si metoda de verificarea a numarului. Nu...? Sau mi se pare mie? Adica, stiu ca de obicei, se trimite un SMS catre acel numar, nu de pe acel numar, pentru validare. Oricum, nu folosesc, nu stiu exact cu ce se mananca acel PI (daca nu cumva vorbim de Raspberry Pi, caz in care, am si eu unul, si sunt foarte incantat de el). :))
Dar da, pare ca problema trebuie rezolvata la Orange.
Daca/cand afli ceva, pune te rog si aici, sa stie si ceilalti. 🙂
la 25-02-2025 06:31 PM
Salut Radu! Intr-adevar, e o metoda putin ciudata. Pe aplicatie iti cere numarul tau de telefon, dupa care primesti un cod unic pe care trebuie sa il trimiti de pe numarul tau de telefon catre un numar de telefon dat de ei.
E vorba de PI Network, o aplicatie de crypto.
Cu siguranta daca se va rezolva voi reveni aici. Pana acum răspunsurile primite le-am pus si aici. 🍻
la 23-02-2025 05:00 PM
Pentru recuperare parola, PI te lasă să trimiți codul de pe orice nr ca să confirmi că ești titularul și ceri schimbarea ei.
la 26-02-2025 02:31 PM
Salutare tuturor!
Se pare ca problema a fost remediata iar SMS-ul catre numarul respectiv s-a trimis.
Jos palaria, Orange.
Va multumesc si voua, domnilor, pentru ajutor si sugestii.
la 26-02-2025 02:34 PM
Awesome! Ma bucur mult ca s-a rezolvat. Mai ales intr-un timp atat de scurt. :))
Bravo, Orange! Asa da!
Acum am vazut si eu ca se trimite, dar mi se blocheaza dupa din aplicatia pi…ramane pe verificare🤦🏻♂️
Reinstall...poate? Sa nu fie o problema a aplicatiei zic.
la 26-02-2025 04:34 PM
Am incercat…in schimb am reusit sa dau recover de pe telefonul unui coleg si mesaj de pe al meu.
la 26-02-2025 02:35 PM
Eu am reusit, deci nu te da batut.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor