anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Review Orange TV Box Go sau cum sa nu arunci 50 euro pe o tigaie

FaraUnID
Campion certificat

Inca de la bun inceput tin sa mentionez faptul ca aceasta tigaie a fost achizitionata din banii mei, fara niciun fel de favor din partea Orange. Prin urmare nu va asteptati la review de tip propaganda, in care totul este minunat.

 

Asadar, nu cu mult timp in urma Orange Romania lansa TV Go box - asa cum numele o spune o cutie cu android - prin intermediul careia poți urmări și pe televizor conținut video din Orange TV Go si despre care s-a discutat aici https://comunitate.orange.ro/questions/2386920-orange-tv-go-box

 

Ce ne spune Orange?

 

SIMPLITATE - Ai televiziune fără cabluri prin casă sau antenă, cu ajutorul acestui box cu design minimalist și elegant. În plus, e foarte ușor de instalat.

Corect, cu mentiunea ca discutam despre un Web TV si nu despre un IPTV veritabil, motiv pentru care unele canale si / sau productii TV nu sunt disponibile 24/7 datorita lipsei drepturilor de retransmsie in mediul online.

 

CONECTARE IN STRAINATATE - Poți folosi TV Go box în Spațiul Economic European, compus în acest moment din statele membre ale Uniunii Europene, Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

NU am folosit-o peste granita, prin urmare nu ma pot pronunta.

 

FUNCTII AVANSATE DE VIZIONARE - Beneficiezi de funcții avansate de vizionare: “Repornește”, “Înregistrările mele” sau “Control parental”.

Partial adevarat, a se vedea mentiunea de la punctul 1 plus ca aceste functii nu sunt disponibile pentru toate canalele din lista.

 

SUPER BIBLIOTECA VIDEO - Poți viziona până la 97 de canale TV, producții Disney îndrăgite și sute de episoade ale serialelor americane cunoscute.

Partial adevarat, numarul de canale TV disponibile difera in fucntie de tipul de abonament detinut si de valoarea acestuia si de optiune TV active pe cont. De asemena a se vedea mentiunea de la primul punct.

 

CE CONTINE PACHETUL:

- decodorul in sine

- telecomada + bateriile destul de atipice pentru o telecomanda, adica 2 x baterii CR2032

- cablu HDMI

- cablu USB

- adaptor alimentare

 

1.Despre tigaie in sine - Este un produs Innopia, un no name pentru piata din Romania, realizat la comanda Orange Franta pentru Orange Romania si adaptat pietei de la noi. Micut, dragut elegant, usor si cu functionalitati reduse la strictul necesar.

 

2.Despre partea hardware in sine - Orange nu ofera prea multe informatii, dar, la cum simt eu ca se misca tigaia, tind sa cred faptul ca avem in fata o configuratie de genul 1GB RAM cu 8GB memorie flash si un procesor in jurul valorii de 1Ghz +/-.

Alimentatorul este unul clasic, de telefon mobil la care se conecteaza un cablu standard USB - Micro USB. Cu putin norc, cutia se poate alimenta din port-ul USB al televizorului.

 

3.Despre partea software - Ruleaza android TV si vine cu aplicatia Orange TV Go preinstalata cu mentiunea ca vorbim de aplicatia dedicata Smart TV-urilor si nu de aplicatia de smartphone. Tot la capitolul aplicatii avem preinstalat Youtube tot in varianta Smart TV si nu aplicatia de smartphone.

 

4.Despre telecomanda - Simplificata si ea la maximum si redusa la strictul necesar. Pe telecomanda exista doar 14 butoane: Butonul Home, butoanele de volum, butoanele pentru selectare canal, butoane navighationale (sus / jos , stanga / dreapta si OK) plus 3 butoane pentru redare si control inregistrari.

 

 

INSTALARE SI PUNERE IN FUNCTIUNE - Extrem de simplu si usor chiar si pentru persoanele mai putin tehnice. Pur si simplu conectezi cablul HDMI, alimentezi decodorul, scoti folia de protectia baterii telecomanda si cam atat.

 

CONECTARE - La prima pornire conserva necesita configurarea conexiunii la internet (pe fir sau WiFi). Dupa configurarea conexiunii la internet am primit un update care nu stiu ce a adus in plus sau in minus. Tin se precizez faptul ca m-am conectat WiFi la router-ul Telekom din locuinta. Prin urmare, conserva functioneaza pe orice conexiune la internet, nu doar pe Orange.

 

ASOCIEREA UNUI CONT ORANGE - Tot in faza de configurare initiala trebuie sa va logati in aplicatie cu datele unui cont Orange, prin SMS sau prin scanarea cu telefonul mobil (pe care exista deja instalata si configurata aplicatia Orange TV Go) unui cod QR afisat pe ecranul televizorului.

Dupa asociere, in functie de tipul vostru de abonament o sa aveti acces in mod gratuit la un anumit numar de canale TV.

 

STRICT IN CAZUL MEU:

- in prima faza m-am logat, prin SMS, cu un numar prepay Orange si am avut acces gratuit la putin peste 30 canale TV marea lor majoritate de umplutura;

- ulterior am resetat conserva si m-am logat, tot prin SMS, cu un numar de abonament de voce Orange, de data aceasta avand la dispozitie in mod gratuit cca 53 de canale TV inclusiv PRO-urile;

 

CALITATE IMAGINE - Acceptabila si in teorie duce 4K, cu mentiunea ca aceasta este data atat de calitatea conexiunii la internet cat si calitatea display-ului televizorului, iar la Orange, pe partea de TV Go nu exista niciun canal 4K in pachetele de optiuni TV Go.

Partea proasta este data de setarile si configurarile extrem de limitate. Spre exemplu, daca esti pe o conexiune 3G sau ai un pachet de date limitat, nu poti alege sa urmaresti canalele TV la rezolutie 480p pentru a face economie de banda. La momentul primei configurari, conserva efectueaza un test al conexiunii la internet si in functie rezultatele obtinute adapteaza in mod automat calitatea stream-ului.

Tot aici trebuie metionat faptul ca daca aveti o conexiune la internet pe un pachet de date limitat, indicat ar fi ca in momentul in care nu o utilizati sa o opriti definitiv, adica OFF, deoarece face trafic de stream chiar daca televizorul este inchis. La cum vine din fabrica este setata ca la 2 ore din momentul ultimei comezi date din telecomanda, sa se opreasca automat. In 2 ore de stream la 720p sau 1080p face trafic binisor. Desigur aceste valori se pot modifica din setari.

 

NAVIGARE MENU / CANALE TV - Usor si intuitiv, din telecomanda dar, parca este un usor lag sau o intarziere in momentul in care incerci sa schimbi canalul TV sau se navighezi in Menu. Nu foarte deranjant dar, aceal lag exista. Plus ca neavand butoane fizice alfanumerice, dureaza pana ajungi la un canal TV aflat in coada grilei. Aici cred ca intervine si hardware-ul aflat undeva la limita de jos a specificatiilor minime. Spre exemplu daca esti pe Pro TV si vrei a ajungi pe Magic TV trebuie sa treci prin absolut toata grila.

 

SECTIUNEA APLICATII DIN MENU - Aici aveti doar aplicatia Youtube pentru Smart TV fara posibilitatea instalarii altor aplicatii de catre utilizator. Mi-ar fi placut sa gesesc HBO GO, Netflix sau chiar aplicatia Orange Radio https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orange.radio.horizon&hl=ro o aplicatie cu un potential fantastic dar care nu a fost nicodata promovata de catre Orange Romania. Nu stiu altii cum sunt dar eu unul personal prefer sa am trafic gratuit necontorizat in aplicatia Orange Radio decat in Facebook, Instagram, Twitter sau WhatsApp.

 

PRET - De lista fara alte reduceri comerciale: 50 euro in magazinul online Orange https://www.orange.ro/magazin-online/obiecte-conectate/tv-go-box

In nici un caz nu face acesti bani. Adica in acelasi buget gasim TV Box-uri cu Android mult mai bine echipate: hardware net superior, cu port USB, cititor carduri, browser, posibilitatea instalarii de aplicatii terte pe ele.

Pretul poate scadea la 25 euro daca aveti deja un abonament de televiziune de la Orange, fie el la satelit sau CATV. Si acest pret de 25 de euro pare usor umflat raportat la caracteristici si limitari aplicate.

 

PLUSURI:

- mic, usor, compact, design elegant, suporta rezolutii 4K, se poate utiliza in SEE, se poate alimenta utilizand incarcatorul si cablul de la telefonul mobil sau chiar direct din portul USB al televizorului, simplificat la strictul necesar (poate fi un avantaj pentru persoanele mai putin tehnice, poate fi un dezavantaj pentru cei care doresc configurari de finete)

 

MINUSURI:

- lipsa unor setari de finete, lipsa port USB, lipsa slot card memorie, lipsa browser, imposibilitatea instalarii unor aplicatii terte de catre utilizator, pretul standard.

- Un foarte MARE MINUS este acela ca utilizatorii prepay nu pot activa optiunile Orange TV Go (Local HD Go, World HD Go, Family HD Go) nici cu plata prin SMS si nici cu plata printr-un card bancar. Acestea au devenit disponibile exclusiv abonatilor. Practic daca esti utilizator prepay Orange vei avea acces strict la canalele TV cu vizionare gratuita (maxim 30 canale si alea de umplutura) in functie de promotiile operatorului.

- Un alt incovenient este dat de faptul ca aplicatia Orange TV Go preinstalata pe cutie crapa frecvent sau pur si simplu ingheata, iar cutia nu raspunde la comenzile date din telecomanda, singura solutie fiind scoaterea ei din priza. In cazul meu lucrurile acestea se intampla cel putin 1 data pe zi.

- Plecand de la cele metionate anterior, un alt minus este lipsa unui buton fizic de ON / OFF atat de pe telecomanda sau de pe cutie. Pentru opri OFF cutia, trebuie merg din telecomada in MENU si selectat functia OPRIRE.

 

CONCLUZIE - Are potential, in special in cazul in care din diverse motive nu se poate contracta un serviciu CATV / DTH sau in locatiile unde nu sta nimeni 24/7 (exemplu casute de vacanta) si unde investitia intr-un abonament TV nu este rentabila.

 

Cu exceptia cazului in care reuseti sa o obtii la un pret corect in urma unei repozitionari de abonament sau la contractarea unui pachet nou Love. la pretul de 50 euro mai bine va orientati catre altceva, ca de exemplu Xiaomi Mi Box S care in perioada asta coat cca 290 lei.

 

In cazul meu, conserva va ajunge la parinti pentru TV-ul din bucatarie!

17 Răspunsuri 17

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
Nu știam că se vând și tigăi și conserve, dar lăsând gluma la o parte, mulțumim pentru review. Îl vom transmite și colegilor.

Ascary
Campion certificat
"MINUSURI: - lipsa unor setari de finete, lipsa port USB, lipsa slot card memorie, lipsa browser, imposibilitatea instalarii unor aplicatii terte de catre utilizator, pretul standard." --------------------------------- Serios?! Unde ai vazut tu la un dongle slot card de memorie,browser sau posibilitatea instalarii de aplicatii?! Confunzi marfa cu ambalajul :))

FaraUnID
Campion certificat
Pentru ca e box, de aia. Scrie destul de clar în denumirea lui, iar în Setări - > Info Dislozitiv scrie clar STB aka Set-Top-Box innopia. Tu confunzi un WebTV cu un IPTV.

Ascary
Campion certificat
De 250 de lei iti luai un Firestick sa Chromecast si faceai acelasi lucru ba inca multe in plus. In fine,trebuie sa faca cineva si review-uri la lucrurile astea

FaraUnID
Campion certificat
De 300 lei cumperi un Xiaomi TV Box S.

Vio73
#StarMember
A fost alegerea ta, pentru că ai spus pe alte topicuri că între chromecast și acest dispozitiv îl alegi pe primul. Oricum, majoritatea tv-urilor au inclus chromecast, deci acest dispozitiv se pretează doar la tv-urile mai vechi.

FaraUnID
Campion certificat
Evident ca a fost alegerea mea. Și da, între acesta și un Chromecast, prefer Chromecast sau o tableta de 250 lei pe care sa o leg la TV. Daca buget permite mai pui 50 lei și cumperi un acel Xiaomi Box. Sau mai simplu: Orice Android TV Box în jurul sumei de 250 - 300 lei este net superior acestui box oferit de Orange. Da, Orange TV Box GO are potențial, dar nu în forma actuala.

Razvan
#StarMember
Gusturile și alegerile nu se discută. Fiecare își asumă lucrurile/deciziile pe care le fac/iau. Interesant review, cât privește conserva (aka stb) poate fi îmbunătățit printr-un update de soft.

Ascary
Campion certificat
Mai tineti minte acum 7-8 ani (nu mai tin minte exact ) cand se lansase serviciul DTH Orange cum tigai le spuneam antenelor satelit Orange din cauza formei lor patratoase? Si tavita de mici... :))) Vremuri...

Cata2010
Începător
Eu am achiziționat tv boxul cu 125 lei , am family hd si sunt super mulțumit.

rzvni
Începător
Salut. Ce versiune are aplicația Orange TV Go și cum se actualizează ea? As vrea sa vad dacă merge pe un Amazon Fire Stick.

FaraUnID
Campion certificat
Versiune Build - 73527 Versiune Sistem - G01R01C080_(19234.19306.1348) Se actualizeaza automat, nu ai nici un fel de control asupra ei. In momentul instalarii si configurarii si-a facut un update, iar de atunci nu mi-am mai bautut capul. Legat de Amazon Fire Stick, in teorie ar trebui sa mearga varianta de Android a aplicatiei Orange TV Go. Marea problema a Amazon Fire Stick este data de faptul ca este extrem de limitat dpv hardware si nu stiu cat de functionala va fi aplicatia in aceste conditii.

Salut, rzvni! Versiunea aplicatiei Orange TV Go difera in functie de dispozitiv, insa, de exemplu pentru Android, aceasta este 8.1.1. Actualizarea se face din Magazinul Play/AppStore sau din orice magazin de aplicatii in care este disponibila. Avand in vedere ca dispozitivul pe care vrei sa il utilizezi nu este achizitionat de la noi, nu iti putem oferi garantia unei functionari corecte ale aplicatiei. Aici https://www.orange.ro/servicii-fixe/tv/orange-tv-go/cum-functioneaza-orange-tv-go/lista_deviceuri.pdf gasesti o lista cu toate dispozitivele compatibile cu aplicatia.

dorelc
Junior
Orange Tv Go, a mers foarte bine pe Xiaomi MiBox 4, acum pot sa fac ce vreau imi da eroare. Am putut sa las numai un terminal, sa instalez sa reinstalez.. nimic! Cred ca acest gadget e motivul pentru care nu mai merge. Am instalat pe Samsung tv, merge, pe telefon, merge. Pe alte "Box-uri", nu cred ca va mai merge!