anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Atenție, clienți Orange România!

mvasile
Junior

Atenție, clienți Orange România!
Scriu acest mesaj public pentru că NU mai accept să fiu ignorată și abuzată ca și client plătitor.

➡️ În 2022 am semnat un contract cu Orange. Suntem în 2025 și, de o lună întreagă, cer constant rezilierea acestui contract. Cu toate acestea, refuză categoric să îl închidă, în ciuda faptului că perioada contractuală minimă s-a încheiat.

📩 Le-am cerut de nenumărate ori să comunicăm prin e-mail, să am o dovadă scrisă, dar refuză sistematic. În schimb, sunt sunată zilnic de 3-4 ori, fără pauză, cu tot felul de oferte și promoții pe care le resping de fiecare dată.

🛑 Mai grav este că mi s-au activat servicii (inclusiv un antivirus) fără să-mi fi dat acordul, fără să fiu contactată în prealabil. Apoi primesc un e-mail în care mi se spune că „am acceptat” oferta — deși nu am fost nici măcar sunată pentru ea!

💬 Refuz să mai colaborez cu o companie care încalcă drepturile consumatorilor, care acționează abuziv, fără consimțământ, fără transparență și fără respect față de clienți.

‼️ Sfatul meu pentru voi, cei care citiți:
✔️ Nu acceptați nicio ofertă telefonică fără o confirmare scrisă.
✔️ Evitați să continuați cu acest tip de contracte fără să aveți control asupra lor.
✔️ Sesizați ANPC și ANCOM dacă vi se întâmplă ceva similar.
✔️ Cereți totul în scris – altfel nu sunteți protejați!

🔔 Scriu acest mesaj public tocmai pentru ca alți clienți să nu treacă prin ce am trecut eu. Merită să fim respectați, nu manipulați.

1 Soluţie acceptată‚

MihaiC99
Maestru certificat

Din păcate, contractele nu se închid automat la expirarea perioadei minime contractuale, acest aspect fiind menționat în mod expres în contract. Atașez un screenshot din contractul meu pentru referință.

1586.jpg

Legat de celelalte aspecte, nu pot să mă pronunț cu siguranță — este foarte posibil să aveți dreptate.

Incercati să comunicați și prin chatul din aplicația my Orange unde conversația cu reprezentanții Orange rămâne salvată. 

Daca nu mai sunteți în perioada minima contractuala puteți rezilia fara alte taxe . Însă puteți afla aceste informații numai in urma discuției cu aceștia.

Vizualizare soluţie în postul original

16 Răspunsuri 16

MihaiC99
Maestru certificat

Salut,

Ne poți spune de ce refuza să închidă abonamentul? Ești în perioada minima contractuala?

Sunt cu toate plățile la zi. Nu există nicio datorie, nicio întârziere, nimic care să justifice tratamentul abuziv la care sunt supusă.

️Contractul a fost semnat în 2022, iar în mod normal, în 2024 trebuia: 1️⃣ fie să fiu întrebată dacă vreau prelungire,
2️⃣ fie să mi se trimită o nouă ofertă,
3️⃣ fie să mi se permită rezilierea.

🔒 NIMIC din toate astea nu s-a întâmplat.
În schimb: 🔴 Orange refuză în mod constant orice comunicare prin e-mail, deși au două adrese de contact (doar una valabilă).
🔴 Nu am primit niciun răspuns la sesizările transmise.
🔴 Sunt sunată abuziv, de mai multe ori pe zi, dar NU am parte de o minimă transparență în scris.
🔴 Mi-au fost activate servicii fără consimțământ, precum un antivirus, și apoi mi s-a trimis un e-mail spunând că „am acceptat”, deși nici măcar nu am fost contactată.

💡 Știm cu toții de ce refuză comunicarea prin e-mail:
➡️ Pentru că nu vor să lase urme, dovezi clare și asumări scrise.
➡️ Pentru că astfel pot manipula verbal, pot forța decizii și pot crea aparența de „acord” unde nu există niciunul.

⚠️ Aceste practici sunt nu doar abuzive, ci pot fi încadrate ca fraudă.
🛑 Refuzul de a comunica oficial, refuzul de a rezilia un contract expirat și impunerea de servicii necerute – toate acestea vor fi semnalate mai departe.

📌 Voi merge până la capăt.
🔎 Am strâns toate dovezile și voi face pașii necesari – pentru mine și pentru toți cei care trec prin astfel de abuzuri.

#StopAbuzurileOrange #DrepturileClientului #ReziliereContract #OrangeRomania

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver

Salutare!

Îmi pare rău să aflu că ai asemenea probleme. Eu sunt client de peste 27 de ani și nu am întâmpinat așa ceva.

Dacă ai aplicația My Orange pe telefon, te sfătuiesc să depui cerere de reziliere din aplicația respectivă - Altele ( cele 3 puncte din dreapta jos)- Contact și feedback-Scrie-ne și apoi alegi  transfer operator, după care scrii ce dorință ai. Poți bifa acolo să primești pe email convorbirea respectivă.

Sper să reușești să rezolvi așa!

Baftă!

Pentru toți cei care îmi spun că „trebuia să fac reziliere” – vă întreb: de ce trebuie EU să fac reziliere, când Orange îmi activează abuziv servicii fără acordul meu?

🛑 Am semnat contractul în 2022. Suntem în 2025. Contractul trebuia încheiat AUTOMAT dacă nu există un nou acord scris sau telefonic. În loc de asta: 🔴 mi-au fost activate servicii (antivirus, promoții etc.)

🔴 fără niciun consimțământ, fără cerere din partea mea

🔴 mi-au fost facturate în plus lucruri pe care NU le-am cerut

🔴 am fost sunată zilnic cu oferte, iar când am refuzat, mi-au trimis e-mail că „s-a activat oferta”

📩 Le-am cerut insistent, de o lună întreagă, să îmi răspundă prin e-mail, să existe o dovadă scrisă. Refuză categoric. Îmi trimit răspunsuri vagi, automate, fără să rezolve nimic.

Am păstrat tot: ✔️ înregistrări audio cu refuzurile mele

✔️ capturi de ecran din chatul cu operatorii

✔️ facturi care nu reflectă oferta mea inițială

⚖️ Și acum să vă întreb și eu:

➡️ Cine trebuie să rezilieze?

➡️ Eu, clientul plătitor, după 3 ani de contract și plăți la zi?

➡️ Sau compania care a modificat unilateral oferta, fără să mă anunțe, fără acord și fără comunicare oficială?

📌 Da, Orange trebuia să închidă contractul, nu eu. Ba mai mult: ar trebui să îmi returneze și banii pentru acele „bonusuri” și „extraopțiuni” activate ilegal și fără acordul meu.

💬 Așa că le transmit tuturor: dacă tu spui că ești client de 27 de ani, încearcă TU să reziliezi. Vezi dacă scapi ușor. Vezi dacă ți se răspunde prin e-mail. Vezi dacă nu te alegi cu oferte „activate” din senin.

🧾 Asta nu mai e greșeală. Asta e un model de business bazat pe abuz.

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver

Am reziliat alte servicii, gen net fix 4g, tv satelit și altele, fără probleme. Totul cu cerere din My Orange!

MihaiC99
Maestru certificat

Din păcate, contractele nu se închid automat la expirarea perioadei minime contractuale, acest aspect fiind menționat în mod expres în contract. Atașez un screenshot din contractul meu pentru referință.

1586.jpg

Legat de celelalte aspecte, nu pot să mă pronunț cu siguranță — este foarte posibil să aveți dreptate.

Incercati să comunicați și prin chatul din aplicația my Orange unde conversația cu reprezentanții Orange rămâne salvată. 

Daca nu mai sunteți în perioada minima contractuala puteți rezilia fara alte taxe . Însă puteți afla aceste informații numai in urma discuției cu aceștia.

1000095259.jpg

1000095258.jpg

 Le-am cerut de nenumărate ori să comunicăm prin e-mail, să am o dovadă scrisă, dar refuză sistematic. În schimb, sunt sunată zilnic de 3-4 ori, fără pauză, cu tot felul de oferte și promoții pe care le resping de fiecare dată.

MihaiC99
Maestru certificat

Pentru că vă aflați în afara perioadei minime contractuale, puteți solicita închiderea abonamentului direct prin chatul din aplicație, fără a plăti taxe de reziliere. Operatorul de pe chat va transmite cererea dumneavoastră către departamentul responsabil de rezilieri, iar în cel mult 7 zile lucrătoare veți fi contactat de un reprezentant al acestui departament, care vă va furniza toate informațiile necesare privind procesul de închidere a abonamentului. Pe chat puteți cere un număr al sesizării (număr sesiune chat).

Vă mulțumesc pentru mesaj.

Vreau doar să menționez că am încercat deja, de mai bine de o lună, să închid acest abonament prin chat, însă nu am primit niciun răspuns concret. De fiecare dată mi se spune că cererea a fost transmisă mai departe, dar nu am fost contactată de nimeni din departamentul de rezilieri.

Mai mult decât atât, nu mi s-a oferit niciun răspuns în scris la solicitarea mea și refuzați în mod constant orice formă de comunicare pe e-mail, ceea ce este inacceptabil pentru o relație contractuală corectă și transparentă.

MihaiC99
Maestru certificat

Dacă nu ați fost contactată în acest sens, vă recomand să insistați prin intermediul chatului, menționând că nu ați primit niciun răspuns în urma solicitării anterioare (cereți și nr sesiunii).

În cazul meu personal, ultima solicitare a fost soluționată după 19 zile. Pe parcursul acestui interval, reveneam o dată la două zile pentru a solicita actualizări privind stadiul sesizării.

Eu as zice din fericire  nu se taie semnalul la terminarea perioadei minime contractuale. Ar fi multi care ar scrie aici ca a ramas fare numar si ca oferta avuta ii convenea si mai stiu eu ce (unele pe buna dreptate, altele nu).

Totusi, ar fi fost doua variante care ar fi rezolvat problema (si se aplica la orice operator):

• portare la prepaid (cu un cost minim)
  • trecere la Yoxo (si apasarea butonului de inchidere imediat ce numarul ajunge acolo)

Legat de restul problemelor, ar fi trebuit sa citeasca contractul pentru a vedea care sunt rezolvarile si de intrebat, punctual, care sunt pasii.

Razvan
#StarMember

Salut! Potrivit termenilor și condițiilor din oferta Orange, contractul se prelungește tacit cu 30 de zile, dacă clientul nu a notificat operatorul că dorește rezilierea contractului.

În situația dată, conform cu cele relatate de tine, ar fi trebuit închis în termen de maxim 30 de zile de la depunerea notificării tale. Toate cele bune! Succes!

cell_vmc
Explorator

foarte ciudata experienta ta cu Orange,eu nu am mai auzit asa ceva🧐

DanielaH
Moderator

Salut, @mvasile!

Putem ruga și noi colegii să verifice situația ta. Ne poți oferi în mesaj privat codul de abonat și un număr de telefon.