anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

De ce Orange nu fidelizează abonații cu o ofertă peste ce oferă concurența?

Cipikkus
Junior entuziast
Am abonamentul expirat de 1 luna. Vreau sa il prelungesc, dar vreau un telefon bun la un pret foarte bun. Dupa 10 ani de Orange ma vad in situatia de a alege concurenta deoarece ofera mai mult si un pret mult mai mic la ceea ce doresc eu. Desi am informat un agent din call center, raspunsul a fost simplu..."daca vreti sa intrerupeti colaborarea de 10 ani cu Orange, mergeti la Vodafone". Pai cum daca e mult mai avantajoasa oferta lor decat a voastra?
De ce Orange nu lupta sa pastreze clientii vechi?
112 Răspunsuri 112

FLo1
#StarMember
"De ce nu fidelizeaza...?". SI, ma rog, de ce ar face-o? Orange e antreprenor capitalist sau un bolsevic cu valente de socialist? Trebuie sa se gandeasca la acte de caritate sau la a face profit intr-o jungla capitalista? Va da mai mult celor pe care nu-i are legati de "glie" (detinatori de prepay) sau celor care au semnat deja juraminte de credinta (a se intelege "abonati")? Si de ce ar da mai mult unui abonat care oricum foarte greu isi va permite sa faca un pas intr-o alta directie, legat de glie el necunoscand si neavand curajul sa incerce diversitatea? Fata de abonat, chiar si cu 20 de ani vechime, indiferenta poate merge chiar pana la a nu-ti raspunde la o solicitare decat in 6 zile (zice Orange), transformate ulterior in 3 saptamani, timp de altfel care nu asteapta fiind la fel de pretios pentru tine ca si profitul pentru Orange. Ca sa fie clar: asa cum nici popa nu da ci ia, asa si Orange va spune "veniti de va indestulati dar numai daca veti cotiza". Cat priveste telefoanele cumparate de la Orange: Eu intotdeauna voi prefera rate fara dobanda. Deocamdata pretul jucarelelor la Orange este umflat deci pentru mine a da in avans o suma mai mare sau mai mult per total cand gasesc altundeva mai convenabil (atat ca valoare cat si ca perioada de plata) mi se pare ori greseala personala ori prostie proprie. Dar pentru fiecare in parte contextul problemei poate sa fie diferit, deci nu este neaparat gresit daca X gandeste diferit de Y, atat in privinta relatiei cu Orange dar si ca achizitie aparat. Important este sa fi multumit(a) de relatia cu furnizorul. Daca DA, atunci totul "is shining", altfel... ghinion. Restul sunt povesti.

Ascary
Campion certificat
Eu unul sunt multumit 🙂

claudiu_vlad77
Începător
Se pare aceasta problema e cam pe la toti operatorii , incurajundu-se astfel migratiile in retele. Nu prea inteleg. Si eu sunt de aproape 16 ani in retea iar cel care vine acum dintr-o alta retea are beneficii cel putin duble fata de mine care am fost fidel ani de zile Orange!

Ascary
Campion certificat
Clientii noi trebuie stimulati. Asa este in orice afacere nu numai la Orange.

Razvan
#StarMember
Fiindcă nu prea mai sunt clienți noi de luat din piață, se promovează intens portarea. Deși la începutul ei, operatorii erau un pic sceptici, în final s-a dovedit o carte câștigătoare.

Ascary
Campion certificat
Unii clienti chiar au castigat bine la portare: un abonament mai ieftin,un telefon bun la un pret decent sau chiar gratis,in functie de valoarea abonamentului.

FLo1
#StarMember
Operatorii trebuie sa constientizeze ca vor avea de pierdut daca mai taxeaza comunicarea in retea sau suprataxeaza comunicarea intre retele. Iar de aici scorul mare la abonament. Vezi cazul comisioanelor bancare (intrabancar si interbancar). Iar atat timp cat ai acces la date (internet) comunicarea nu mai este limitata decat de timp. este atat de simplu, dar ne place atat de muuult sa facem sa fie complicat.

radulan
Începător
@FLo_1: ce-am zis eu, da' cu alte cuvinte :))

Gianni
Cunoscător certificat
@Cipikkus, abonamentul de 30 € la care mă refeream era oferta pe care o făcea Orange la telefonul Sansung Galaxy S10 Plus 1TB Ceramic White pentru rețeaua 5G. La abonamentul M30 avea un cost mai redus, acuma am văzut că se poate și la abonament de 8€, dar prețul este mult mai mare, aprox. 1180 lei in plus față de abonamentul M30 ,(6158,45lei) care pot fi plătiți în 24 rate. Intre cele 2abonamente este o diferență la ratele lunare de 57 lei. Care crezi că e mai convenabil.

Vio73
#StarMember
E și portarea asta cu dus și întors, în funcție de ceea ce-ți dorești. Cunosc persoane care au făcut treaba asta și au revenit cât mai repede posibil înapoi. Asta pentru că rețelele respective , unde se portaseră erau praf și nu le satisfăceau nevoile. Avantaje pe partea financiară și dezavantaje pe alte părți, mai ales la cei care călătoresc mai mult.

FLo1
#StarMember
De ce o duc IFN-urile mai bine ca bancile? Pentru ca se duc acolo unde are balta peste. De ce Orange continua sa vanda in rate CLAR dezavantajoase pentru client (in comparatie cu o banca comerciala)? Pentru ca ofera conditii si acord pe care bancile nu l-ar accepta. Mai exact: Orange este ca STATUL: Daca nu mai are bani, mai bine se imprumuta de la populatie. Aici intra si povestea "Orange Money"... o alta ciocolata impachetata elegant de catre marmotel. Atat timp cat le dai banii te orneaza si cu frisca, doar sa stai pe langa ei.

Cipikkus
Junior entuziast
@Flo_1 Orange Money e treaba interesanta. Deja operatorul devine și banca. Chiar mai atrăgător decât banca ptr ca oferă în schimb beneficii (puncte TY,...) Sa nu fie cumva o varianta moderna la proverbului "Lupul își schimba parul..."

FLo1
#StarMember
@Cipikkus: "Iti ofera puncte OTY" doar pentru serviciile achizitionate de la ei (factura voce, internet, TV sau incarcare Prepay). Nu pentru orice tip de tranzactie primesti puncte OTY. Si apoi depinde de valoarea tranzactiilor. Eu din puncte OTY dupa 10 ani de abonament cu 2 numere nu imi pot achizitiona decat vreun set de casti. Nici macar de-o baterie externa. Si exact cum spui, "e o treaba interesanta". Important sa gasesti pacalici care sa isi lase banii la tine in sac. Ulterior cu sacul de bani, Orange ii va investi in locul clientului, dar profitul va fi pastrat de Orange, nu de client. Nu e dificil absolut deloc.

Ascary
Campion certificat
Si faptul ca imi da 10% inapoi din valoarea facturilor Orange platite prin Orange Money tot pacaleala marca Orange este, Flo? Si faptul ca primesc puncte OTY la orice plata facuta in magazine prin Orange Money (dar nu mai mult de 50 de puncte lunar) tot pacaleala marca Orange este, Flo?

FLo1
#StarMember
@Ascary: Spune adevarul complet. Adica DOAR pentru serviciile Orange (factura servicii, incarcare prepay). Nu se aloca puncte pentru alte plati decat cele de ORANGE. Iar la o factura de 30-40 de lei abia daca te alegi cu 1-2 puncte OTY. Vezi pe https://www.orange.ro/money/oferte/