Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

De ce uneori calitatea internetului scade?

În unele intervale de ore calitatea internetului scade

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pentru că depinde foarte mult de numărul de utilizatori dintr-un anumit moment. Cu cât numărul de utilizatori conectați pe o antenă va crește, cu atât rețeaua va fi mai aglomerată și implicit, calitatea internetului va fi mai scăzută. Depinde și de ce antene/ frecvențe sunt folosite în zona respectivă, pentru că dacă este una de tip 4g simplu, există probabilitate mult mai mare să scadă vitezele mult mai repede decât atunci când este o rețea de tip 4g+ (2 CA).

@narcis: la un topic anterior ridicai osanale. Cum spuneam si acolo, parerea a fost subiectiva. Se face ce se poate, indiferent de locatie, dar nu inseamna ca e cea mai cea.

Se numesc ore de varf si este absolut normal ca serviciul sa aiba de suferit din punct de vedere calitativ.

Poti face o paralela cu zilele de salariu cand la ATM-uri se formeaza cozi, iar la supermarket timpii de asteptare la casa sunt ceva mai mari din cauza aglomeratiei. Cam asa se intampla si intr-o retea: Cand foarte lume utilizeaza reteaua simultan, apar congestiile.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Nu scade, internetul pe mobil la Orange se întrece cu cel prost de la Telekom, care la rândul sau este distribuit tot de Orange (4G). Abonamentul de voce l-am dat altcuiva, în prezent utilizez cartelă Vodafone. Testați viteza pt 3G/4G pe site-ul Netflix https://fast.com

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!