Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Știați că se pot face lucrări de artă în Microsoft Excel?

Când spunem Microsoft Excel ne gândim la calcul tabelar, la șiruri de cifre sau la grafice, însă în niciun caz la artă.

Și totuși, artistul nipon Tatsuo Horiuchi a devenit cunoscut în întreaga Japonie tocmai pentru că folosește Excel-ul pentru a “picta”. Un stil de artă pentru care are o explicație cu mult mai pământeană decât am fi tentați să credem: în timp ce programele de grafică costă de obicei o grămadă de bani, Excel-ul vine preinstalat pe majoritatea calculatoarelor.

 

Tatsuo Horiuchi, în vârstă de peste 79 ani, foloseşte popularul program Microsoft Excel nu pentru calcule cu cifre sau listări de date, ci ca să deseneze motive japoneze elaborate.

 

Și pentru că suntem în luna Cireșar, se pare că una din temele sale preferate este Sakura. Se spune că floarea de cireş ar fi simbolul naţional al Japoniei. Sakura este numele florilor de cireș care reprezintă efemeritatea vieții în cultura japoneză.

 

Pasiunea pentru noile tehnologii, dar și dragostea față de frumos l-au inspirat pe Tatsuo Horiuchi să creeze adevărate capodopere digitale. Tatsuo a descoperit pasiunea s-a după ce s-a pensionat, și mai bine de 17 ani petrece zilnic ore în șir în fața computerului. Iar tot de ce are el nevoie pentru a valorifica arta este un mouse și programul Microsoft Excel.

 

Ce părere aveți? Mie mi s-a parut fascinant. Voi la ce folositi Excelul ? L-ați folosit vreodată pentru altceva decât funcțiile de calcul tabelar și grafice?

 

Surse: https://webcultura.ro/marele-maestru-al-excel-ului/https://moldeco.md/blog/8_sakura-cartea-de-vizita-a-japonezilor

Mai multe despre Sakura aici https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/sakura-traditia-ciresilor-infloriti

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Deci mi se pare incredibil ce face, este wow! M-am uitat la mai multe poze și pare ireal.
Eu nu sunt o artistă în ale Excel-ului, poate doar când vine vorba de cifre, formule, pivot table și grafice. Iar de folosit cred că îl folosesc aproape zilnic :))

Nu m-am gandit niciodata ca se poate face in xl asa ceva.. Eu il folosesc pentru socoteli.. pana ies cum trebuie :)))

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Nu pot sa cred ca a putut sa realizeze asa ceva doar in Excel, fara alt program pt grafica digitala!!! Vreau sa stiu metoda, pt ca mi se pare neverosimil!
Mie mi s-a acrit cate tabele am facut si inca fac in Excel, am mai aflat niste ponturi sa-mi usurez munca, dar sa desenez (si asa frumos) in Excel chiar nu inteleg cum se poate face!

Eu folosesc Excelul pentru activitati de statistica si gafice/calcul tabelar, functii. Insa in cazul meu mai putin ma dau in vant dupa picturi, indiferent de perioada: "<Ciresari>-lor" sau "Cuptor".

FLo1
FLo1

FLo1

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo1

Nu m-am gandit la chestii asa elaborate, dar acum imi dau seama ca am mai auzit ca au desenat asa modele traditionale romanesti, care se scot pe hartie cu patratele

Referitor la Tatsuo Horiuchi

Un alt exemplu de grafica cu ajutorul Exel

Pentru mine Exel inseamna strict pentru operatiuni basic, pentru altceva nu am nevoie.

Pentru grafica asiatata de calculator utilizez programe dedicate. Exista si programe gratuite pentru grafica computerizata asistata si unele din ele cu rezultate remarcabile https://comunitate.orange.ro/questions/2349306-krita-alternativa-gratuita-photoshop

Zilnic folosesc Microsoft Excel, dar nu m-as fi gandit ca se pot realiza asemenea opere de arta. Oricum iti trebuie talent ca sa-ti reuseasca asemenea peisaje si rabdare. Felicitari artistul Tatsuo Horiuchi pentru capodoperele create.

Folosesc excel la calcule și verificare devize, în anii trecuți îl foloseam pentru grafice.

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Eu folosesc la anumite tabele și situații acest program, dar nu știam că se poate folosi și la așa ceva. Mi se pare foarte tare! Mulțumim!

Interesant, eu folosesc Excel doar la lucruri obisnuite, dar folosesc PowerPoint pentru design :)

rafa.helper
rafa.helper

rafa.helper

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
rafa.helper

Vazusem si eu stirea si mi se pare incredibil! Microsoft Excel e un tool foarte interesant si foarte "destept":) multi dintre noi il folosim basic, insa el poate face foarte multe lucruri, insa niciodata nu m-am gandit la a face arta in Excel! HATS OFF! Foarte foarte fain!

Anca07
Anca07

Anca07

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Anca07

Salutam "ciresarul" :))

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!