anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange modifica unilateral abonamentul Orange Me 5

Razvan
#StarMember
Ați primit un sms, de modificare unilaterala a contractului, prin majorarea abonamentului de la 5 la 7 euro, deși sunteți în perioada contractuală? Îmi propun sa facem un fel de sondaj, pe acest subiect. Ce părere aveți? Ați mai continua abonamentul/trece pe prepay la orange/portare la alt operator?
530 Răspunsuri 530

Kurd
Începător
PORTARE DIRECT Nu e vorba de 2 euro Nu mi se pare normal sa schimbe regulile in timpul jocului

mDa
Junior
Am trecut la cartela dupa vreo 15 ani de abonament. Nu de bani, din principiu.

Ryvain
Junior
Salut! E primul meu mesaj aici. Am aflat de aceasta comunitate dupa ce, ieri, pe unul din telefoanele cu abonament de 5 Euro a fost primit infamul SMS cu majorarea de 40% a abonamentului. Am 5 abonamente la Orange; doua dintre ele sunt de 5 Euro (cu TVA inclus). Sunt pentru doua persoane in varsta, din mediul rural, ce folosesc telefoane cu taste mari. Nu am obligatii de intretinere pentru ei. Abonamentele sunt vechi, nu mai stiu de cati ani. Au 500 minute in retea, 100 minute in afara retelei, 40 SMS si 20 MB (ati citit bine: douazeci de MB trafic de net). Din acest total, se consumau lunar vreo 300 minute in retea si sporadic, ceva minute in afara retelei. Oamenii de care vorbesc nu au citit in viata lor un SMS iar telefoanele lor nu suporta navigare pe net. E si firesc pentru niste persoane aproape de 80 de ani. Mesajele pe telefon, le citeste o nepoata de-a mea, cand ii mai viziteaza pe respectivii oameni. Am ales abonamentele de 5 euro, exclusiv pentru serviciul de voce si pentru a nu complica inutil calea de comunicare cu acei oameni (sunt rude de-ale mele). Abonamentele le platesc pe o singura factura, cand achit si abonamentul meu. Daca as fi ales prepay, ar fi trebuit sa am grija sa nu uit sa incarc cartela. Daca as fi uitat si ar fi fost o urgenta (de genul boala sau accident) nu mi-as fi iertat-o in veci. Asadar, sun la serviciul clienti si le expun faptul ca nu am nevoie de nelimitat in retea, roaming sau zeci de giga de net. Sa ramana asa cum e. Adica 5 Euro. Am avut strania senzatie ca am vorbit cu peretii. Am rugat interlocutorul, aproape l-am implorat sa ramana abonamentul doar cu 300 minute in retea, fara nimic altceva. Mi-a zis ca e imposibil. Abonamentul va deveni 7 Euro. Ei bine, in aceste conditii nu se va putea continua relatia cu cei de la Orange pentru cele doua abonamente. Digi are abonament de 2 Euro (adica 2,38 Euro cu TVA) cu 200 minte nationale. Ii voi instrui pe oamenii respectivi sa imi dea beep atunci cand vor sa comunice cu mine. Sau sa sune in caz de urgenta. Adica, exact ca acum 20 de ani. Multumesc, Orange.

FLo1
#StarMember
Alternative de "beep" sunt de la 1-2€ ceea ce voi face si eu, fiind intr-o situatie similara de batjocura si neintelegere a cauzei si nevoilor, iar a plati ceva ce nu folosesc e cea mai mare prostie.

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
@Ryvain bine ai venit în Comunitate! Îți mulțumim că ai împărtășit opinia ta cu noi. Te mai așteptăm în comunitate cu noi răspunsuri sau întrebări la care ceilalți membri îți pot veni în ajutor.

FLo1
#StarMember
@MihaelaC: Astfel de "abuzuri" doar initiatorul lor le va repara. Comunitatea nu poate in acest caz decat sa se lamenteze ca la teatru (vezi GLOSA lui Eminescu). Orice altceva (detalii contractuale) contravine regulamentului.

eeeegg
Junior
Ryvain, la orange eu platesc 9,5 lei si am 10 minute nationale si doar 200 in reteaua orange si nu-i asa? dai 2 eur, nu cum zici tu, si pt 9,5 lei la digi ai minute internationale 200 si alta retea tot 200, deci pt un amarat de 10 minute sa ia orange 9,5 lei?

Ascary
Campion certificat
Treabă cu portarea poate ține la unii clienți dar la alții nu. Acolo unde și ceilalți operatori au semnal bun mai treaca-mearga o portare dar unde Orange este principalul și singurul operator care are acoperire ce ne facem? :) Eu inca mai sper că se poate negocia ceva, fiindcă nu am alternativa portarii.

Vio73
#StarMember
Fiecare își alege ce dorește, pentru că de aia are această posibilitate. Sunt curios ce se va întâmpla când vor mări iar și ceilalți abonamentele, pentru că au mai făcut-o!

FLo1
#StarMember
@Vio73: "Ceilalti" au crescut abonamentul de la gratuit la 2-3€, Orange a considerat in timp sa creasca abonamentul de la 3-4€ la zeci de € in mai multe randuri. Si apropo,desi nu am nevoie: care e singura retea mobila care nu ofera net nelimitat, ...ca tot e la mare cautare? Ai ghicit. Si stiu ca vei fi vesnic portocaliu. Dar fiecare alege dupa buget, nu neaparat constient de nevoi.

Vio73
#StarMember
Fiecare alege ce dorește și ce i se potrivește mai bine. Eu mi-am mai scăzut costurile în ultima vreme și sunt mulțumit. Dar am pachete de servicii!

FLo1
#StarMember
Da, si eu le-am scazut fiind orbit de mirajul portocaliu, iar acum incep sa le cresc crezand in promisiuni electorale. Si ca tot se vorbea si de semnal: de 2 ani de zile am doar promisiuni de imbunatatirea semnalului la limita lui 2G in interior, intr-o zona unde afara ai si 4G. Asadar niste mincinosi ca toti portocalii. Faptele se schimba doar cu masuri radicale, nu cu povesti si portocale inghitite.

Vio73
#StarMember
Apel wi-fi nu ai posibilitatea să folosești?

FLo1
#StarMember
Da, speram sa fie o solutie, dar nu e pe receptie apeluri. Doar pe apeluri formate (initiate). Si la cat spuneam ca initiez apeluri... e degeaba. Eu am nevoie de nr. de mobil pt receptie, nu pt initiere apeluri. De aceea nici resurse nu am nevoie, doar perioada activa. Dar orange nu vrea sa inteleaga aceasta populatie. Pierderea lor. Cum spuneai: "fiecare alege...". Se pare ca si Orange a ales.

Ascary
Campion certificat
Cum ar fi daca și clientul s-ar hotărî într-o bună zi să plătească cu doi euro mai puțin? Uite așa că vrea el,ce el n-are voie să-și modifice abonamentul? :))) Desigur legea ar trebui respectată,în acest sens clientul care s-au hotărât să plătească mai puțin abonamentul va fi obligat să notifice Orange printr-un SMS ,cu 30 de zile înainte,în care sa specifice de exemplu a că de luna viitoare de Sf. Marie își va plăti abonamentul cu 2 euro mai puțin. Acu' e treaba Orange daca ignora SMS-ul sau îl citește prea târziu,clientul l-a notificat :)))