anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Test Google: Puteți identifica in mod corect o tentativă de phishing?

FaraUnID
Campion certificat

Jigsaw, incubatorul de afaceri al Google, a creat un test care pune la încercare abilitățile utilizatorilor de a identifica atacurile de tip phishing. Trebuie mentionat faptul ca testul este redactat in limba engleza.

 

Pentru a vă ajuta să distingeți e-mailurile legitime de înșelătoriile phishing, testul ilustrează unele dintre cele mai frecvente scenarii în care se pot fura banii din conturi, datele personale sau chiar identitatea utilizatorului. Testul se bazează pe training-urile în securitate cibernetică ale companiei.

 

Toate cele opt scenarii se bazează pe situații reale practicate de escroci. Exemplele variază și includ fișiere partajate prin Google Drive, alerte de securitate prin e-mail, notificări Dropbox și, desigur, atașamente care solicită atenția dvs. imediată, dar în schimb sunt menite să instaleze pe dispozitivele dvs. programe malware-ul ce fură date.

 

Dupa raspunsul la fiecare intrebare test o sa fiti informat daca scenariul prezentat este real sau fals si o sa fiti ghidat asupra elementelor carorara trebuie acordata atentie si care fac diferenta intre un e-mail legitim si unui de tip phishing.

 

Pagina test - https://phishingquiz.withgoogle.com/

 

Repet, este un test legitim dezvoltat de Google care simuleaza campanii reale de phishing. Nu se intampla absolut nimic rau daca accesati acea pagina si daca efectuati testul.

 

Fiti sinceri, ce scoruri ati obtinut la prima strigare?

2 Răspunsuri 2

Neaplicabil
Super fun! Mersi! 🙂

mihai_13
Maestru
eu am picat testul... poate m-am grabit 🙂