la 07-05-2026 10:37 PM
Mi-e în câteva zile mi se termină contractul de abonament și am solicitat trecerea pe cartelă.
Azi dimineață am fost sunat de un tip de la Orange, care a dorit să mă convingă să rămân pe abonament. Mi-a făcut o ofertă, nu am acceptat.
De ce? Pentru că nu au făcut oferta când am spus că vreau să trec pe cartelă, ci cu 5 zile înainte.
Dar domnul m-a luat tacticos, că de ce nu am vrut sa prelungesc abonamentul, ca apoi să se folosească de ce i-am spus.
Adică, am spus pentru că numai același internet nelimitat la costul pe care îl am în abonament.
La care el mi-a făcut o ofertă de 15 lei cu 100 GB pe lună. Că reiese din traficul de internet că eu nu consum mai mult de 60 GB pe lună și 100 GB, îmi sunt suficienți.
Deci avea lecțiile făcute. La un moment dat îmi spune că dacă eu trec pe cartelă va trebui sa încarc de două ori pe lună să-mi ajungă netul și va fi 70-80 de lei, în loc de 15 lei.
Dacă domnul a văzut că nu mă poate convinge a început să se irite. Dacă am văzut că a început, l-am întrebat pentru că și eu m-am iritat datorită insistențelor lui: că de ce tot insistă așa dacă eu nu doresc.
Mi-a spus că a văzut că sunt client Orange de foarte mulți ani.
In fine, nu mai contează!
Ce doresc să spun este că m-a deranjat atitudinea lui și faptul că s-a enervat că la cât a insistat nu am vrut să rămân pe abonament.
Nimeni din cei care m-au sunat până acum de la Orange, de când a apărut Orange în România, nu au avut atitudinea acestui tip.
Presupun că nu înțelegea de ce nu vreau un abonament cu 15 lei și sunt dispus să dau 39, 50 de lei lunar pe încărcat cartela.
Din contră la final mi-a spus nervos, că mă trece cu 50 de lei lunar pe cartelă, i-am spus de ce cu 50 lei, că eu doresc cu 5 euro, nu cu 6 euro.
Dar asta nu era problema lui ca să se enerveze!
la 08-05-2026 05:44 AM
Salutare!
Ca peste tot, există oameni și oameni, din păcate. Probabil are un target și este din ce în ce mai greu în zilele noastre să îți îndeplinești sarcinile de serviciu.
Părerea mea este că, dacă tu dorești să treci pe prepay, nu te interesează insistențele unuia sau altuia. Sigur, asta nu scuză atitudinea consultantului, dar îți vezi de treabă, înainte, cu fruntea sus.
Nu pune la suflet toate situațiile neplăcute peste care dai în viață!
Baftă multă!
08-05-2026 06:31 AM - editat 08-05-2026 08:40 AM
Salutare!
Am trecut și eu prin această procedură și îți pot spune că este ceva standard. Am fost contactat de trei ori, la intervale de câteva zile, pentru a mi se prezenta diferite oferte. Am refuzat politicos fiecare propunere, aducând argumente valide pentru decizia mea. Eram interesat de o singură ofertă și le-am transmis că, dacă aceasta nu îmi va fi oferită, voi continua procedura până la capăt și o voi obține oferta pe cont propriu.
De obicei, atunci când reziliezi contractul și treci pe cartelă prepay, se activează o optiune de 3 euro. Costul acesteia va apărea pe următoarea factură.
Toate detaliile le găsești în linkul de mai jos:
https://www.orange.ro/help/cum-pot-s-trec-de-la-abonament-la-cartel-prepay
Important in astfel de situatii este sa fii informat si sa stii ce iti doresti la final.
la 08-05-2026 10:44 AM
Și eu sunt informat și am știut ce doresc, de aceea am refuzat propunerea cu abonamentul. Dar nu i-am spus lui ce motive am. Este decizia mea.
Nu să se enerveze, că nu m-a putut convinge!
Că are un target de făcut, nu este problema mea!
08-05-2026 10:48 AM - editat 08-05-2026 10:51 AM
Ai perfecta dreptate. Daca vezi ca devine enervant, pur si simplu refuzi orice oferta si inchizi conversatia. Daca ti se ofera posibilitatate poti lasa si un feedback negativ.
Eu continuam conversatia datorita faptului ca îl puteam contrazice si îi aratam ca oferta lui nu era la fel de buna precum pretindea el.🙂
la 08-05-2026 10:52 AM
Culmea, mereu după o conversație a venit să dau feedback, acum nu a mai venit mesaj sau telefon.
la 08-05-2026 11:02 AM
Îmi imaginez motivul. 🙂
Îți recomand să răspunzi la fiecare apel și să asculți oferta. Dacă ești interesat, poți continua discuția, iar dacă nu, spui clar că nu ești interesat, solicitând în același timp continuarea procesului de reziliere a abonamentului și trecerea pe cartelă prepay.
Din păcate, mai apar și astfel de situații regretabile care nu fac cinste.
la 08-05-2026 10:37 AM
Vito Corleone ... "I will make you an offer that you cannot refuse if you accept, I will be your friend if you refuse, I will not forget you" "I'm gonna make him an offer he can't refuse." 😆😎
Lucian tu mergi pe drumul tau si la fiecare "oferta" raspunzi cu "nu" pur si simplu fara justificari ... daca te justifici il incurajezi sa continue ....
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor