Întrebare cu răspuns(uri)

Condițiile în care pot face abonament orange cu restante la alta firma de telefonie

Buna ziua, as dori sa fac un abonament orange. In urma cu cativa ani am avut o neînțelegere cu firma telekom si am refuzat achitarea facturilor la ei. Intrebarea mea este mai pot face abonament orange daca am restanțe la telekom?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Ți se va cere să plătești o sumă în avans a abonamentului lunar, pe o perioadă cuprinsă între 3 și 6 luni, funcție de valoarea subvenției la telefon.
Din acest avans, automat, ți se vor scădea facturile care vor urma.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (1)

Da (13)

93%

13 membri au votat cu DA

1 membri au votat cu NU

93% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Teoretic, poti sa iti faci abonament desi ai restanta la alta telefonie. Este posibil sa existe vreun acord intre cele doua companii dar nu cred ca te pot refuza sa nu iti inchei abonament. In cazul in care nu vei plati abonamentul orange ti se deconecteaza abonamentul pana vei achita factura.

Exista o baza de date si pentru cei care au datorii la alte firme din domeniu, nu stiu daca vei fi refuzat, dar, e posibil sa ti se ceara mai multe documente decat unui client fara probleme, poate si ceva in avans..
Numai mergand intr-un shop poti afla si politica Orange in aceasta privinta..
Inteleg ca datoria la Telekom este si la acest moment neachitata..
Cum de n-au facut demersuri sa-si recupereze banii? Intreb ca poate nu ai gresit doar tu..

Eu cred ca au facut demersurile, dar clientul are ultimul cuvant. Daca nu vrea sa le plateasca ramane cu acea datorie si va fi trecut in Preventel. Cred ca vei putea face abonament, dar ca o masura de precautie iti vor cere un depozit.

@Miha Z: tocmai, acele demersuri, actiuni de recuperare creante, pentru sume infime nu merita, mai ales cand clientul este unul... pierdut forever.

@Flo, asa e, sau cum se mai spune, uneori e mai mare daraua decât ocaua.. in același timp, cred ca depinde și de firma, sau de cel care hotărăște cum sa se procedeze cu aceste situații.. pentru ca au fost cazuri când n-a contat suma si s-au făcut demersuri sau au fost date mai departe unor firme specializate pe asa ceva..
Ma gândesc ca nu le pot nici lasa asa..
Ca argument, daca 1 milion de oameni datorează 1€, pentru fiecare dintre ei 1€ e nimic, dar pentru firma care are de încasat inseamna 1 milion de euro..

Și eu cred că îți vor cere o garanție înainte! Acum depinde și de suma pe care o datorai și de perioada care a trecut de atunci. Oricum, dacă ți de cer garanții mari, ai posibilitatea folosirii prepay-ului! Succes!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

@Jay: da,asa cum zici daca problema ar fi rezolvata cu un dosar. Dar cand trebuie 1 milion de dosare, de judecati, de sentinte de executare silita.... nu mai e chiar asa....

Cel mai probabil se va cere depunerea unei garantii (care va fi returnata la finalul contractului, daca nu exista incidente), totul depinde de cuantumul restantei catre Telekom.

Abonamentele de tip SIM Only au perioada minima contractuala de 30 zile, daca nu se negocieaza pentru o oferta personalizata, motiv pentru care nu vad de ce nu se poate contracta un astfel de abonament.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Ți se va cere să plătești o sumă în avans a abonamentului lunar, pe o perioadă cuprinsă între 3 și 6 luni, funcție de valoarea subvenției la telefon.
Din acest avans, automat, ți se vor scădea facturile care vor urma.

Salut Alecs si bine ai venit pe comunitate. Iti poti face un abonament linistit la Orange,vor fi fericiti chiar sa te aiba de client. Mincinosii aia de la Telekom isi pierd rand pe rand abonatii. Daca nu ai mai avut bani sa iti plătești restanța asta e,nu saraceste Telekomul din cauza asta. Totusi sa ai in vedere ca la achizitia unui telefon cu abonament sau in rate,Orange este posibil sa te verifice si atunci iti vor cere o oarecare garantie,dar nu e sigur ca o vor face. Atata timp cat nu ai adus nici un prejudiciu lui Orange e totul in regula iar in ceea ce priveste Telekomul, își merită soarta.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!