la 05-08-2026 01:07 PM
la 05-08-2026 04:41 PM
Orange niciodată nu a fost capabila sa vadă lucrurile dincolo de gard și s-au limitat la un profil de business bazat pe un venit mediu per utilizator (ARPU) mai ridicat.
Actualul sistem de loializare eșuează să ofere un tratament diferențiat, tratând clientul ancoră prin prisma unor „algoritmi de eligibilitate” standard.
09-08-2026 02:16 PM - editat 09-08-2026 02:16 PM
Vodafone a depasit Digi si Orange la numar de portari in 2026 (pana acum).Loializarea neserioasa arata indiferenta fata de clientii loiali, oferta fiind paralela cu realitatea. Strategia Orange este foarte rigida, nu e de mirat de ce pierd clienti.
05-08-2026 03:44 PM - editat 05-08-2026 03:45 PM
Eu am fost 20 ani client Vodafone, sa sti ca nici acolo nu e lapte și miere ca altfel le eram și acuma client dacă era totul așa roz. Sper ca tu să fi mulțumit dar vezi ca Vdf crește prețul de mai multe ori într-un an pe lângă creșterea de la indexare, lui sormea anul trecut i-a crescut de 3 ori abonamentul cu câte 1 euro, de la 4 euro a ajuns să plătească 7 în decurs de numai 1 an, și până îi expiră contractul e posibil să mai crească.
la 05-08-2026 03:55 PM
Or avea bube, dar in ultimul an la pe contractul cu Vodafone (un mobil si servicii fixe) am prins o singura marire cu inflatia (nu stiu daca o mai prind pe a doua. Doar sa imi faca o super oferta, desi am dubii). In rest, pe baza contractuala nu am ce reprosa (in afara lacunelor pe care deja le-am expus: au zone in care calitatea semnalului mobil a scazut simtitor).
la 05-08-2026 06:22 PM - editat ultima oară la 05-08-2026 06:27 PM de DanielaH
Toți au scăzut masiv pe calitate și pe partea Customer Support.
După dispariția Telekom, pur și simplu s-au plafonat. Dacă înainte erau 4 care alăptau de la aceasi san, acum au rămas 3.
Cautati mesajele mele din trecut și vedeți ce preconizam eu ca se va întâmpla cu piața telecom din Romania, după ce Romtelecom/Telekom va dispărea.
La momentul respectiv, am fost acuzat de tot felul de lucruri de către tot felul de datatori de feedback care se e, prima monosilabic, datatori de feedback ce se închina seara la sigla Orange, precum babele OTV-iste la icoana făcătoare de minuni.
la 07-08-2026 01:40 PM
Si mie imi este dor de Telekom. Subscriu, Vodafone si Digi nu au devenit mai buni, inca. Poate anul viitor sau cel mai probabil dupa 2029
05-08-2026 04:09 PM - editat 05-08-2026 04:10 PM
Dacă creșterea nu era prevăzută în contract, portarea era deja finalizata.🙂
În cazul serviciilor mobile, unde portarea se poate realiza online, fără eforturi, nu văd de ce aș accepta aceste majorări. Doar sa nu existe alți furnizori, cum este in cazul serviciilor fixe.
la 05-08-2026 06:12 PM
Strict pe partea de calitate nu cred ca ai putea afirma, ca unul este mai bun și altul este varza.
În cazul meu, peste 90% din utilizarea telefonului mobil este mediul urban. Ori, aici chiar nu mai contează dacă ești pe Digi, Orange sau Vodafone.
Ori în momentul în care, pentru un produs cu specificații similare, calitatea este aceeași, următorul factor care va cântări în luarea unei decizii de achiziție este prețul.
la 06-08-2026 01:03 PM
Asta am patit si eu dupa 20 ani de client orange, m-au sunat sa imi ofere ab Smart la 12 euro (azi cu Smart Plus 50% redus). Bataie de joc, mai bine nu sunau.
07-08-2026 04:47 AM - editat 11-08-2026 04:43 PM
Salutare!
Sunt aiurea fazele astea, puteau totuși să faca o ofertă mai buna. La portare ofertele sunt destul de bune la Orange și Vodafone, iar la fidelizare sunt rezonabile, depinde de ce prinzi. Eu, de exemplu, sunt client vechi la Vodafone și am reînnoit acum 2 luni 3 abonamente cu oferta nelimitat la 4 euro pe lună în primul an și 6 euro pe lună din al doilea an. Mi se pare rezonabil, mai ales ca rețeaua este și mai bună acum. Cel mai simplu îi scrii la porcaria aia de Tobi ca vrei renegociere, înregistrează cererea și te suna un operator în 5 zile lucrătoare, parca. Iar ca măriri, au fost doar indexarile anuale și mărirea aia de 1.4 euro de anul trecut sau acum 2 ani, nu mai stiu exact cand a fost...
Am facut și greseala sa portez numărul de Telekom la Digi, care e o glumă de retea, e 0 barat pe lângă Orange și Vodafone. Digi e de departe cea mai proastă rețea. Ieftin și prost. Acum trebuie să portez iar numărul ala și îl voi porta la Orange...
la 07-08-2026 12:04 PM
Poți fi de 100 de ani in retea, nu intereseaza pe nimeni. Altele sunt obiectivele, aproape totul se intreapta (la toate retelele) de atragerea a noi utilizatori (portare sau clienti noi).
Beneficii pt loialitate - ciu-ciu...
09-08-2026 03:16 PM - editat 09-08-2026 03:17 PM
Înțeleg frustrarea și nemulțumirea ta, iar unele puncte sunt perfect valide — piața telecom din România a devenit extrem de agresivă, iar diferențele de preț între operatori sunt reale. Totuși, cred că mesajul tău cade într-o zonă în care generalizările și hiperbolele riscă să ascundă exact problema pe care vrei să o semnalezi.
Da, există situații în care agenții de retenție nu au flexibilitatea pe care o așteaptă un client cu vechime. Dar asta nu înseamnă că întreg departamentul este „robotizat” sau „nepăsător”. De cele mai multe ori, limita nu este la agent, ci la politicile interne și la pachetele pe care managementul le pune la dispoziție.
Oferta Vodafone este într‑adevăr foarte agresivă — dar este o ofertă de portare, nu de retenție. Diferența este esențială. Operatorii folosesc prețuri de dumping pentru a atrage clienți noi, nu pentru a-i păstra pe cei existenți. Nu e o scuză, dar e o realitate a pieței.
Totuși, cred că e important să menționăm și reversul medaliei: Vodafone nu este un etalon absolut al corectitudinii. Eu însumi am avut experiențe neplăcute cu ei pe partea de servicii fixe. Am negociat un preț și un pachet clar, iar în contract m-am trezit cu altceva. Ulterior, au dat vina pe faptul că „tanti care a făcut oferta nu s-a exprimat bine”. După ce am restabilit pachetul la 62 RON, lunar apăreau modificări: ba 65 RON, ba 68 RON. Și nu era prima dată când se întâmpla. Le-am atras atenția că nu e normal să umble la tariful negociat.
Prin comparație, cu Orange am negociat un preț de 32 RON și acela a rămas fix timp de doi ani, fără ajustări „pe sub masă”. Asta nu înseamnă că Orange nu greșește, dar nici Vodafone nu este modelul perfect pe care îl sugerezi.
Și ca să nu mai vorbim doar de prețuri, experiența de comunicare cu Vodafone este și ea problematică. Dacă vrei să iei legătura cu un operator uman, ajungi inevitabil să vorbești cu boți, iar accesul la un agent real este disponibil doar contra-cost, la un tarif special. Asta spune multe despre modul în care Vodafone își prioritizează clienții existenți.
Aici ai dreptate în fond, chiar dacă forma este dură. Un client cu 20 de ani vechime ar trebui să primească:
flexibilitate reală
oferte personalizate
un agent cu drept de override
un pachet competitiv raportat la piață
Faptul că nu ai primit asta este o problemă care merită semnalată. Dar nu cred că Orange „insultă inteligența” clienților — cred că pur și simplu nu și-a actualizat strategia de retenție la realitățile din 2024–2025.
Aici situația este într-adevăr neplăcută. Un tichet ignorat și două rezolvate superficial arată o problemă de proces, nu de „aroganță corporatistă”. Asta e exact genul de feedback care ar trebui să ajungă la management.
Critica ta este justificată în multe puncte, dar cred că mesajul ar avea mai mult impact dacă ar fi formulat cu mai puțină retorică și mai mult focus pe problemele concrete:
lipsa unui agent cu drept de override
lipsa unei oferte competitive pentru clienții cu vechime
diferența prea mare între retenție și portare
tichete tratate superficial
Acestea sunt lucruri reale, măsurabile și perfect adresabile.
Clienții ancoră nu trebuie să se milogească — sunt de acord. Dar nici nu cred că soluția este să transformăm frustrarea într-o declarație de război. Un mesaj ferm, clar și bine structurat are mult mai multe șanse să fie luat în serios.
la 13-08-2026 09:42 AM
Zici că suntem la un concurs de Prompt Engineering. "Cine a avut cel mai bun prompt?". Tristă direcția în care se duce această comunitate (și nu numai). Mă bucur că al tău LLM a corectat subtil "dreptul de overright" al autorului.
la 13-08-2026 02:00 PM
Diferenta este clara si limpede. Unii isi expun parerile proprii, iar altii sunt platiti ca sa "se exprime". Ce nu inteleg EI inca, este ca o fac mecanic, la comanda cuiva. Bravo voua "oringistilor"!
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor