Întrebare fară răspuns

ZVON LG va lansa un telefon rulabil

Ultimele luni ne-au aratat ca telefoanele non-conventionale nu reprezinta un interes pentru piata; LG insa nu pare sa fie de acord cu asta. CEO-ul companiei a anuntat ca inceputul anului 2021 marcheaza lansarea unui telefon rulabil. Un format interesant care va permite ca ecranul sa fie extins la nevoie.

 

Conform unor persoane implicate in acest proiect smatphone-ul rulabil va fi creat de BOE, iar LG va supraveghea fiecare etapa a productiei. Raportul publicat pe The Elec sustine ca un telefon cu ecran rulabil nu ar fi foarte greu de produs; cel putin comparativ cu un telefon pliabil. In cazul celor din urma ecranul este indoit, astfel presiunea este concentrata pe o zona mica.

 

Din fericire, un ecran care se ruleaza ar putea fi mai durabil intrucat presiunea este exercitata pe o suprafata mai mare.

Aceste zvonuri circula inca de anul trecut, atunci cand LG a completat o marca inregistrata pentru telefoanele cu ecran rulabil. O decizie inteleapta de altfel, intrucat un producator mai mic nu se poate lua la tranta cu giganti precum Samsung si Huawei. In acest fel compania isi creaza propria piata cu un singur produs. Un singur lucru ar mai sta intre un astfel de dispozitiv si clienti; pretul potential astronomic. Daca un Galaxy Fold de la Samsung costa aproape 2000 de euro, un telefon rulabil ar putea fi si mai scump de atat.

 

Chiar daca CEO-ul LG sustine ca are ca obiectiv lansarea noului tip de telefon la inceputul anului viitor, sunt de parere ca s-ar putea sa dureze mai mult. Inainte de lansarea la apa, un produs trebuie sa treaca prin mai multe etape de testare. In cazul unui astfel de dispozitiv sunt multe lucruri care pot merge prost in timpul testarii.

 

In eventualitatea in care CES 2021 sau MWC 2021 nu vor fi anulate, ne putem astepta ca LG sa iasa in fata si sa-si prezinte noua creatie. Ca va fi o lansare in toata regula sau doar o prezentare, e alta poveste. Mi se pare totusi un concept interesant, dar in acelasi timp inutil. Realist vorbind, nu m-as vedea deruland telefonul doar ca sa vad o notificare, sau mai rau, ceasul. In acelasi timp nu vad un scenariu in care asa ceva ar fi folositor, dar poate nu inteleg atat de bine ce utilizare ar putea avea.

 

Sursa - https://zonait.ro/lg-va-lansa-un-telefon-rulabil-la-incep...

 

Daca in urma cu ceva timp discutam despre conceptul TCL de telefon care se ruleaza https://comunitate.orange.ro/questions/2237809-concept-tcl-telefon-ecran-ruleaza acum a venit si replica LG cu un telefon care nu arata rau.

 

Evident, fiind vorba de un proiect in faza incipienta, nu sunt prea multe informatii de ordin tehnic despre acest model.

 

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Într-adevăr, nici eu nu m-aș vedea derulând telefonul ca să mă uit la ceas, dar ... da, interesant :) Aș fi curioasă să știu câți utilizatori va avea.

DanielaH
DanielaH

DanielaH

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Echipă
Custom field 2
DanielaH

Si mie mi se pare inutil acest concept. Sa stau mereu sa derulez si sa rulez mobilul pentru a avea acces la el mi se pare pierdere de timp. Si in plus as sta mereu cu teama ca oricand se poate strica.

Tind sa cred ca va avea un mini display in care sa fie afisate informatiile de baza: data, ora, cine te suna si ce mesaje primesti astfel incat sa nu fie necesara "despachetarea" telefonului.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Nu știu exact la ce mi-ar folosi așa ceva, dar ei știu mai bine care sunt considerentele pentru care au produs un asemenea telefon. Să vedem și câți doritori va avea!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!