anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Facbook obiectul unei investigaţii la Bruxelles privind presupuse practici anticoncurenţiale

FaraUnID
Campion certificat

UE anchetează potenţiale practici care ar viza împiedicarea oricărei concurenţe din partea unor companii precum Facebook sau Apple.

 

Comisia Europeană şi-a intensificat ofensiva împotriva platformelor digitale dominante, într-un context de impas în negocierile internaţionale privind taxarea lor.

 

Facebook contestă unele dintre cererile Comisiei Europene, spunând că nu sunt pertinente şi ţin de viaţa privată a angajaţilor săi, a transmis luni grupul american, care face obiectul unei investigaţii la Bruxelles privind presupuse practici anticoncurenţiale, relatează AFP, potrivit Agerpres.

 

Gigantul reţelelor de socializare dă asigurări că este în colaborare cu autorităţile, însă “natura excepţional de vastă a solicitărilor Comisiei înseamnă că noi ar trebui să le furnizăm documente în principal fără legătură cu ancheta lor”, a declarat Tim Lamb, avocat însărcinat cu concurenţa în cadrul Facebook.

 

El menţionează în special cereri pentru “informaţii personale extrem de sensibile, cum ar fi informaţii medicale sau financiare, şi informaţii private despre familiile angajaţilor”.

“Considerăm că astfel de solicitări trebuie examinate de instanţe europene”, concluzionează el.

 

Conform unui articol al Financial Times apărut luni, Facebook a lansat o acţiune în justiţie împotriva Uniunii Europene, pe care compania o acuză că invadează viaţa privată a angajaţilor săi.

 

Facebook consideră că aceste documente nu pot fi împărtăşite decât cu condiţia respectării anumitor reguli, dar susţine că executivul european a respins ofertele sale de până acum.

 

Facebook susţine că a transmis deja în acest an 315.000 de documente legate de ancheta antitrust, adică 1,7 milioane de pagini.

 

Sursa - https://financialintelligence.ro/anchetata-de-bruxelles-p...

5 Răspunsuri 5

FLo1
#StarMember
Ca facebook nu incalca nimeni regulile oricarui joc. Pacat. La fel monopolul si cu Whatsappu', care e tot de-al lor.

Jay
Campion certificat
Sper sa se mareasca aria tarilor care verifica practicile site-urilor de genul asta.. si sa ajunga si pe la noi.. nu ma astept chiar acum, dupa Germania si Bruxelles.. macar la final, cum stim noi.. ultimii..

FaraUnID
Campion certificat
"Conform unui articol al Financial Times apărut luni, Facebook a lansat o acţiune în justiţie împotriva Uniunii Europene, pe care compania o acuză că invadează viaţa privată a angajaţilor săi" un fel de hotul, striga hotii!

Jay
Campion certificat
Buna asta :))) Angajații Facebook sunt mai importanți decât milioanele de utilizatori ale căror date sunt sub lupa lor..

Vio73
#StarMember
Cred că Facebook încalcă regulile aproape tot timpul, în toate țările unde este prezentă.