anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Raspberry Pi 400 - Un mini PC de 70 de dolari integrat într-o tastatură

FaraUnID
Campion certificat

Pi Foundation, organizația care se ocupă de dezvoltarea și comercializarea Raspberry Pi, a anunțat un nou model de computer ultra-compact: Raspberry Pi 400.

 

Față de alte modele, care veneau sub formă de placă, fără o carcasă și alte accesorii, modelul Pi 400 beneficiază de o carcasă cu funcționalitate extinsă: o tastatură completă și destule port-uri de conectivitate pentru a transforma acest dispozitiv într-un computer de productivitate. Cel mai atractiv lucru este însă prețul.

 

Raspberry Pi 400 este o întoarcere la un concept pe care nu l-am mai întâlnit de prin anii ’80. Este vorba despre computerul personal integrat în tastatură. În cazul de față, vorbim despre un computer de bază, care va putea înlocui un computer mai vechi, sau care poate deveni un computer educativ pentru copiii, sau chiar un computer secundar pentru cineva care nu are nevoie tot timpul de putere mare de procesare. Desigur, fiind vorba despre un Raspberry Pi, modelul 4000 este un dispozitiv cu care să experimentezi, fiind în continuare dedicat celor care doresc să dezvolte diverse soluții software și hardware.

 

 

La interior, Raspberry Pi 400 include un procesor Broadcom BCM2711 quad-core, 4 GB memorie RAM, WiFi dual-band și Bluetooth 5.1. Deja vorbim despre un computer mai bine echipat decât un desktop ieftin sau un PC mai vechi. Apoi, avem pe partea din spate un port Ethernet Gigabit, trei porturi USB Type-A (unul 2.0 și două 3.0), două port-uri HDMI (pentru conectarea a două monitoare 4K), un port micro USB pentru alimentare, un port microSD pentru sistemul de operare și stocare și, desigur, un port de expansiune GPIO extern. Practic nu lipsește nimic față de ceea ce găsești pe un Pi obișnuit și chiar există câteva lucruri în plus.

 

Și toate acestea, adică tastatura și computerul, care formează o singură unitate completă, costă doar 70 de dolari americani. Există și un pachet mai scump, de 100 de dolari, pentru cei care vor și un adaptor de priză, un card de 16 GB deja formatat, un cablu micro HDMI, un manual de utilizare Raspberry Pi și un mouse cu fir. Momentan, Raspberry Pi 400 este disponibil în SUA, Marea Britanie și Franța și se va lansa în alte regiuni în viitorul apropiat.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/pc/raspberry-pi-400-un-compu...

 

Desi a fost gandit ca un computer de birou pentru task-uri de baza, consider faptul ca acest Raspberry Pi 400 ar fi perfect pentru scoala online.

 

Cu toate ca ai nevoie si de un monitor pentru el, cred ca investitia intr-un sistem de genul Raspberry Pi + monitor SH sau un TV de 300 lei este sensibil mai mica decat invetitia intr-un PC, laptop, tableta la o configuratie similara.

 

Pentru cine nu este foarte in tema, unitatile Raspberry PI sunt alimentata prin intermediul unui port micro USB cu ajutorul unui incarcator clasic de telefon mobil. Cu putin noroc se poate alimente si dintr-un power bank extern de capacitate ceva mai mare sau direct din portul USB al monitorului / TV-ului.

 

De asemena poate fi o solutie de buget pentru a "transforma" un TV clasic intr-unul smart.

 

4 Răspunsuri 4

svetalex
Maestru
Un gadget util pentru copii care fac cursuri online în această perioadă. Destul de convenabil la preț. Poate va fi preluat și de magazinele de profil din țara noastră

FaraUnID
Campion certificat
Daca va ajunge in Romania, pretul in dolari devine pret in euro, la care se mai adauga + adaos comercial. Spre exemplu un Raspberry Pi 4 Model B cu 8GB RAM are pret recomandat de vanzare de 75 USD direct pe site-ul producatorului. In magazinele de la noi se vinde cu cca 400 lei, adica undeva pe la 81 EURO. Avand aceste exemple, tind sa cred faptul ca la noi va ajunge undeva pe la 100 euro.

FaraUnID
Campion certificat
Raspberry Pi 400 devine disponibil, in mod oficial, si in magazinele de specialitate din Romania sub forma unui kit alcatuit din: - Raspberry Pi 400; - Alimentator Oficial Raspberry Pi USB-C; - Mouse Raspberry Pi; - Cablu HDMI-microHDMI de 1M; - Card microSD de 16 GB; - Ghid pentru începători; Pret 476,76 lei - https://www.optimusdigital.ro/ro/placi-raspberry-pi/11743-kit-raspberry-pi-400-eu.html

Trixen_old
Cunoscător
Stiu ca este un thread vechi, insa... poate nu sunt singurul entuziast :) Am luat in urma cu mai bine de jumatate de an un RPi 400. E ok din punct de vedere calitativ. Nu exceleaza, insa este peste multe "branduri" de pe la noi. L-am conectat la monitor, i-am pus tastatura si l-am pornit. Se misca decent. L-am overclockat putin (cat scria ca e sigur, fara sa fac exces de zel). E o jucarie, dar cam atat. Am intentionat sa stau pe youtube, sa ascult muzica, sa stau pe facebook pe el. Mi-am luat gandul. merge, dar greeeeeeeu. La fel si alte site-uri (Tweeter, Linkedin, Reddit). Am renuntat. Am vrut sa il folosesc drept client pentru Geforce Now. Nu exista suport nativ, poate fi "pacalit", dar.. merge ingrozitor. Am renuntat. Initial am vrut sa il folosesc client pentur un Parsec, dar in cele din urma am renuntat. E bun pentru teste, navigare cu rabdare si fara pretentii, a invata programare si cam atat. Se zice ca pentru Google Classroom sau Skype e bun. Eu nu am mai incercat. L-am luat pentru a testa, a scrie cod, a ma "juca" prin configurare. Cam la atat l-am folosit. Sta in cutie de 3 luni. Nu am mai avut timp de el 🙂