Întrebare fară răspuns

IEEE 802.3cu noul standard ce permite viteze de 400Gb/s

Validat de Ethernet Alliance, noul standard IEEE 802.3cu permite viteze de 100Gb/s și 400Gb/s folosind conexiuni single-mode cu un singur traseu de fibră.

 

Potrivit grupului de studiu care a lucrat la dezvoltarea noului standard, conexiunile single-mode sunt mai puțin costisitor de implementat și funcționează cu un consum mai mic de energie, cel din urmă aspect fiind îndeosebi importantă pentru operațiunile la scară mare.

 

De asemenea, standardul IEEE P802.3ct este complet și va parcurge ultimele etape premergătoare publicării. Acesta vizează conexiuni la viteze de 100Gb/s în modul DWDM (dense wavelength division multiplexing) și are ca principal avantaj distanța foarte mare la care poate opera, de minim 80 kilometri prin trasee neîntrerupte de fibră optică.

 

Ethernet Alliance oferă o și o soluție mai potrivită pentru acasă, sub forma standardului IEEE P802.3ck, folosind ca mediu de transport CABLURI ETHERNET de tip convențional, BAZATE PE CUPRU. Și acesta permite viteze de 100Gb/s, 200Gb/s și 400Gb/s, reducând dependența de fibră optică. În mod evident, distanța acoperită este mult inferioară soluțiilor bazate pe fibră optică, dar apar alte avantaje precum ușurința instalării și costul echipamentelor folosite.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/componente-pc/un-nou-standar...

 

In timp ce reteaua #1, conform Ookla, se lauda cu faptul ca au cea mai mare viteza de acces in internet (879 Mbps download viteza medie inregistrara in Mures prin fibra optica), in lume a fost inventat un nou standard care suporta viteze de 400 Gbps download prin cabluri din cupru.

 

Si iata cum sarmele de cupru ale Romtelecom incept sa devina atractive in zonele rurale.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Să știți că Orange trag la greu propria fibră prin mai multe județe! La mine, în Argeș, intr-un an și jumătate au tras deja în jumătate de județ. Astăzi o aranjau și pe la mine, prin rural! Nu o să se ajungă în următorul deceniu la standardele despre care vorbim, dar ne descurcăm și cu ce avem!

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!