anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Abonament persoana cu Alzheimer

Gelu27
Junior entuziast

Buna seara, comunitate,

Este prima mea postare in acest grup si sper sa gasesc un raspuns pentru situatia pe care o voi expune mai jos. Am vazut ca aici oamenii sunt foarte implicați și chiar vin cu soluții interesante și utile.

Familia noastră se confruntă cu următoarea situație:

Soacra mea are de mulți ani un abonament la Orange, însă de doi ani de zile a fost diagnosticată cu Alzheimer și întâmpinăm mari dificultăți atunci când este sunată de către operatori Orange pentru diverse situații, mai ales pentru prelungiri de abonament pentru că ea nu știe ce să le spună, de multe ori își dă acordul pentru lucruri la care nu ar trebui să își dea acordul, nici nu ține minte să ne povestească și nouă ce a vorbit la telefon ca să putem rezolva problemele.

Astfel am ajuns în situația în care a fost sunată de către un operator să i se facă o așa zisa  ofertă de abonament la un preț mult mai mare decât avea ea, iar soacra și-a dat acordul prin telefon, ea Neștiind exact despre ce este vorba. Nici noi nu am știut că a făcut acest lucru până a venit factura și ne am trezit că trebuie să plătim un preț mult mai mare decât plăteam de obicei. Când am întrebat-o pe ea Ce s-a întâmplat, automat nu si-a adus aminte nimic și nu știa să fi făcut un asemenea lucru.

Noi am încercat să vorbim la Orange despre situația ei. Un operator ne-a spus să scriem pe adresa de email situația și să atașăm și documente doveditoare, am făcut acest lucru însă A trecut jumătate de an și nu am primit niciun răspuns. Când am vorbit iarăși la Orange, un alt operator ne-a  spus că adresele de mail Nu mai sunt valabile și am scris degeaba.  

Oare putem face ceva în sensul să nu mai fie ea sunată ca să i se facă tot felul de modificări la abonament? Ni s-a spus să schimbăm titularul și să devenim unul dintre noi titularul abonamentului, însă acest lucru nu este posibil pentru că ea Ar trebui să fie adusă de la sat în oraș, acolo unde există o reprezentanță Orange și acest lucru nu este posibil. Oare se poate face ceva prin telefon sau prin email? Pe ea nu aveam cum să o aducem în oraș.

Va multumesc!

1 Soluţie acceptată‚

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut,

Faci cesiune abonamentului pe numele tau, sau al unei alte persoane. Pentru asta, ambele persoane (si cel care "doneaza" abonamentul, si cel care-l primeste) trebuie sa mearga intr-un Orange Shop.

Cesiune prin email sau telefon nu se poate face, din pacate. Iar de sunat o vor suna cu siguranta in continuare. Pentru ca "foamea de abonamente" e mare.

Client Orange

Vizualizare soluţie în postul original

18 Răspunsuri 18

Vio73
#StarMember

Salutare!

Puteți să scrieți din secțiunea Contact și să atașați ceva documente care să ateste boala respectivă și să spuneți cine sunteți .

Din secțiunea Contact puteți scrie aici ( mai jos , unde scrie Trimite-ne un mesaj):

https://www.orange.ro/contact/

Atenție, e doar o părere personală, nu știu dacă  veți reuși, dar spun cum.aș face eu, dacă aș fi în aceeași situație.

Sigur, dați mai multe detalii, cine sunteți, etc.

O altă variantă este cesionarea abonamentului, adică să mergeți cu soacra la un magazin Orange sau Orange Romania Communications ( la cine este abonamentul) și să îl treceți la altă persoană din familie. Bineînțeles, cu actele de identitate!

Sper să reușiți!

Succes!

Gelu27
Junior entuziast

Multumesc mult! Voi incerca sa scriu si aici. Am impresia totusi ca am scris si in aceasta sectiune, dar mai incerc. 

Ideea este ca atunci cand suni la call centre te deruteaza foarte. Iti dau niste raspunsuri care chiar iti redau speranta ca se poate face ceva, apoi astepti si nu se intampla nimic. Suni iar, raspunde alt operator care iti spune ceva total plus fata de primul si nu stiu ce sa mai crezi.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut,

Faci cesiune abonamentului pe numele tau, sau al unei alte persoane. Pentru asta, ambele persoane (si cel care "doneaza" abonamentul, si cel care-l primeste) trebuie sa mearga intr-un Orange Shop.

Cesiune prin email sau telefon nu se poate face, din pacate. Iar de sunat o vor suna cu siguranta in continuare. Pentru ca "foamea de abonamente" e mare.

Client Orange

Gelu27
Junior entuziast

Da, ne-am gandit ca poate aceasta este singura varianta, doar ca ea nu se poate deplasa in oras acolo unde este orange shop. Locuieste la sat la multi km distanta de oras si nu se poate deplasa in oras din cauza problemelor de sanatate. De aceea tot incercam si speram ca exista o solutie si in aceasta situatie. 

Probabil singura varianta este sa treaca la cartela. Doar ca abonamentul pe care il are acum este mult mai avantajos decat o cartela iar fiecare banut conteaza pentru niste batrani.

Va multumesc!

Gelu27
Junior entuziast

Exact. Pare ca toata lumea vrea doar sa faca abonamente care mai de care "avantajoase" si dezamagitor este ca se profita de batrani in situatiile acestea. 

Ea a mai avut un abonament la telekom fara perioada contractuala, abonament făcut tocmai în ideea să nu fie deranjata atunci când expiră perioada. Mulți ani, cât timp nu avea probleme de sănătate nu s-a întâmplat nimic, iar în urmă cu un an pare că a fost contactată să i se facă un abonament telefonic cu perioadă contractuală iar ea și-a dat consimțământul. Între timp noi am închis abonamentul pentru că știam că nu are perioadă contractuală și apoi a suferit o criză pentru că i-a venit foarte mult de plată acasă că nu a respectat contractul. Foarte greu am rezolvat aceasta situatie pentru ca o tot sunau de la biroul de recuperare. 

Dar nici la numar nu voia sa renunte pentru ca acolo avea niste contacte si asa era invatata de multi ani sa sune. 

Ideea este ca aceasta boala este foarte grea si trebuie sa te adaptezi persoanei pentru a nu o deruta.

Probabil ca Cea mai buna varianta este cartela prepay in acest Caz.

Va multumesc pentru timpul acordat pentru a raspunde si a veni cu o idee.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Iti spun ca eu nu mi-as face abonament nici daca mi l-ar da pe gratis. Exista un motiv pentru care vreau prepay, si pentru care am fost client prepay de atata timp. Ceea ce i se intampla acum dumneaei, e doar unul dintre ele. Celalalt este momentul in care o sa vreau sa-l inchid. Pentru ca si acolo sunt foarte multe piedici. Si pur si simplu nu vreau tot stresul asta. Imi plac lucrurile simple.

De asemenea, nu stiu care sunt nevoile dumneai de comunicare dar exista si varianta Yoxo. Un abonament care poate fi gestionat de oricine altcineva, si pentru care n-am auzit sa sune nimeni vreodata pentru prelungire. Nu prea ar avea ce sa prelungeasca, intrucat abonamentele au perioada minima contractuala o luna si se prelungeste automat.

Si apropos de pret, sunt foarte ieftine. Problema e ca multe dintre chestiile incluse...cum ar fi apel la 300, nu sunt incluse pe Yoxo. Trebuie facuta reincarcare cu credit, si vorbit in felul asta. In rest, totul se face din aplicatie.

Deci, poate n-ar fi rau de consultat si oferta Yoxo, daca prepay-ul e prea scump, sau nu satisface nevoile dumneaei. Eu unul sunt super incantat de prepay, si mai nou sunt si optiuni mai mici, de 3-4 Euro, cu minute incluse. Nu multe, e adevarat, dar e varianta fara niciun fel de contract sau perioada minima contractuala.

Ai aici oferta Yoxo.

arsradu_1-1706433317101.png

Si aici optiunile de 3 si 4 Euro de la Prepay (activabile din My Orange).

arsradu_0-1706433289122.png

Problema este intr-adevar una dificila si te inteleg perfect. Cu toate astea, mai e un aspect care trebuie luat in calcul. Cu cat trece timpul, cu atat boala evolueaza. Si nu vrei sa ajungi in punctul in care nu-si mai aminteste nici numele ei. Atunci chiar ca va fi foarte greu sa inchizi acel abonament, sau sa-l modifici in vreun fel.

Deci, ia in calcul si variantele de mai sus. Vezi care dintre ele s-ar potrivi. Migrarea la Prepay sau la Yoxo ar trebui sa se poata face intern, fara probleme. Problema cea mai mare o sa fie inchiderea abonamentului.... Pentru ca este inca in perioada minima contractuala.

Dar sunt sigur ca se va gasi o solutie pentru asta.

Client Orange

Anonim
Neaplicabil

Yoxo are și el problemele sale eu nu îl recomand.

Pot apărea probleme cu plata sau alte probleme (recent pe comunitate probleme logare) și persoana se trezește că nu mai poate comunica.

Cele mai bune alegeri sunt abonamentul sau cartela.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Din punctul meu de vedere, intre cele doua, una singura e cea mai buna. :))

Ideea era doar de a lua in calcul toate optiunile. Nici prepay-ul nu e ferit de probleme. Dr e adevarat ca e mai usor de comunicat cu cineva in caz de probleme la prepay decat la Yoxo. Pe de alta parte, daca esti dispus sa te descurci cu problemele respective, pretul poate fi un factor determinant. Nu pentru mine. Dar poate pentru altii da. 🙂

Client Orange

Anonim
Neaplicabil

Salut,

Eu nu înțeleg de ce mai este titulara abonamentului dacă aveți acte care dovedesc acest lucru.

De ce nu v-ați deplasat într-un Orange shop pentru a rezilia sau cesiona abonamentul ?

Puteați de asemenea sa ii cumpărați o cartela prepay de unde ii puteați controla consumurile.

Daca ați așteptat jumatate de an fără răspuns probabil că situația nu este așa gravă.

Mult succes la concursul vino cu un prieten.

Gelu27
Junior entuziast

Am mentionat si in postare ca ea locuieste la sat si orange shop este doar in oras la multi km distanta de ea, iar ea nu se poate deplasa.

La abonament nu am vrea sa renuntam pentru ca are o oferta mai buna decat la cartela, iar fiecare banut conteaza pentru niste batrani.

Situatia este grava, doar ca incercam sa gasim solutii pentru situatia noastra. De aceea am postat si aici, in speranta ca poate unii oameni s-au mai confruntat cu situatii asemanatoare si ne pot da niste idei.

Va multumesc!

Anonim
Neaplicabil

Daca nu se poate deplasa se poate face o împuternicire la notar desemnând o persoana care sa se ocupe de problema in locul ei.

Gelu27
Junior entuziast

Ne-am gandit si la varianta asta. Dar si la notar trebuie sa ajungem tot cu ea. Adica trebuie sa fie prezenta pentru a face acea procura. Cel putin asa ni s-a spus noua. 

Stiti dumneavoastra sa se poata face procura si in alt mod?

Acolo in sat nu exista notar. 

Anonim
Neaplicabil

Un notar se poate deplasa și la domiciliu.

Soluții există trebuie doar sa vrei.

Gelu27
Junior entuziast

Noi chiar vrem sa putem face ceva. Doar ca fiecare isi cunoaste situatia de acasa si veniturile de care dispune, iar nu orice varianta este la indemana oricui atunci cand banii sunt limitati. 

Vom intreba la notar sa vedem care ar fi costurile. Cand am mers la notar nu ni s-a prezentat si varianta aceasta. Dar vom reveni sa intrebam iar. Localitatea e cam departe si nu stiu daca ne permitem. 

Probabil singura varianta avantajoasa pentru noi este sa trecem la cartela.

Dar va multumesc pentru raspuns si idei.