Întrebare fară răspuns

Facbook obiectul unei investigaţii la Bruxelles privind presupuse practici anticoncurenţiale

UE anchetează potenţiale practici care ar viza împiedicarea oricărei concurenţe din partea unor companii precum Facebook sau Apple.

 

Comisia Europeană şi-a intensificat ofensiva împotriva platformelor digitale dominante, într-un context de impas în negocierile internaţionale privind taxarea lor.

 

Facebook contestă unele dintre cererile Comisiei Europene, spunând că nu sunt pertinente şi ţin de viaţa privată a angajaţilor săi, a transmis luni grupul american, care face obiectul unei investigaţii la Bruxelles privind presupuse practici anticoncurenţiale, relatează AFP, potrivit Agerpres.

 

Gigantul reţelelor de socializare dă asigurări că este în colaborare cu autorităţile, însă “natura excepţional de vastă a solicitărilor Comisiei înseamnă că noi ar trebui să le furnizăm documente în principal fără legătură cu ancheta lor”, a declarat Tim Lamb, avocat însărcinat cu concurenţa în cadrul Facebook.

 

El menţionează în special cereri pentru “informaţii personale extrem de sensibile, cum ar fi informaţii medicale sau financiare, şi informaţii private despre familiile angajaţilor”.

“Considerăm că astfel de solicitări trebuie examinate de instanţe europene”, concluzionează el.

 

Conform unui articol al Financial Times apărut luni, Facebook a lansat o acţiune în justiţie împotriva Uniunii Europene, pe care compania o acuză că invadează viaţa privată a angajaţilor săi.

 

Facebook consideră că aceste documente nu pot fi împărtăşite decât cu condiţia respectării anumitor reguli, dar susţine că executivul european a respins ofertele sale de până acum.

 

Facebook susţine că a transmis deja în acest an 315.000 de documente legate de ancheta antitrust, adică 1,7 milioane de pagini.

 

Sursa - https://financialintelligence.ro/anchetata-de-bruxelles-p...

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Ca facebook nu incalca nimeni regulile oricarui joc. Pacat. La fel monopolul si cu Whatsappu', care e tot de-al lor.

FLo1
FLo1

FLo1

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo1

Sper sa se mareasca aria tarilor care verifica practicile site-urilor de genul asta.. si sa ajunga si pe la noi.. nu ma astept chiar acum, dupa Germania si Bruxelles.. macar la final, cum stim noi.. ultimii..

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

"Conform unui articol al Financial Times apărut luni, Facebook a lansat o acţiune în justiţie împotriva Uniunii Europene, pe care compania o acuză că invadează viaţa privată a angajaţilor săi" un fel de hotul, striga hotii!

Buna asta :)))
Angajații Facebook sunt mai importanți decât milioanele de utilizatori ale căror date sunt sub lupa lor..

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!