anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Inteligenta Artificiala poate anima imaginile statice

FaraUnID
Campion certificat

Cercetătorii de la Universitatea din Washington au dezvoltat o metodă de învățare profundă care poate transforma o singură imagine statică în videoclip

 

Este un alt exemplu de utilizare a inteligentei artificiale care demonstrează beneficiile potențiale ale tehnologiei și, deși este similară tehnicilor pe care companiile precum MyHeritage https://comunitate.orange.ro/questions/2617334-myheritage-animati-fotografii-familie-ajutorul-deepfa... le folosesc pentru a aduce la viață fotografii ale unor rude vechi, această nouă abordare se concentrează în schimb pe fenomenele naturale care curg, cum ar fi apa, fum, ceata și nori.

 

Dezvoltat la Școala de Informatică și Inginerie Paul G. Allen de la Universitatea din Washington, modelul nu necesită nicio contribuție speciala din parte utilizatorului, alta decat o simpla fotografie statică.

 

Ca și în cazul oricărei prelucrări automate a imaginilor realizate prin metode deep learning, procesul începe cu instruirea motorului de inteligenta artificiala, care în acest caz a fost realizat folosind mii de videoclipuri cu râuri, cascade, nori, ceata, fum și clipuri cu miscarile oceanelor.

 

Procesul începe cu rețeaua neuronală care încearcă să prezică mișcarea unui element, având doar un singur cadru de pornire aka o imagine statica.

 

După ce idendificarea elementelor a avut loc, acestea au fost comparate cu rezultate reale identice astfel încât motorul AI a fost capabil să identifice in mod corect curgerea unei ape, miscarea norilor, a fumului, a valurilor, a cetii.

 

Motorul AI a intervenit asupra fotografiilor statice determinand modul în care fiecare pixel ar trebui să se deplaseze cadru cu cadru pentru a crea o animație scurtă. Acest aspect a creat provocări, deoarece râurile și cascadele sunt fenomene perpetue, iar fluxul de pixeli trebuie completat în mod constant acolo unde începe să se miște. 

 

Cercetătorii au dezvoltat o altă tehnică numită „stropire simetrică” care prezice mișcările unui flux care se deplaseaza înainte în timp, dar și cele aferente unui obiect care se mișca înapoi. Rezultatul consta în două animații diferite care, atunci când sunt combinate inteligent, creează o mișcare perpetuă, credibilă, care este perfect buclată.

 

Uneori rezultatele sunt foarte aproape de a fi foto-realiste, dar alteori există indicii vizuale subtile despre autenticitatea a ceea ce vezi.

 

Unul dintre lucrurile pe care metoda de învățare profundă dezvoltata de cercetători îl ignoră este modul în care mișcarea apei și a fumului poate distorsiona lumina. Ondulațiile din partea de jos a unei cascade distorsionează reflexele în moduri complexe pe care creierul tău este obișnuit să le vadă și, atunci când nu sunt recreate cu precizie, sunt foarte vizibile. Același lucru este valabil cu modul în care ceața sau fumul ascund și distorsionează ceea ce se află în spatele lor.

 

Sursa - https://gizmodo.com/researchers-can-now-make-moving-videos-from-just-a-sing-1847109730

 

Pur si simplu NO COMMENT.

 

Rezultatele vorbesc de la sine. Retineti faptul ca s-a plecat de la o singura imagine statica, adica de la un singur cadru si s-a ajuns la un clip video.

3 Răspunsuri 3

delfinas
#StarMember
Interesant! Adica dintr-o fotografie se obtine un filmulet?

FLo1
#StarMember
daca o imagine cu 10-15 cadre diferite foarte puțin între ele se ”cheamă” film.... atunci o așa o fi. dacă prima imagine era prelucrată ceva mai bine... dar din păcate e superficial. dacă ne lăsăm înșelați foarte ușor de iluzii fără să știm ce e în spatele unor ”pixeli mutați”.... totul pare ”amazing”. Concluzie: Iluzia întotdeauna a vândut bine, iar marfă încă se găsește.

FaraUnID
Campion certificat
Astea de l-am urcat eu aici sunt niste GIF-uri obtinute din clipurile video initiale, pentru ca nu se pot urca fisiere .MP4. In acest caz evident ca s-a piredut din calitate.