anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

România a ajuns pe locul 3 din coadă in Europa la viteză net fix și mobil

Anonim
Neaplicabil

România a ajuns pe locul 3 din coadă in Europa la viteză net fix și mobil, după Turcia și Bulgaria. 

Operatorii o țin pe-a lor, că totul este în parametri.

https://www.stiripesurse.ro/rasturnare-de-situatie-viteza-internetului-din-romania-printre-cele-mai-...

26 Răspunsuri 26

Anonim
Neaplicabil

Dar cei din Slovenia, Slovacia, Ukraina, Serbia, Muntenegru, Albania, Cehia, Polonia și alții cum reușesc? Toate aceste state au viteze medii mai mari ca la noi. Din nou, conform măsurătorilor Google, nu propagandă.

Sper ca iti dai seama ca multi romani fac teste cand sunt in varf de munte sau cine stie pe unde si asta se pune la numaratoare, nu? Eu ma numar printre cei care nu prea se omoara cu testele si, daca am o viteza de 10-15Mbps pe internetul mobil, sunt multumit. Nu am nevoie de mai mult. Doar nu este internet fix, sa fie nevoie de viteza mai mare.

Pololică
#StarMember

Salutare!

Ca sa fie explicit de la inceput: nu o sa scriu ca atac la persoana, ci atac la articol (site-ul pus).

In primul rand, articolul este scris de o oricine altcineva, dar nu se un ziarist/publicist. Un elev de liceu l-ar fi scris mai bine.

Apoi, formatarea textului este dezastru. Am o vada impresie ca sunt texte luate din alte parti si doar editate.

Trei la mana: nu detaliaza cum au fost facute testele respective. Pana anul trecut, acasa aveam un router care stia doar 2.4GHz, deci limitat la maxim 72Mbps. Evident, toate testele prin acel WiFi au fost cam 20-25Mbps, fata de peste 200Mbps cat am acum cu router propriu (nu e varf de gama, dar am viteza de 5 ori mai mare).

Patru la mana: lipseste linkul catre informatiile prezentate (bine, precizeaza "date de la serviciul de testare Google", dar presupun ca sunt si date personale pe acolo, nu, deci niciun semnal de alarma...).

Anonim
Neaplicabil

Chiar dacă formatarea textului este neconformă, vitezele la date mobile și fix cupru sunt de toată jena.

Chiar dacă stilul articolului nu-ți place, vitezele sunt incredibil de mici.

Chiar dacă testele nu sunt detaliate, noi, utilizatorii obișnuiți, suportăm și plătim serviciile de toată jena, aroganța și nesimțirea operatorilor.

Iti recomand sa arunci un ochi in 3 tari: SUA, Canada si Australia (asta ca sa ne comparam si noi cu astia mai mari). O sa ai surprize legate de raportul pret-viteza (inclusiv la raportatul venituri ale populatiei).

Daca ai nevoie, voi cauta si posta informatii concrete, dar sunt convins ca nu ma vei crede pe cuvant si vei arunca un ochi pe Sf Goagal sa verifici ce am scris (si chiar te rog sa o faci: sa nu ma crezi).

Si eu sunt de aceeasi parere. Din ce stiu, multe alte tari stau mai rau decat noi, iar daca tin bine minte, la stiri se dadea nu demult ca Romania are viteze destul de bune la net. Ca sa nu mai vorbim cat de ieftin e un abonament nelimitat in Romania fata de State sau alte tari din UE

Internetul fix ar fi baza (teoretic, avem multa fibra raportata la populatie), buba este aparatura pe care o folosim.

Ca sa dau un exemplu: tata foloseste un Huawei Nova Y61 (cred ca e aparitie 2023). Fiind model entry level, WiFi-ul este doar pe 2.4GHz. Iti dai seama ca, atunci cand face un test de viteza, telefonul lui ca avea viteza specifica respectivei frecvente si va fi luata in calcul, nu? PE 4G nu are probleme. Depaseste 100Mbps (modemul este capabil)

Sunt foarte multe necunoscute luate in calcul si nu avem baza studiului. Avem multi utilizatori care nu au nevoie de acces la internet de mare viteza si, cand vin nepotii si fac teste, ies rezultatele care le putem intui.

Nu avem context, doar niste rezultate. Am facut aseara doua teste (pe Digi si Orange) la Dedeman din Prelungirea Ghencea (langa Stadionul Steaua): aproximativ 100Mbps fiecare (telefon dual sim, Huawei Nova 8i). Am zone unde viteza este mai mare, am zone unde viteza este mai mica.

Mai pot spune si faptul ca serverele pot avea o viteza mica de transfer si se transpune in rezultat.

Evident, cu cat mai multe informatii, cu atat dezbaterea va fi mai la obiect si cu rezultate mai bune pentru noi, utilizatorii.

Anonim
Neaplicabil

QED ( ceea ce era de demonstrat )

Anonim
Neaplicabil

Mă bucur că am stârnit atenția moderatorului.😁

mihai_13
Maestru

am "studiat" si eu   cateva linkuri care prezinta topuri viteze internet in lume  si se pare ca nu stam chiar asa de rau  -  pe fiecare link se prezinta viteze  si date diferite , nu stiu cum au facut "ei" aceste topuri dar sunt diferente  mai mici sau mai mari si nimic unitar   

de exemplu cititi pe aceasta pagina https://worldpopulationreview.com/country-rankings/internet-speeds-by-country

sau aici  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_by_Internet_connection_speeds

Si, conform Speed Test:

https://www.speedtest.net/global-index

Ma gandeam la cifrele avansate de Stiri pe surse: ar fi mai apropiate de upload decat de download...

stiri pe surse = barfe pe surse 😁