la 17-05-2026 05:11 PM
Am fost facturat cu ,, despăgubiri conform contract,, cu toate că nu am făcut nicio pagubă la instituțiile dumneavoastră.
Doresc să fiu facturat conform contractului semnat până la data expirării termenului contractul adică 19.07.2026
Nu mai doresc serviciile dumneavoastră dar sunt de acord cu plata acestora conform contractului semnat. Nu este cazul să facturați despăgubi deoarece nu am făcut nicio pagubă. Este rușinos pentru dumneavoastră faptul că nu îmi mai doresc serviciile dar nu mă puteți obliga să consum dacă nu mai doresc acest lucru.
18-05-2026 11:46 AM - editat 18-05-2026 11:51 AM
Salut Ionut,
Problema in cazul tau e portarea la Digi. Lucru care vine automat cu reziliere unilaterala pentru Orange. Odata ce s-au reziliat serviciile la Orange si ai fost preluat de Digi, Orange nu mai are ce sa factureze pentru ca nu mai esti clientul lor. Deci nu ai ce facturi sa mai platesti, pentru ca Orange efectiv nu mai poate factura ceva ce nu exista.
Rezilierea prin portare e echivalentul demisiei la zi, in loc de preaviz. Nu o recomand decat daca esti foarte suparat pe operatorul respectiv, si nu mai vrei sa ai nimic de-a face cu el. Iar in cazul abonamentului, nu recomand sa faci asta decat dupa expirarea perioadei contractuale.
Deci, ca sa-ti raspund la intrebarea din subiect: nu, nu te poate tine nimeni cu forta in Orange, dar nici nu poti plati niste servicii de care nu ai cum sa beneficiezi pentru ca nu mai esti client Orange.
la 21-06-2026 10:28 AM
Salut! Dacă nu ai avut semnal pe serviciile contractate, voce și internet trebuia să încerci rezilierea contractului pe acest motiv. Nu știu dacă ai fi reușit, dar măcar încercai. Cei de la Orange consideră “paguba” faptul ca ai reziliat unilateral prin portare inainte de expirarea contractului și acum îți imputa aceste pagube, respectiv reducerea de care ai beneficiat la abonament și eventual telefon achiziționat. Astea sunt pagubele create de tine, nimic altceva. Și eu vreau să plec din cauza acestor clauze prin care măresc valoarea abonamentului anual cu rata inflației și această modificare nu este considerată modificare unilaterală a contractului, neputând rezilia cu ei. O să merg unde nu sunt clauze, DIGI, YOXO sau prepay. Succes!
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor