Întrebare fară răspuns

De ce uneori calitatea internetului scade?

În unele intervale de ore calitatea internetului scade

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pentru că depinde foarte mult de numărul de utilizatori dintr-un anumit moment. Cu cât numărul de utilizatori conectați pe o antenă va crește, cu atât rețeaua va fi mai aglomerată și implicit, calitatea internetului va fi mai scăzută. Depinde și de ce antene/ frecvențe sunt folosite în zona respectivă, pentru că dacă este una de tip 4g simplu, există probabilitate mult mai mare să scadă vitezele mult mai repede decât atunci când este o rețea de tip 4g+ (2 CA).

@narcis: la un topic anterior ridicai osanale. Cum spuneam si acolo, parerea a fost subiectiva. Se face ce se poate, indiferent de locatie, dar nu inseamna ca e cea mai cea.

Se numesc ore de varf si este absolut normal ca serviciul sa aiba de suferit din punct de vedere calitativ.

Poti face o paralela cu zilele de salariu cand la ATM-uri se formeaza cozi, iar la supermarket timpii de asteptare la casa sunt ceva mai mari din cauza aglomeratiei. Cam asa se intampla si intr-o retea: Cand foarte lume utilizeaza reteaua simultan, apar congestiile.

Nu scade, internetul pe mobil la Orange se întrece cu cel prost de la Telekom, care la rândul sau este distribuit tot de Orange (4G). Abonamentul de voce l-am dat altcuiva, în prezent utilizez cartelă Vodafone. Testați viteza pt 3G/4G pe site-ul Netflix https://fast.com

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!