Vad ca s-a discutat ceva pe tema asta. Cred ca ai doua variante:
1. Cel mai usor ar fi inainte sa plece din tara sa mergeti impreuna la notar si sa faceti o procura. Nu exista formulare intrucat situatiile difera mult de la caz la caz. Trebuie specificat foarte clar care sunt operatiunile pentru care te imputerniceste, deci sa iti pregatesti o lista in acest sens. Daca e doar contractul de telefonie mobila, atunci e relativ simplu, insa eu de exemplu a trebuit sa fac o procura la modul "plata impozitelor, depunere declaratii la institutiile statului, solicitare informatii fiscale ale persoanei pentru imobilul de la adresa X, administrarea punctului de consum de la adresa X in relatia cu furnizorii A, B, C, D, etc - pe perioada X-Y / pentru o perioada nedeterminata incepand cu data X.
* Majoritatea notarilor pot fi contactati si pe mail *. Ultima oara m-am programat si am trimis documentele pe mail in avans, iar la notar nu am stat mai mult de o ora. Vei primi un exemplar fara semnatura marcat DUPLICAT, dar cu stampila si stampila in relief aplicata de notar. Aceasta are valoare de original. La mine costul a fost de circa 60 lei.
2. Cum spunea @The Special List, cu mentiunea ca procura notariala primita va trebui probabil tradusa la un traducator autorizat, deci apar costuri suplimentare.
De mentionat: procura va trebui prezentata in original la fiecare interactiune si te va incurca la schimbarile operate telefonice sau prin mail/chat.