anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

De ce se taxeaza separat apelurile de tip conferinta in alte retele (sau cu participanti din alte retele)?

Neaplicabil
Hello,

Stiu ca probabil nu se va face nimic in sensul asta. Nici nu stiu de ce mai incerc. Dar eram doar curios de cateva chestii:
1. de ce nu se pot face apeluri de tip conferinta pe prepaid?
2. de ce se taxeaza separat (si destul de mult) apelurile de tip conferinta pe abonament chiar si atunci cand ai minute nationale incluse?

In afara de "asta e politica Orange" ("si nu vrem s-o modificam pentru ca ne aduce profit fara niciun fel de efort"), care permite taxarea "prin surpriza" a noilor clienti care nu stiau ca la Orange e altfel (cred ca e singurul operator la care apelurile de tip conferinta au un alt "statut" fata de restul apelurilor), mai e vreun motiv pentru care in continuare apelurile de tip conferinta sunt taxate separat?

Ce ma intereseaza mai mult este asa:
1. exista vreun impediment de ordin tehnic pentru care nu se poate activa apelul de tip conferinta pe prepaid? Nu ca as vrea sa platesc la tarif standard pentru asta, asa ca, dintr-un anume punct de vedere, e mai bine ca nu exista serviciul pentru prepaid. Dar ca idee, exista vreun impediment de ordin tehnic pentru care acest serviciu nu se poate activa pe prepaid?
2. cum se face (tehnic) un apel de tip conferinta? E vreo diferenta intre a apela fiecare membru al conferintei individual (indiferent de reteaua in care se afla ei) si a-i apela pe toti odata si a face conferinta?
Exista vreun motiv pentru care apelurile de tip conferinta TREBUIE sa fie taxate separat? Costa mai mult pe factura Orange-ului? Plateste Orange ceva in plus pentru acele apeluri de tip conferinta in alte retele? De ce apelurile normale in alte retele pot sa retraga din minutele incluse in abonament, dar apelurile conferinta nu?

As aprecia foarte mult un raspuns, si as vrea un raspuns diferit de "copy-paste standard". Nu vreau sa aud "decizie de business". Vreau sa inteleg de ce. E vreun motiv intemeiat pentru asta? Sau e doar pentru ca ofera un profit foarte usor companiei? E o intrebare foarte simpla la care vreau un raspuns la fel de simplu.
24 Răspunsuri 24

RafaHelper
#StarMember
@arsradu, imi place cum ai pus problema "Nelimitat, conform DEX, inseamna fara limita (https://dexonline.ro/definitie/nelimitat). In momentul in care pui o limita, orice limita, oricat de sus, nu mai e nelimitat." #tesustin

Neaplicabil
@arsradu & @rafa.helper vedeți că puneți un pic greșit problema, aceasta ca să nu vă trimit direct la condițiile generale de furnizare a serviciilor a oricărui operator telecom, document pe care nu-l citește nimeni. Ca să înțelegeți că problema e un pic greșit pusă și nelimitat nu e limitat o să vă spun o treabă de acum 10 ani când... copii spun lucruri trăsnite: imaginați-vă un puști de vreo 3 anișori ca spune că neprețuit înseamnă fără preț, adică gratis... era vorba despre piticul meu. Logica sa nu putea fi contestată, era priceless... așa și voi cu nelimitatul... urmați o logică simpatică dar totuși greșită.

Neaplicabil
Diferenta dintre nepretuit si fara pret, cu toate ca suna similar este ca primul se refera la ceva ce nu poate fi pretuit (pentru ca este de o valoare prea mare, inestimabila), pe cand al doilea se refera la ceva ce nu are pret. :) Prin analogie, "nelimitat"-ul nu este ceva ce nu poate fi limitat. Este ceva ce nu are limita.

Neaplicabil
@arsradu nelimitatul e totuși limitat din perspectiva faptului că avem 60 secunde * 60 minute * 24 ore * 30 zile (28, 29 sau 31). Așa că oricum ai încerca să consideri că nelimitatul e nelimitat în viața de zi cu zi este limitat... așa că nu vă mai agățați de asemenea subterfugii. Uită-te în documentul menționat mai sus și o să descoperi noțiunea de utilizare rezonabilă a resurselor... și crede-mă că în sistemele informatice ale operatorilor telecom nu e nimic bifat cu nelimitat/infinit ci se consideră o valoare rezonabilă pe care 99.99% dintre utilizatori nu o ating niciodată. Acesta este nelimitatul din punct de vedere tehnic... și, de exemplu, în cazul prepay era la un moment 10.000 minute naționale incluse și oferta era considerată ca nelimitată. Și n-am auzit pe nimeni să se plângă...

Neaplicabil
Problema (mea) cu nelimitat-ul asta e una singura: de marketing. N-am nicio problema cu utilizarea rezonabila. Si inteleg perfect ca undeva trebuie trasata o limita. Singura mea problema e ca acea limita nu e trecuta in contract. :) Adica, nu stiu, hai sa ne punem de acord si sa zicem ca "utilizare rezonabila" inseamna un consum de 5000 minute in alte retele/ luna. Foarte bine. Atunci pune "5000 de minute nationale" pe contract. E asa de greu? Nu. Dar daca ai face asta, un alt operator care scrie "nelimitat" pe al lor o sa atraga mai multi potentiali clienti, chiar daca, poate, in background, si ei limiteaza tot la 5000 de minute. Asta e chestia. Mi-e super clar de ce trebuie pusa o limita undeva. Singura mea problema, dupa cum ziceam, e ca acea limita nu e trecuta in contract. Si se folosesc tot felul de termeni vagi in loc de un numar fix.

RafaHelper
#StarMember
De acord cu @arsradu, hai sa facem nelimitatul mai bun, sa punem stelute peste steluțe daca e cazul dar macar sa fie, pentru ca si eu acum 6 ani cand m-am portat la Orange am avut cost suplimentar din Conferința in altă rețea. Da-mi 500 de minute pe care le pot folosi in conferința catre alte numere si sunt ok, probabil nici pe astea 500 nu le voi folosi, dar nu imi spune ca am nelimitat si apoi vad cost suplimentar.

FaraUnID
Campion certificat
Oh, da! Notiunea clasica de "NELIMITAT" din oferta operatorilor telecom de la noi. La momentul actual reteaua #1 ofera optiunea Orange Cloud Unlimited care include "Spațiu de stocare în cloud NELIMITAT" in schimbul a 3 euro / lunar. @Helpere Ce intelegi tu prin NELIMITAT ??? Ultima data cand am verificat, pe piata unitatilor fizice de stocare nu exista unitate de stocare cu spatiu nelimitat! Prin urmare cum poti sa oferi / vinzi ceva ce nu exista dpv fizic?

Neaplicabil
Exact. Ca sa revenim la subiect (conferinta), sunt perfect de acord sa fie limitat serviciul asta, pentru a evita eventualele "abuzuri". Cu toate ca, din nou, nu vad nicio diferenta intre a apela mai multe numere simultan, si a face o conferinta cu ele... Dar poate exista o diferenta. Din moment ce prima nu e taxata suplimentar, de ce e a doua? Ideea e asa: daca operatorul poate (si aparent poate) sa determine care este un apel catre un singur numar, si care este un apel de tip conferinta, cu numere din alte retele (daca am inteles eu bine, cele in retea nu sunt taxate extra), atunci, in momentul in care apesi pe butonul ala de "Conferinta" de pe telefon, si ai si participanti din alte retele, sa-ti treaca pe taxarea de "X minute conferinta in alte retele". E in continuare limitat? Da. Avem potential sa multumim ambele tabere (si userii si operatorul)? Eu zic ca da. Nu trebuie decat sa trecem de la "x centi/minut conferinta" la "x minute conferinta incluse in abonament, dupa care x centi/minut conferinta". Eu zic ca e cat se poate de doable. Si nu vad de ce nu s-ar putea face la fel si pentru prepaid. Trebuie doar sa se si vrea. 🙂

Crosser
Începător
Adica e normal sa ma taxeze pt ca fac abuz? Cum unde definesti abuzul la nelimitat? Nelimitat inseamna cu bun simt?! Scrie undeva la "nelimitat" ca daca faci conferinta nu mai sunt minute nelimitate? Sunt minute "spatiale"... sau cine stie ce gandeste orange... Problema la marii operatori e: Daca treci pe langa o anumita antena te costa mai mult. Daca e la ora 22:57 e nasol... pt ca atunci se reseteaza sistemu si te taxeaza cu 10 euro daca suni in momentul ala. Faci conferinta? Logic ca te taxam! Abuzuri! Abuzezi de un serviciu pentru care platesti (mai mult decat la alti operatori) si noi am zis ca e nelimitat! Sa ti fie rusine !! Normal.... ce am scris mai sus... am inventat... dar sunt motive pe care le pot baga oricand cei de la orange. Am avut ani de zile la alti operatori... de conferinte... si nu au mai falimentat din cauza ca am intrat eu 20 de min pe conferinta! Nu ma intereseaza ce motiv inventeaza orange pt asta... am dat din greseala peste forum... Dar ma intereseaza sa mi se spuna pentru ce ma taxeaza si pentru ce nu! Daca nelimitat inseamna "nelimitat... dar cu anumite conditii..." cred ca trebuie sa spuna! E ca si cum iti vand o masina maine si zic ca e perfecta din punct de vedere tehnic! Dar are motorul stricat si cutia de viteze. In rest e perfecta! E foarte ok daca ma gandesc mai bine... Se face abuz de multi samsari la care vin clientii... da o tura si nu cumpara masina. Benzina aia cine o plateste?

Mayo
Începător
ma p*s pe plata lor extra pe conferinte, e prima oara cand mi se intampla sa am un cost de cateva milioane in plus pe serviciul asta