anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Consiliul Concurenţei investighează Telekom Romania pentru abuz de poziţie dominantă

FaraUnID
Campion certificat

Consiliul Concurenţei derulează o investigație privind un posibil abuz de poziție dominantă al companiei Telekom Romania Communications SA pe piața serviciului de emitere a avizului tehnic de amplasament, potrivit unui comunicat al CC.

 

CC spune: “Pentru a obține autorizație de construire sunt necesare avize de la administratorii/furnizorii de utilități urbane, numite avize de amplasament. Aceste avize, enumerate în certificatul de urbanism, sunt necesare pentru a stabili dacă construcția propusă nu creează dificultăți în funcționarea rețelelor edilitare din zonă, iar operatorii le emit contra cost.

 

Astfel, autoritatea de concurenţă deţine indicii că, fără a avea o justificare economică, Telekom Romania Communications SA a impus, în anul 2019, un tarif mult mai mare comparativ cu anul anterior pentru emiterea avizului necesar pentru autorizarea executării construcției.

 

Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la sediul companiei, documentele ridicate aflându-se în analiza autorității de concurență, în cadrul procedurii specifice de investigație.

 

Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a autorității de concurență în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei”.

 

În situația în care Consiliul Concurenței va constata încălcarea regulilor de concurență, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.

 

Pozitia Telekom - "Telekom a luat cunoștință de investigația deschisă de Consiliul Concurenței și a cooperat deplin în procedurile derulate până în prezent. În continuare, Telekom va manifestă întreaga disponibilitate și va furniza autorității toate informațiile necesare pentru a înlătura orice îngrijorare cu privire stabilirea tarifului pentru avizele de amplasament. Pentru Telekom, respectarea legilor și a reglementărilor este o prioritate."

 

Sursa - https://financialintelligence.ro/consiliul-concurentei-in...

 

Am o curiozitate: Daca Telekom va fi gasit vinovat si amendat cu 10% din cifra de afaceri (probabil se va contesta acea amenda, procedura va fi ceva de durata), avand in vedere faptul ca in maxim 6 luni de zile vor disparea din Romania, cine plateste amenda?

Vorbim despre o fuziune prin absorbtie Orange Romania - Telekom Fix Romania

Link 1 https://comunitate.orange.ro/questions/2433091-orange-ministerul-transporturilor-semnat-privind-prel...

Link 2 https://comunitate.orange.ro/questions/2507827-oficial-orange-cumpara-divizia-fixa-telekom-romania

Cine va plati amenda, noi, clientii retelei #1 ?

12 Răspunsuri 12

Razvan
#StarMember
Amenda va fi plătită de noua entitate creată, deoarece la cumpărarea unei societăți aceasta va lua drepturile și obligațiile celeilalte.

FaraUnID
Campion certificat
Adica de clientii retelei #1. Doamne Ajuta! Oare de ce am banuiala ca vor incepe sa comisioneze si Orange Money......

Razvan
#StarMember
Probabil când vor avea mai mulți clienți, se va pune comision pe servicii, așa au făcut cam toate băncile și IFN-urile. Întâi gratis ca să te atragă, să te obișnuiești cu ele și apoi pac cu taxa. Dacă te obișnuiești prea mult cu ele, la un moment dat nu mai renunți.

mihai_13
Maestru
pare a fii o pedica pusa intentionat preluarii de catre portocala a retelei fixe telekom , nu cred ca orange va prelua telekom pana nu se rezolva problema .

FaraUnID
Campion certificat
@mihai_13 Contractul de vanzare - cumparare (ma rog, fuziune prin absorbtie) Orange Romania - Telekom Fix Romania este semnat deja. Se astepta acordul Comisiei Europene si, culmea, acordul Consiliului Concurentei. Daca este sa dam crezare zvonurilor, partea de Telekom Mobil va ajunge la RDS. Daca se va intampla asta RDS va ajunde in postura de pozitie dominanta pe partea de servicii mobile si nu stiu daca Vodafone va ramane pasiv in toata ecuatia asta. Oricum, in momentul de fata Telekom Romania pare scindat si in cadrul companiei este o harababura totala. Spre exemplu Clever Media, compania care deține posturile Prima TV, Look Sport +, Look Sport, Look Sport 2, Look Sport 3, Look 4K, Profit.ro, Agro TV, Cinemaraton, COMEDY EST si CINE EST a preluat operațional Telekom Sport. Practic toata redactia de sport de la Telekom este acum in ograda Clever Media.

Razvan
#StarMember
Nu are bani RDS să cumpere Telekom România Mobile, mai degrabă ar ajunge la ORO cândva, mai ales că vor deveni acționari și la partea mobilă.

FaraUnID
Campion certificat
Deutsche Telekom nu umbla cu jumatati de masura si cauta sa-si incheie definitiv experienta de business in Romania. Prin urmare si Telekom Mobil este pus si el pe taraba. Cat priveste forta financiara a RDS, sa vedem lucruri evidente: - platforma Digi24 (redactie proprie de stiri) - platforma Digi Sport (redactie proprie + 4 Canale HD + 1 Canal 4K cu achiztii drepturi TV pentru majoritatea competitiilor sportive majore din cele mai tari campionate: fotbal, tenis, handbal, motorsport) - Film Now - Digi World - Digi Animal World - Digi Life - UTV - Pro FM (redactie proprie) - Digi FM (redactie proprie) - Dance FM (redactie proprie) - Music Channel - Chill FM + niste MVNO Saracii de ei, amarati rau nu gluma! Si ce bogat este Orange Romania care are un amarat de Orange Info.

Razvan
#StarMember
Deocamdată Telekom Mobile a declinat oferta rds de cumpărare, deoarece a ofertat doar 50% din prețul de vânzare.

FaraUnID
Campion certificat
Si pentru tine asta se traduce prin faptul ca RDS nu are bani ? Dumnezeule mare!

Razvan
#StarMember
Nu are, ca dacă aveau nu se mai caliceau când au cumpărat spectru de 5MHz doar în 900 MHz, când puteau să liciteze pentru un bloc în 800 MHz și 2700 MHz. Apoi, dacă aveau bani cumpărau și Telekom mobile fără să strâmbe din nas.

FLo1
#StarMember
Când dai pe ceva mai mult decât face .... nu e bine deloc pentru tine ca om de afaceri într-un mediu de afaceri. Uite un alt exemplu: Oare nu aș găsi în buzunar 10 euro sau 15 sau 20 de euro pentru un abonament voce lunar? Îi am, dar nu vreau să-i DAU, vreau să-i IAU ca să-i AM. Atât timp cât Orange nu are nevoie de banii mei (câți vreau eu să-i dau) atunci aceasta este valoare lui Orange pentru MINE. ”Evreu” e mai bine. Caz aplicat: Evreii s-au vaccinat înaintea tuturor, dar aici e altă poveste. 🙂

FaraUnID
Campion certificat
Calul de bataie in asemena tranzactii este dat de baza de date cu (,) clienti, in mod special a clientilor pe segment business, pentru care procesul de portare sau migrare catre alt operator este ceva mai complex si pentru care orice intrerupere de servicii inseamna pierderi financiare. Al 2-le factor este dat de infrastructura existenta, care poate fi adaptata fara a mai fi nevoie de aprobari noi de pe la primarii, asociatii locatari / proprietari, etc. Ca nu degeaba RDS a cumparat in draci firme mici de cartier din zona de televiziune si internet si pe infrastructura carora au tras fibra optica. In aceeasi perioada reteaua #1 investea in reclame cretine. Unde se afla acum RDS pe segmentul serviciilor la punct fix si unde se afla Orange pe acelasi segment? Cat priveste oferta initiala de doar 50% din prețul de vânzare, aceasta este cat se poate de fireasca. Asa decurge orice negociere in orice domeniu, daca ai o farama de creier si un bagaj minim de cunostinte. Nimeni nu va oferi din prima pretul initial, din motive cat se poate de corecte. De fiecare data vanzatorul va cere pretul maixm posibil, iar ofertantul va oferi un pret cu 50% mai mic. Daca tu ceri 10 lei, eu ofer 5 lei. Asta inseamna ca avem de discutat pentru restul de 5 lei: Mai lasi tu, mai pun eu, pentru ca in final sa "split the difference" si sa ne intanlim undeva pe la 7 sau 8 lei. Cam asa decurge o negociere.