Întrebare fară răspuns

Router Wifi - am uitat parola

Am router in casa dar i-am uitat parola iar eu sunt plecat din țară.Cum reușesc s-o resetez sau s-o schimb pentru ca mama sa poată folosi wifi? Multumesc anticipat!

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Salutare,
Ce fel de router ai? Ce model? Eventual roag-o pe mama ta sa faca niste poze la echipament, sa iti poti da seama de care e.
Daca e cel de la Orange, ar trebui sa ai un sticker pe care scrie SSID-ul si parola de retea initiale. Daca le-ai schimbat, in functie de modelul de router ar trebui sa poti reseta configuratia si sa revina la setarile de pe stickerul de pe el. Nu pot cauta pasii exacti fara sa stiu modelul de router. In general, routerele au un buton (sau o gaurica cu un buton in interior) pe care scrie reset; teoretic, apasa si tine apasat butonul de reset ~30s, apoi scoate routerul din priza, lasa-l 30s, baga-l in priza tinand apasat butonul pentru inca 30s. O combinatie de acest fel ar trebui sa reseteze majoritatea echipamentelor. Sunt si exceptii, dar... ne intoarcem la model :)

Trixen
Trixen

Trixen

User level
Nivel
2
1098 / 2000
puncte
Custom field 2
Trixen

Routerul are un manual prin care poti accesa setarile (prin interfata web). Ar trebui sa poti accesa (prin browser) o adresa IP de genul: 192.168.1.1 (sau 192.168.3.1 la Huawei). In principiu, parola de acces la interfata routerului este admin (o ai in manual sau pe cutia routerului). De acolo poti face resetare din fabrica (practic, sa revina la setarile initiale) si sa revina la parola initiala (de pe cutie/stickerul de pe router).

@Pololica: Ar fi frumos cum ai descris, dar sunt 2 probleme: Routerul nu are cine să-l acceseze, ba poate are și paswd schimbat pe acces, nu are remote management configurat și pe deasupra inițiatorul nu este nici măcat în țară. Acesta este scenariul.
BTW: Propun o resetare a routerului, cea mai simplă și mai ușoară alternativă de rezolvare a problemei.

Am mers pe presupunerea ca doar parola de WiFi (nu si cea de configurare router) este schimbata si ca ar avea pe cineva care ar intelege pasii (chiar daca nu stie tehnica asa bine) si poate fi indrumat prin raspunsurile aici.

Evident, orice solutie care ajuta, este binevenita.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!