anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Reteaua Orange 3G se va inchide treptat pana la finalul anului 2025

arsradu
#StarMember

Conform unui comunicat oficial din partea Orange, T&C se modifica cu urmatoarea mentiune:

“Serviciile de comunicații electronice (Voce și Date mobile, M2M, servicii la puncte fixe furnizate prin intermediul rețelei mobile) oferite pe baza tehnologiei 3G vor fi furnizate de către Orange România pâna la sfârșitul anului 2025, urmând a fi închise în mod treptat până la această dată.
Serviciile de comunicații electronice anterior menționate vor putea fi utilizate pe baza tehnologiilor 2G, 4G sau 5G, sub rezerva deținerii unor terminale compatibile cu acestea.
Clienții care nu dețin terminale compatibile cu cel puțin una dintre celelalte tehnologii nu vor mai avea acces la serviciile furnizate de Orange România, Orange România neputând fi ținuta responsabilă în niciun fel pentru nefuncționarea Serviciilor.

De asemenea, revine in sarcina utilizatorului sa se asigure ca are dispozitiv compatibil cu care sa foloseasca servciile pe mai departe.

Vestea buna e ca telefoanele 3G au incorporata si tehnologia 2G, care e inca suportata. Deci, chiar si un telefon extrem de vechi, cu 3G, va putea fi folosit in continuare, doar ca il veti folosi pe 2G. Iar daca aveti un telefon care nu e compatibil decat 2G, nu va va afecta cu nimic, intrucat 2G-ul ramane oricum pe mai departe.

Singura problema o sa apara in momentul in care aveti un telefon 4G/5G si nu aveti semnal, sau telefonul nu suporta sau nu aveti activat serviciul VoLTE. Caz in care, in timpul apelului, in loc sa treaca in 3G, cum o facea pana acum, va trece in 2G.

Din fericire, ideea e de a mari banda 4G-ului, astfel incat nu ar trebui sa mai treaca foarte des in 2G oricum, decat daca nu are VoLTE, ceea ce speram ca pana atunci sa nu mai fie cazul.

Sper ca v-au fost utile informatiile de mai sus.

Client Orange
15 Răspunsuri 15

Probabil vor face 4g+/ 5g. Nu este nevoie să pună alți piloni, ci vor folosi probabil benzi cu acoperire mai mare ( de ex. 700 Mhz).