anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Huawei ia in calcul posibilitatea externalizarii brandurilor Mate și P Series

FaraUnID
Campion certificat

Pe modelul de business implementat in cazul brand-ului Honor despre care am discutat aici https://comunitate.orange.ro/questions/2483585-inceputul-declinului-artificiu-juridic-huawei-vinde-d... , decizie care a dus la posibilitatea echiparii noului model Honor V40 5G cu pachetul Google https://comunitate.orange.ro/questions/2582969-honor-v40-5g-lansat-oficial-acces-google-play-store , Huawei ia in calcul externalizarea brandurilor flagship, Mate Series și P Series vânzându-le unui consorțiu de cumpărători.

 

”Discuțiile dintre cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume și un consorțiu condus de firme de investiții susținute de guvernul din Shanghai se desfășoară de luni de zile, au spus surse apropiate companiei. Huawei a început să exploreze intern posibilitatea vânzării mărcilor încă din septembrie anul trecut.”

 

Totuși, înainte va vânzarea celor două branduri de telefoane flagship să se materializeze ar trebui depășite câteva obstacole majore.

 

Spre exemplu, în mod tradițional, Huawei folosește pentru telefoane high-end chipseturi Kirin de creație proprie, pe care însă nu le mai poate fabrica din pricina blocării relațiilor comerciale cu furnizorii de semiconductoare (ex. TSMC).

 

Soluția ar fi selectarea unui furnizor de chipseturi extern (ex. Qualcomm), însă asta se poate face doar prin noul deținător la brandului smartphone, negocierile pentru securizarea unor stocuri consistente de chipseturi și la prețuri favorabile putând dura multă vreme.

 

Deocamdată, Huawei neagă toate speculațiile pe această temă

„Huawei a aflat că circulă zvonuri nefondate cu privire la posibila vânzare a mărcilor noastre emblematice de smartphone-uri. Nu există niciun merit pentru aceste zvonuri. Huawei nu are un astfel de plan ”, a spus un purtător de cuvânt al HUWEI.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/business/huawei-ar-putea-vin...

 

Se pare ca zvonurile care circula pe net inca de anul trecut au un sambure de adevar si incept sa prinda contur, chiar daca Huawei a negat aceste aspecte.

1 Răspuns 1

Razvan
#StarMember
O mișcare bună a celor de la Huawei, poate așa vor vinde mai multe telefoane din această gamă.