Întrebare fară răspuns

Limita de viteza pe 4G/5G.

Astazi am facut mai multe speedtesturi (eu pe 4G si un prieten pe 5G). Iar amandoi am fost limitati la 100 Mbps. Asta se intampla si in locuri in care prindeam 150-200 lejer si chiar in fata sediului orange unde se ajunge si la 400 Mbps pe 4G si 800 pe 5G. De fiecare data cand viteza sarea de 100 era taiata instant si nici nu mai depasea.

Intrebarea este daca a fost introdusa o limitare si daca da de ce?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 2 din 3

Slab notele tău :D

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Tot slab este Samsung....

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Am mai facut si in dimineata asta 2 teste. Primul unde viteza este peste 140 este in apropierea unor antene, al doilea in alta zona a orasului.
Ca sa inteleg si eu mai bine, conteaza si telefonul cu care se fac aceste teste?

Viteza bună, de ar merge cam peste tot așa, ar fi bine.

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

@Miha Z.,
Normal că e important și telefonul, dar mai importantă este tehnologia folosită în zonă și numărul de clienți care o utilizează simultan (capacitatea rețele).
Problema este că ieri eram limitați, iar între timp s-au rezolvat problemele și totul a revenit în parametri!

Confirm si eu limitarea vitezei cu un Huawei CPE Pro2 5G. Il am de aproape o luna si in primele zile chiar cu semnal 5G full mergea cu in jur de 350 Mbps ceea ce e putin pt 5G dar acum, rar trece de 200 Mbps. Daca mai scade il dau inapoi ca nu mai are utilitate.

Ai încercat la diverse ore din zi și din noapte să vezi cum se comportă? Te întreb pentru că este posibil să se fi înmulțit numărul de utilizatori 5g în zonă și să scadă vitezele în anumite momente ale zilei. Dacă scad și noaptea, spre dimineață, ar fi bine să anunți acest aspect către Orange, să nu aibă ceva probleme cu echipamentele.

Salut, am facut si noaptea si dimineata devreme. E clar ca e o limitare sau daca e cum spui tu atunci de de platesti viteza 5g si primesti viteza 4g? Daca cresc nr de utilizatori si mai mult si ai sa poti folosi 5G doar pt browsing e normal?

Nu, nu e normal, dar din moment ce se aglomerează rețeaua, scad vitezele. Așa este cu rețelele mobile, din păcate. Este bine totuși să faci faci și o sesizare la serviciul.clienti@orange.ro în care să le explici treaba aceasta. Este posibil să primești și răspuns de genul că ești în parametri, dar nu te costă nimic să încerci.

Nu rezolvi nimic. Daca discuti cu Djingo sau cu ei tot aia e. Cand am sunat sa-mi activeze 5g-ul la modem pt ca nu aveam semnal dar pe telefon era, ei insistau ca nu este 5G in zona mea dar pe site-ul lor arata ca este. Nu mai zic de 4G ca pe harta apare ca e portocaliu inchis adica semnal full si in realitate abia poti sa vorbesti la telefon si nici nu poti face un test de viteaza. Asa de prost merge. De aia la telefonie mobila m-am portat la Digi care merge la fel de prost dar macar e 10 lei pe luna. Poate trebuie o sesizare la ANCOM pt hartile de acoperire false si sa-i faci de rusine cu vitezele mici pe toate comunitatile…

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!