anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Utilizati platforma de streaming Stadia?

Ascary
Campion certificat
In urmă cu vreo doi ani Google lansa cu mare fast aceasta platforma de jocuri online si as fi vrut sa stiu cat a "prins" această idee la publicul dedicat. Sigur,ideea celor de la Google nu era una noua,existand multe platforme de streaming pentru jocuri,inovatia celor de la Google a fost posibilitatea de a juca orice fel de joc,mai ales a celor mari mancatoare de resurse si care aveau nevoie de mașini (calculatoare) puternice pentru a putea fi jucate.Astfel mare mi-a fost mirarea ca am putut sa joc Read Dead Redemtion 2,un joc disponibil o vreme doar pe console si neavand una am asteptat sa se scoata si varianta pentru PC. Intre timp am ramas si fara puternicul meu sistem de gaming si un timp nu m-a mai interesat sa-mi construiesc unul.  Dar ce sa vezi,surpriza: Google a anticipat dorinta jucatorilor fara posibilitati tehnice de a juca titluri cu renume si au venit cu Stadia. Evident ca mi-am instalat aplicatia,pe telefon mai intai apoi pe o tableta cu OS Windows. Pe telefon nu prea a functionat cine stie ce fiindca Google a "uitat" sa mentioneze ca singurele telefoane acceptate sunt cele ale lor (Pixel). Nu zic,am jucat putin si cu Samsung Note dar nu am fost multumit. Pe tableta insa,care nu are cine stie ce performante,un 8 GB de RAM si un proc i5,jocurile au curs usor,cu un frame rate bun,fara laguri etc. Surpriza cea mai mare este atunci cand aduci jocul pe televizor. Nu avem nevoie decat de un chromecast Ultra si un controller Stadia. Merg si alte controllere insa cel de la Stadia este dedicat cu butoane suplimentare si merge impecabil. Practic acum poti juca pe ditamai ecranul doar cu un controller fara calculatoare,tastaturi mousi,cabluri,curent electric consumat,spatiu suplimentar etc. Tot ce ai nevoie este un internet bun,preferabil cel prin fibra,Orange sau ce aveti voi,dat fiind faptul ca Orange ofera la internetul prin fibra o viteza mai mult decat suficienta. Ideal ar fica legatura dintre router si chromecast sa se faca prin cablu de retea,dar merge si wirelless,atata doar ca 2,4 Ghz nu va fi acceptata,doar 5Ghz. In fine sunt multe de discutat si as fi incantat sa dezbatem acest prim "pas pe Luna" in domeniul tehnologiei  streaming gaming,fie ca deja folositi Stadia fie ca abia ati auzit.
5 Răspunsuri 5

FLo1
#StarMember
@Ascary: ”Abia ce-am auzit”, sună interesant, dar mă consider la o vârstă la care astfel de preocupări sunt pentru ”profesioniști și pasionați”, nu pentru ”admiratori” ca mine. Totuși, pe acestă cale, mă bucur că ai revenit printre ”noi, cei ai Comunității”, după o perioadă de absență.... simțitoare. 🙂

Vio73
#StarMember
Nu știu exact despre ce este vorba, dar mă bucur enorm să văd că ai mai postat pe aici, după foarte mult timp! Bine ai revenit!

Ascary
Campion certificat
Vio Stadia este o metoda de a te juca pe orice device fara a avea nevoie de un calculator. Sa zicem ca folosesti Netflix sa HBO GO,unde filmele sunt stocate pe serverele lor nu la tine pe HDD in calculator. Asa e si cu Stadia. Totul e pe serverele Google,tu doar manevrezi un controller. @Flo,joc de 30 de ani,e un hobby care nu s-a estompat odata cu varsta. Bine v-am regasit 🙂

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
@Ascary bine ai revenit! La începutul pandemiei, când eram în izolare mi-am instalat Stadia și Steam. Mi s-a părut foarte mișto conceptul, m-am jucat câteva jocuri, dar cred că m-a ținut max. 1 lună tot cheful de jucat :))

Ascary
Campion certificat
Asa este @MihaelaC si eu ma plictisesc repede daca nu gasesc un joc care sa ma "prinda" 🙂 Oricum surprinzator,dat fiind faptul ca numarul fetelelor in competitiile de gaming este foarte scazut in comparatie cu cel al baietilor.Ma înclin!:)