anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Super upgrade pentru tehnologia NFC in viitorul apropiat!

Jay
Campion certificat

"Pentru telefoane nu pare ceva extrem de util acum, însă pentru celelalte device-uri este o gură de oxigen.
Bateria - acest subiect sensibil pentru orice posesor de device smart. Oricât de mare ar fi, nu va putea face față unei utilizări extinse, motiv pentru care producătorii trebuie să vină anual cu îmbunătățiri care îi ajută pe utilizatori să obțină o autonomie mai mare.

Tehnologia NFC, aceea care permite transferul de date și prin care poți plăti cu telefonul la supermarket, va primi un upgrade uriaș în acest sens în viitorul apropiat. Mai exact, cu ajutorul NFC vei putea încărca un device.
Înainte de a sărbători, este un lucru important de știut. Încărcarea prin NFC va fi lentă, extrem de lentă. Vorbim despre 1W încărcare, ceea ce înseamnă că un telefon tot va consuma mai repede energie decât va primi prin NFC.
Însă pentru device-urile mici, precum căștile wireless sau smartwatch-urile, NFC-ul va fi suficient de rapid cât să extindă durata de viață a bateriei acestora semnificativ mai mult, notează Android Central.
Odată ce această tehnologie nouă va fi optimizată mai bine în această direcție, va deveni și mai relevantă pentru un smartphone."

 

Sursa https://www.yoda.ro/gadgeturi/upgrade-ul-urias-pe-care-te...

 

O idee interesanta, chiar daca va ajuta doar dispozitivele mici, poate este doar un inceput si se vor gasi si variante de a ajuta bateria telefoanelor, pe care o stoarcem la maxim, cu prea multe aplicatii..

8 Răspunsuri 8

Miha_Z
#StarMember
E interesant acest upgrade la NFC cu ajutorul caruia vom putea incarca castile wireless, smartwatch-urile... Poate va ajunge si la performanta de a reusi sa incarce smartphone-uri.

svetalex
Senior certificat
Eu nu am folosit niciodata NFC nici pentru plăți, nici pentru transfer de date

Ascary
Campion certificat
S-a mai discutat despre aceasta posibilitate de incarcare,dar dupa cum am mai zis,batalia mare intre producatori si dezvoltatori. Primii vor sa vanda incarcatoare,ceilalti vor ceva ieftin si la indemana. Incarcarea ar putea fi posibila si prin intermediul smnalului/tehnologiei 5G dar nu stiu cat se vrea acest lucru.Ar fi cool sa ne aflam oriunde,sa vorbim sau sa navigam cu telefonul iar acesta sa se incarce in acelasi timp.Vom vedea ce urmeaza.Multumim de info Jay.

DanielaH
Moderator
@Jay, mulțumim pentru postare! Ne dai, te rog, și sursa citată? Mulțumim.

Jay
Campion certificat
Și m-am tot uitat la subiect cu senzația că-mi scapă ceva... acu' am aflat și ce anume.. https://www.yoda.ro/gadgeturi/upgrade-ul-urias-pe-care-tehnologia-nfc-o-primeste.html

TheSpecialist
Maestru
Citisem și eu știrea de ceva zile, e un pas important pt ca în câțiva ani chiar va fi extrem de fiabila aceasta tehnologie, și implicit utila. Sunt sigur ca se va investi masiv în treaba asta pt ca pe lângă opțiunea intrinseca va stimula și mai mult vânzarea de gadgeturi ( casti wireless, Smartwatch) și diversificarea lor. Practic, având bateria/telefonul la purtător, baterie care la rându-i se poate încarcă prin NFC, wireless charging, se pot dezvolta multe accesorii care sa își ia energia suplimentara de la telefon.

Vio73
#StarMember
Nici eu nu am folosit niciodată funcția aceasta, dar cine știe ce ne rezervă viitorul?

Romeo_
Senior certificat
Desi am mai citit despre acest NFC, nu stiu daca tel meu este compatibil si cum se foloseste 😞