anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Tentativa de frauda OLX ...?

teacher_
#StarMember
Buna dimineața tuturor. Doresc sa va povestesc o întâmplare trăită în urma cu puțin timp, pentru ca și alte persoane să fie precaute când au de-a face cu posibile fraude. De ceva vreme soția mea și-a pus un articol de vânzare pe OLX. Câteva luni, nici un cumpărător, pe undeva de așteptat, data fiind și situația actuală. Acum 2-3 săptămâni, primește pe WhatsApp un mesaj de la un număr cu prefix al unei țări din Africa, dar care s-a recomandat ca fiind din Finlanda, care voia să cumpere acel articol, scriind acea persoana că a văzut anunțul pe OLX. Soția mea a răspuns, și acum câteva zile ne-a cerut numărul de cont bancar pentru ca el sa poată face plata. Am dat numărul de cont Orange Money, pentru că acum nu am bani in acel cont. Ieri dimineață soția mea a primit două mailuri, pe care le atașez, din care reiese că acea persoana a făcut plata de 550 de euro prin PayPal (500 de euro e suma solicitată de soția mea pentru acel articol), iar soția mea trebuie sa plătească 50 de euro pentru transport, pentru ca cei de la PayPal să trimită firma de curierat DHL după colet. Imediat soția mea a sunat la DHL și a solicitat informații, iar cei de acolo i-au zis că nu poate fi vorba despre așa ceva, pentru că la ei transportul internațional minim pornește de la 80 de euro, iar numărul de cont primit de noi in care ar trebui sa transferam cei 50 de euro solicitați pare unul de off-shore. Până la urmă ne-am convins că este fraudă, chiar dacă soția mea mai are de 2 bani speranță.
Voi ați trecut prin asemenea situații? Cum le-ați rezolvat? Ce îmi recomandați sa fac?
43 Răspunsuri 43

Jay
Campion certificat
Eu as fi ignorat mesajele.. Am 2 mail -uri ciudate.. încă sunt in spam. Si eu am pus pe lajumate.ro un articol.. si am primit si acolo un mesaj, pe care de asemenea l-am ignorat.. mi s-a părut ciudat.. Faptul ca n-a fost complet sincer, eu n-as face nimic.. sau, poti astepta sa intre banii, daca a facut plata.. desi, probabil, teoretic, daca nu plătește 50 de euro, nu vin cei 550.. Eu as zice pas..

Miha_Z
#StarMember
Nu am trecut prin asa ceva. De ce sunt in stare unii pentru a face un ban nemuncit. Trebuie sa avem mare grija in ce ne incredem si o atentie sporita mai ales cu persoanele necunoscute. Vad ca pe zi ce trece apar tot mai multe metode de frauda mascate sub diverse forme si povesti. Deci trebuie sa fim mai atenti cand ni se solicita bani sau conturi bancare. Sa o facem putin pe "detectivii" si sa certetam mai mult.

FaraUnID
Campion certificat
In prima faza renuntati la mizeriile gen kakazii, olx, latreisferturi, puli32:4-7x2+3, etc. Pentru aceste bazaruri online primeaza un singur lucru, PROFITUL, siguranta utilizatorilor este pe ultimul loc. Eu, de fiecare data cand am avut ceva de vandut diverse, in prima faza am apelat la anunturile de mica publicitate din presa locala, dupa care am apelat la ajutorul pritenilor, vecinilor, rudelor care ai imprastiat vorba.

tomaciprian
Cunoscător
E super cunoscută această metodă de înșelăciune de pe OLX mai ales în rândul celor care postează anunțuri cu articole care depășesc sume de 500 de euro în sus ( nu se obosesc să dea copy-paste acelor texte la produse de 50-100 RON) Nu trece săptămână în care să nu primesc un astfel de mesaj pe OLX. Cei de la OLX știu despre acești indivizi/scammeri și ne sfătuiesc să nu dăm curs mesajelor, din păcate, nu au ce să le facă odată ce site-ul te lasă să îți faci un cont doar pe baza unei adrese de mail ca să poți trimite mesaje vânzătorilor, doar dacă vrei să vinzi ceva trebuie să validezi numărul de telefon și acela rămâne în baza lor de date, iar dacă îți mai faci un alt cont și iar vrei să validezi numărul de telefon, nu o vei mai putea face. M-am confruntat și eu în 2011, când mi-am făcut prima dată contul de OLX, cu acești scammeri. La momentul acela am dat un search pe Google cu adresa de mail a celui care mă contactat și găsisem câteva articole cu exact aceeași adresă de mail. Acum, sunt mult prea multe adrese de mail de pe care trimit.

FaraUnID
Campion certificat
Tot pe bazarurile online gasiti anunturi prin intermediul carora, tot felul de personaje dubioase, comercializeaza "baze de date Orange" sau conturi HBO, Netflix, licente Microsoft, SIM-uri cu numere de (h)aur / platina / diamant din retele GSM de la noi sau masti de protectie COVID sfintite de Arsenie Boca la 100 lei / bucata. Cam ce credibilitate poate avea un asemena bazar online?

Razvan
#StarMember
Pare genul de țeapă clasică, îți virăm bani în cont, dacă ne dai bani în avans. Au mai pățit-o și alții cu sume mult mai mari. Omul cât trăiește învață. @faraunid este ok și Olx, atât timp cât vinzi lucruri mărunte. Alții au vândut masini și nu au mai fost probleme, depinde de noroc.

FLo1
#StarMember
Este ok atat timp cat plata se face in avans. Orice produs trimis in avans se face pe riscul propriu. Eventual prin firme de curierat agreate daca tot se face o expeditie in avans.

mihai_13
Maestru
sau ce a patit un prieten pe scurt...(chestie reala) - o tipa (pe instagram) dupa ce i a facut capul mare ca il iubeste si ca este soldat in armata americana cica ar fi gasit un depozit de bani in Siria (foarte multi bani) partea ei era de 5 milioane de euro ia zis ca vrea sa se casatoreasca cu el si sa investeasca in Romania banii ! 🙂 incercarile de trimitere a banilor pe numele lui in tara la costat 1000 lire UK ... bine inteles ca a fost tzaca dupa ce a facut plata coletului pe money gram nu a mai venit nici un colet cu bani si nici de americanca nu a mai auzit :)))

Jay
Campion certificat
@mihai_13, eu am primit acum mulți ani niste mail-uri, într-o engleza "stricata", ca un individ primise o moștenire si, ca sa nu-i fie luată de alte rude, ii trebuiau niste date de cont sa fie virata in alta parte.. eram mica, dar, lucrez de la 19 ani, si banii mei au fost mereu munciti, am fost conștientă că nu poate sa pice para malaiata, asa ca n-am dat curs, dar, cu siguranta au fost persoane care au patit-o.. Si acum am ceva suspicios în spam.. N-am încercat să deschid ce a atasat.. dar, le tin de reminder ☺...

Miha_Z
#StarMember
Dupa cata mediatizare s-a facut cu diverse metode de inselaciune, tot mai sunt oameni creduli care cad in aceste capcane. :((

mihai_13
Maestru
Jay ... am incercat sa ii deschid ochii mintea capul ca asa ceva nu exista nu poate fi real (sa primesti 5 mil de euro de la un necunoscut) dar crede-ma ca s-a certat cu mine si a zis ca sunt gelos ca el se imbogateste :)))) - Concluzie , unii dintre noi char merita sa ia tzaca .

Jay
Campion certificat
@Mihai_13, daca pui problema asa, cam da... Invidios ce ești.. :))) Mai am o poza proaspătă, deși amazon e în spam.. o fi alt amazon, ca a ajuns în inbox.. Nu știu despre ce membership vorbeste, dar, sa plătească ei..

Ascary
Campion certificat
Într-un final OLX-ul se va inchide si pentru neprofionalismul lor...de Publi24 nu mai vorbesc,niste tomberoane nu site-uri comerciale. Sper sa avem si noi un amazon,un e-bay,asa ca in lumea civilizată,unde daca incerci o frauda zbori forever de pe site.

PurpleUnicorn
Junior
Am patit o si eu, multumesc ca exista 3d secure la carduri.