anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange Smart 15 abonament vs Orange Yoxo

Claudiu_Alex
Junior entuziast

Buna dimineata,

In momentul de fata detin un abonament Smart 15, cu perioada contractuala pana pe 29 septembrie. Imi apare in aplicatia My Orange ca pot prelungi acest abonament pe inca 2 ani cu 15% reducere. Exista posibilitatea de a muta acest abonament pe Orange Yoxo. Am vazut ca diferenta de pret este mica. Care sunt avantajele de a ramane pe abonament si care ar fi avantajele de a migra pe Yoxo ?

Va multumesc frumos !

1 Soluţie acceptată‚

FLo1
#StarMember

Salut @Claudiu_Alex . Diferențele la general între cele două sunt simple. Odată ce perioada minimă contractuală a expirat, poți alege migrarea pe Yoxo dacă ți se pare mai avantajos. Ce pierzi sau ce câștigi față de abonamentul standard? Programul de fidelizare Orange ThankYou se pierde (inclusiv punctele existente), vechimea în rețea se pierde (vei fi considerat ca un client nou), în cazul unor servicii cu taxă acestea nu se vor debita automat pe cont ci trebuie să te asiguri că ai CREDIT pentru astfel de servicii pe numărul Yoxo.

Ce avantaje ai la Yoxo? Având ”abonament cu perioadă contractuală 1 lună”, vei putea să modifici configurația abonamentului (de exemplu cu sau fără resurse roaming) oricând dorești, fără eventuale penalități. De asemenea, dacă ai ales un plan tarifar, chiar dacă se modifică ulterior condițiile, opțiunea aleasă și nemodificată rămâne valabilă până la modificare de către tine prin alegerea unei alte opțiuni. De asemenea, ai resurse suplimentare pe care le poți adăuga abonamentului inițial în funcție de necesarul de moment. 

Pentru alte detalii despre YOXO, poți accesa www.yoxo.ro și vei regăsi toate informațiile expuse aici. Revino cu detalii pentru alte particularități specifice nevoii tale de utilizare al abonamentului. Pe curând.

Vizualizare soluţie în postul original

12 Răspunsuri 12

Vio73
#StarMember

Salutare!

Trebuie să fii ieșit din perioada contractuală.

,,Dacă ai abonament, trebuie să îndeplinești următoarele condiții:

• Ești titularul de abonament
    Trebuie să te afli în afara perioadei contractuale sau în ultima lună de contract
  • Abonamentul tău nu este într-un pachet de tip Orange Family sau Orange Love
    Nu ai facturi neachitate și sunt achitate ratele tale de la Orange (dacă ai) 
  • Numărul nu este suspendat sau închis
  • Programul Orange Thank You nu este disponibil pentru abonamentul YOXO. Dacă ai un singur număr de telefon pe cont, la trecerea pe YOXO, punctele Thank You acumulate se vor pierde; le poți folosi înainte de a-ți activa abonamentul. Dacă ai mai multe abonamente pe cont, punctele vor rămâne în contul tău Orange."

Ai toate detalii aici .

Baftă!

Va multumesc pentru raspunsuri.

Sunt titularul de abonament si mai am 19 zile pana se incheie contractul. Nu am facturi neachitate nici rate Orange. Din aplicatia Orange Yoxo imi apare ca pot migra numarul actual de pe 22 septembrie. Viteza de internet pe Orange Yoxo e aceeasi ca cea de pe abonament ?

Yoxo folosește rețeaua Orange. Vitezele vor fi aceleași. Numai că daca achiziționezi abonamentul Yoxo de 19 Ron sau 9 Ron nu vei avea acces la rețeaua 5G.

Numai abonamentul Yoxo de 49 Ron îți oferă accesul la rețeaua 5G.

La Yoxo nu exista serviciul number share.

În principiu, depinde ce abonament iei. Dacă îl vrei pe cel de 19lei, vei avea acces doar la 4g plus, nu la 5g.

FLo1
#StarMember

Salut @Claudiu_Alex . Diferențele la general între cele două sunt simple. Odată ce perioada minimă contractuală a expirat, poți alege migrarea pe Yoxo dacă ți se pare mai avantajos. Ce pierzi sau ce câștigi față de abonamentul standard? Programul de fidelizare Orange ThankYou se pierde (inclusiv punctele existente), vechimea în rețea se pierde (vei fi considerat ca un client nou), în cazul unor servicii cu taxă acestea nu se vor debita automat pe cont ci trebuie să te asiguri că ai CREDIT pentru astfel de servicii pe numărul Yoxo.

Ce avantaje ai la Yoxo? Având ”abonament cu perioadă contractuală 1 lună”, vei putea să modifici configurația abonamentului (de exemplu cu sau fără resurse roaming) oricând dorești, fără eventuale penalități. De asemenea, dacă ai ales un plan tarifar, chiar dacă se modifică ulterior condițiile, opțiunea aleasă și nemodificată rămâne valabilă până la modificare de către tine prin alegerea unei alte opțiuni. De asemenea, ai resurse suplimentare pe care le poți adăuga abonamentului inițial în funcție de necesarul de moment. 

Pentru alte detalii despre YOXO, poți accesa www.yoxo.ro și vei regăsi toate informațiile expuse aici. Revino cu detalii pentru alte particularități specifice nevoii tale de utilizare al abonamentului. Pe curând.

Claudiu_Alex
Junior entuziast

Multumesc pentru raspuns. Folosesc telefonul pentru nevoi de baza (mail servici, sms, facetime, etc.). Nu joc jocuri pe el . Sunt persoana cu dizabilitati (hipoacuzie profunda - telefonul e conectat direct la protezele auditive). Mai folosesc si roaming din cand in cand . Am ceva vechime la reteaua Orange (aproape 19 ani cred). Deci cel mai bine, recomandati sa raman pe abonamentul actual.

Salutare!

Depinde. Fiecare are avantaje si dezavantaje (fata de celalalt tip de serviciu):

• apelul la 300 este gratuit la abonamentul "normal" si contra cost la Yoxo (daca nu sunt probleme, nu prea ai avea de ce sa apelezi relatii clienti)
  • abonamentul normal ofera diverse beneficii, la un cost mai mare, dar Yoxo are avantajul pretului mai mic, in lei (momentan neschimbat de cota de tva), dar nu ofera reduceri de pachete (adica, daca ai si servicii fixe sau alte mobile, nu vei beneficia de reduceri sau puncte Thank You)
  • Yoxo are luna de 30 de zile. In 365 de zile (1 an) vei plati 13 facturi, in loc de 12.
  • Yoxo este mai flexibil: daca nu ai nevoie de net mult (adica iti ajunge 1GB pe luna si consumul pe WiFi), poti plati 9 lei pe luna si, cand pleci in afara tarii, poti activa cel de 19 lei (cu conditia sa fie de luna urmatoare sau prin activarea la nevoie a unei optiuni de net compatibile cu roamingul).
  • Un alt avantaj Yoxo este faptul ca nu vei avea cost suplimentar. Daca vrei sa platesti o parcare sau o taxa de pod, va fi nevoie sa "incarci" inainte (creditul ramanand acolo pana la epuizarea lui).
  • Roamingul in afara SEE (UE) este ceva mai scump. 25E fata o oferta mai variata la abonamentul traditional.

Va multumesc ! Si o ultima intrebare : Este ok sa prelungesc pe 2 ani abonamentul actual de 15E cu 15% reducere ?

15E-15%=12.75E pe luna. Depinde de:

• daca beneficiile primite sunt utilizate (adica ai nevoie de tot ce scrie in abonament)
  • daca ai nevoie de suport telefonic constant (adica daca te stii ca apelezi constant la 300 pentru diverse nevoi)
  • daca folosesti diverse optiuni de plata prin abonament (netflix, de exemplu, poate fi platit direct prin factura Orange, dar nu si prin Yoxo)
  • daca ai nevoie de telefon nou in perioada urmatoare (asta in cazul in care achizitionezi prin abonament Orange).

La 15E (12.75E dupa reducere) presupun ca ai totul nelimitat. La Yoxo ai nelimitat totul la 19 lei (de 3 ori mai ieftin), dar mai putine servicii aditionale (de exemplu, plata abonamentului Yoxo se face exclusiv prin card bancar, iar, in caz de nevoi prin telefon, ori folosesti aplicatia [care nu este in timp real], ori telefonic contra cost).

De asta zic, poate ar fi bine sa iti faci "un inventar" la nevoile tale si al modul in care esti obisnuit sa le rezolvi.

Personal, intre 19 lei (Yoxo cu nelimitat si roaming SEE) vs 63 lei (12.75E abonamentul propus la fidelizare)... as recomanda sa intrebi prin Djia ce alta oferta de fidelizare primesti. Pretul de 12E mi se pare cam mare (dar ma raportez la mine si la nevoile mele).

Stiu, te-am bagat mai mult in ceata decat sa dau un raspuns direct... Suntem diferiti si, din fericire, avem de unde alege (sunt optiuni care pot ajuta mai mult decat altele).

@Claudiu_Alex: Dacă vechimea în rețea și beneficiile programului ”ThankYou” cântăresc destul de mult, prelungirea abonamentului standard ar putea reprezenta o alternativă. Dacă se dorește ceva mai ieftin exclusiv pentru servicii de voce și SMS, net, atunci chiar și un YOXO la 9lei ar putea fi o alternativă. Ce ar mai fi de adăugat pentru Yoxo? Grija actualizării cardului înrolat (în caz de expirare) și să nu ”ajungă” să fie fără suma minimă de plată necesară facturii lunare. În caz contrar, va fi puțină ”muncă”, dar rezolvabilă. 

Claudiu_Alex
Junior entuziast

Dragi colegi, va multumesc foarte mult pentru raspunsuri . Pana la urma, voi ramane la abonament, mi se pare mai ok prin prisma raportului avantaje/pret. Am si o vechime in retea si nu as vrea sa o pierd.

Cu respect,

Claudiu Alexandru

@Claudiu_Alex: Este vorba aceea: ”Dai un ban, dar stai în față”  🙂 Din perspectiva considerată de tine și eu aș fi făcut la fel. Însă nevoia de resurse, momentul și volumul diferă de la o persoană la alta.

Mulțumim de feedback și te mai așteptăm în Comunitatea Orange și cu alte întrebări, idei, soluții. Toate cele bune!