anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Știați că se pot face lucrări de artă în Microsoft Excel?

DanielaH
Moderator

Când spunem Microsoft Excel ne gândim la calcul tabelar, la șiruri de cifre sau la grafice, însă în niciun caz la artă.

Și totuși, artistul nipon Tatsuo Horiuchi a devenit cunoscut în întreaga Japonie tocmai pentru că folosește Excel-ul pentru a “picta”. Un stil de artă pentru care are o explicație cu mult mai pământeană decât am fi tentați să credem: în timp ce programele de grafică costă de obicei o grămadă de bani, Excel-ul vine preinstalat pe majoritatea calculatoarelor.

 

Tatsuo Horiuchi, în vârstă de peste 79 ani, foloseşte popularul program Microsoft Excel nu pentru calcule cu cifre sau listări de date, ci ca să deseneze motive japoneze elaborate.

 

Și pentru că suntem în luna Cireșar, se pare că una din temele sale preferate este Sakura. Se spune că floarea de cireş ar fi simbolul naţional al Japoniei. Sakura este numele florilor de cireș care reprezintă efemeritatea vieții în cultura japoneză.

 

Pasiunea pentru noile tehnologii, dar și dragostea față de frumos l-au inspirat pe Tatsuo Horiuchi să creeze adevărate capodopere digitale. Tatsuo a descoperit pasiunea s-a după ce s-a pensionat, și mai bine de 17 ani petrece zilnic ore în șir în fața computerului. Iar tot de ce are el nevoie pentru a valorifica arta este un mouse și programul Microsoft Excel.

 

Ce părere aveți? Mie mi s-a parut fascinant. Voi la ce folositi Excelul ? L-ați folosit vreodată pentru altceva decât funcțiile de calcul tabelar și grafice?

 

Surse: https://webcultura.ro/marele-maestru-al-excel-ului/https://moldeco.md/blog/8_sakura-cartea-de-vizita-a-japonezilor

Mai multe despre Sakura aici https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/sakura-traditia-ciresilor-infloriti

15 Răspunsuri 15

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
Deci mi se pare incredibil ce face, este wow! M-am uitat la mai multe poze și pare ireal. Eu nu sunt o artistă în ale Excel-ului, poate doar când vine vorba de cifre, formule, pivot table și grafice. Iar de folosit cred că îl folosesc aproape zilnic :))

Jay
Campion certificat
Nu m-am gandit niciodata ca se poate face in xl asa ceva.. Eu il folosesc pentru socoteli.. pana ies cum trebuie :)))

delfinas
#StarMember
Nu pot sa cred ca a putut sa realizeze asa ceva doar in Excel, fara alt program pt grafica digitala!!! Vreau sa stiu metoda, pt ca mi se pare neverosimil! Mie mi s-a acrit cate tabele am facut si inca fac in Excel, am mai aflat niste ponturi sa-mi usurez munca, dar sa desenez (si asa frumos) in Excel chiar nu inteleg cum se poate face!

FLo1
#StarMember
Eu folosesc Excelul pentru activitati de statistica si gafice/calcul tabelar, functii. Insa in cazul meu mai putin ma dau in vant dupa picturi, indiferent de perioada: "-lor" sau "Cuptor".

Vrajitoarea
Cunoscător
Nu m-am gandit la chestii asa elaborate, dar acum imi dau seama ca am mai auzit ca au desenat asa modele traditionale romanesti, care se scot pe hartie cu patratele

svetalex
Senior certificat
Ireal. Nu imi imaginam ca xls poate fi folosit si pentru altceva in afara de rapoarte, grafice si calcule 🙂

FaraUnID
Campion certificat
Referitor la Tatsuo Horiuchi https://www.youtube.com/watch?v=OrwBc6PwAcY Un alt exemplu de grafica cu ajutorul Exel https://www.youtube.com/watch?v=v2Y-Zm7k9-c Pentru mine Exel inseamna strict pentru operatiuni basic, pentru altceva nu am nevoie. Pentru grafica asiatata de calculator utilizez programe dedicate. Exista si programe gratuite pentru grafica computerizata asistata si unele din ele cu rezultate remarcabile https://comunitate.orange.ro/questions/2349306-krita-alternativa-gratuita-photoshop

Miha_Z
#StarMember
Zilnic folosesc Microsoft Excel, dar nu m-as fi gandit ca se pot realiza asemenea opere de arta. Oricum iti trebuie talent ca sa-ti reuseasca asemenea peisaje si rabdare. Felicitari artistul Tatsuo Horiuchi pentru capodoperele create.

Razvan
#StarMember
Folosesc excel la calcule și verificare devize, în anii trecuți îl foloseam pentru grafice.

Vio73
#StarMember
Eu folosesc la anumite tabele și situații acest program, dar nu știam că se poate folosi și la așa ceva. Mi se pare foarte tare! Mulțumim!

RafaHelper
#StarMember
Interesant, eu folosesc Excel doar la lucruri obisnuite, dar folosesc PowerPoint pentru design 🙂

Anca07
#StarMember
Vazusem si eu stirea si mi se pare incredibil! Microsoft Excel e un tool foarte interesant si foarte "destept":) multi dintre noi il folosim basic, insa el poate face foarte multe lucruri, insa niciodata nu m-am gandit la a face arta in Excel! HATS OFF! Foarte foarte fain!

Ascary
Campion certificat
Salutam "ciresarul" :))

Anonim
Neaplicabil
Mi-ar plăcea să pot face așa ceva.