Întrebare fară răspuns

Internet foarte slab

Salut, acum un an si ceva mi-am cumparat internet de la orange, un router b311 alaturi de o cartela sim 4g, prima oara fusesem la digi pentru a imi cumpara net prin fibra dar zona unde stau(la 10 km de pitesti) nu are acoperire fibra. Chestia este ca primul an mergea ok si de cateva luni tot face fente, semnal foarte foarte slab, chiar pica de tot netul pentru cateva secunde, revine, iar pica si tot asa. Am incercat sa introduc si o cartela digi de 4g si tot mergea mai bine decat asta, avand o viteza mai constanta si mai mare, nu vreau o viteza foarte mare si nu vreau sa laud digi, dar ziua nu ma pot uita nici macar la un video 480p pe youtube fara sa se blocheze, de jocuri nu mai zic am lag(de ping) pe orice joc. Astazi am incercat sa schimb pe 3g din setarile routerului si merge mai ok, adica am net fara sa moara cu secundele, lasand cei 2mbps download test pe google. In contract din cate imi amintesc scria ca am 60gb 4g dupa se reduce viteza , daca schimb pe 3g din setarile routerului o sa intru la costuri suplimentare sau ceva? Oricum mi se termina abonamentul in 2 luni si nu o sa-l mai prelungesc, e groaznic. Ceva recomandari de net prin sim? Multumesc anticipat.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Salut. Daca ai pe 4g si apoi se reduce viteza inseamna ca esti ok pe 3g si nu ar trebui sa ai costuri suplimentare. Dar ai vorbit cu ei daca exista o solutie pentru situatia ta?

Salut! Unde ai probleme lângă Pitești? Eu stau în Pitești. Ai încercat să schimbi poziția routerului? L-ai pus mai sus sau lângă o fereastră? Pe telefon e semnalul mai bun? Mulțumesc!

Nu am vorbit cu ei, nu cred ca vor rezolva ceva. Stau in Udeni Zavoi, majoritatea vecinilor au net de la akta prin fibra, nu cred ca e conexiunea incarcata sau ceva, dar tot merge prost.

Zona Pitești, merge foarte bine la Orange, în cazul tău, punctual este posibil să fi fost dezactivata o antenă din jur. Dacă ai pe telefon tot Orange, instalează netmonitor și pune un screenshot. Când este încărcată rețeaua 4G, simul este aruncat afară, ieri seara în Draganesti Vlașca, 4G era mort și 3G abia se taraia cu 1-3Mbs. În zona rurală, 4G la Orange a devenit din ce în ce mai slab.

E și încărcată destul de mult rețeaua, ești și cam la limita semnalului, iar ruterul acela nu știe nici 4g+. Dacă era un B 525, era altceva. Oricum, ar trebui să le spui cum stă treaba.

Nu am de unde să știu, dar era o oportunitate în plus. Cred că ar fi bine să încerci și cu antenuța aceea (dacă o ai) externă, să o lipești pe o fereastră și poate se schimbă ceva.

Nu știu cum este la acest model, dar cred că trebuie să intri și în setări și să alegi să se conecteze la antenă exterioară.

Atunci nu o mai pune și încearcă să muți ruterul prin casă, în apropierea unei ferestre, în direcția antenei de unde îți vine semnalul.

Am bagat cartela de la digi(5-15mbps) din telefon in router si nu am probleme. Ma pot uita la filme si 1080p la orice ora fara sa se blocheze, multumesc frumos. Cat despre cartela orange cand o folosesc o folosesc la viteza 3g, (1/3 mbps).

Înseamnă că acoperirea 4g în locația ta este una destul de slabă, dacă e mai bună pe 3g. Numai să-l mai muți ( in sus, spre fereastră, etc), altceva nu văd.

Dar totusi de ce la digi merge 4g si seara fara probleme si la orange nu? Pe contract scrie viteze pana la 150 mbps, de cand l-am cumparat nu ma asteptam la viteze asa de mari, dar totusi platesc internet 4g si folosesc 3g pentru ca nu am semnal deloc, macar sa nu mai vorbeasca prostii in contract cu 150 mbps, sa scrie viteza actuala din zona rurala.

Viteza aceea este în teorie! Depinde însă de mai mulți factori: distanță față de antenă, ce obstacole ai, gradul de încărcare a rețelei din zona ta, ce tip de tehnologie se folosește ( ce benzi de frecvențe), ce dispozitiv folosești, etc. Pune-l și afară și vezi dacă se schimbă ceva.

E prea mare investiția, că altfel existau ceva soluții cu antene externe. Oricum, e o situație extrem de neplăcută, care se va rezolva doar prin extinderea acoperirii în zona ta. Acest lucru nu-l poate face decât Orange!

Dacă e net fix 4g, e setat pe o locație și ți se va bloca. Vă trebui apoi să suni la 300 să deblocheze sim-ul, care este setat doar pe o zonă inițială, doar de domiciliu. Dacă ai o cartelă sim prepay poți s-o bagi în ruter și să incerci, dar să îi scoți codul pin înainte.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!