anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Tentativa fraudare adresa mail Yahoo?!..

Jay
Campion certificat
Salut!.. Tocmai am primit acest mail de tentativă conectare și, pare sa fie de la Yahoo.. Este și un cod de finalizare conectare pentru cazul în care vreau să finalizez conectarea.. Evident că nu-l voi folosi, pentru că eu nu încerc să mă conectez din Vietnam..
Voi ce parere aveți? Ce pași ar trebui să fac, în afara de recomandarea de a verifica dispozitivele conectate la mail-ul meu?
Parola am schimbat-o acum câteva luni, după mulți ani.. și, nici eu n-o știu pe dinafară, încă.. Parolele mele de obicei sunt mai complicate :D..
Când am văzut Vietnam, mi-am amintit de întrebarea legată de cardul Orange Money, care fusese folosit, parcă, tot în tara asta..
20 Răspunsuri 20

teacher_
#StarMember
Ceva asemănător am primit și eu, m-au bombardat cu mailuri de la "yahoo", am ajuns sa nu le mai deschid, și m-au lăsat în pace până la urmă.

Razvan
#StarMember
Schimbă din nou parola, probabil adresa ta este din lotul celor care au fost sparte de la Yahoo în 2010. Și ale mele au fost și am schimbat parolele, greu am reușit sa mai întru pe un cont, noroc că aveam trecută o alta adresa de back-up.

FaraUnID
Campion certificat
Varianta 1 - Cineva aka un hacker incerca sa se contecteze pe contul tau yahoo de pe un IP din Vietnam si atunci ai primit acea notificare. Varianta 2 - Cineva aka un hacker a intrat in posesia unei baze de date in care se afla si adresa ta e e-mail si incearca sa obtina acces la conturile respective utilizand acele mesaje false sub forma unor alerte de securitate. De pe ce adresa de e-mail ai primit acel mesaj? Cunosti procedura prin care sa poti accesa codul RAW al acelui mesaj? Daca da, ce scrie acolo? In orice caz nu pare a fi un e-mail legitim yahoo din simplu fapt ca nu contine datele de identificare ale companiei, modul cum este formulat si incepe cu Hi, fara a avea numele tau. Daca era venit de la Yahoo acestia preluau numele tau din baza lor de date si mesajul incepea cu Hi, Nume Prenume asa cum l-ai inregistrat tu in momentul in care ti-ai deschis contul.

Laura_cio
Senior
Dacă nu ai încercat sa intri din alt loc pe e-mail, înseamnă ca cineva a încercat sa intre. Am pățit și eu. Mi-am schimbat parola intr-una mai puternica.

Jay
Campion certificat
De obicei nu șterg mail-uri de la yahoo, le mut intr-un dosar și nu toate au date în semnatura.. si adresarea, a fost prenumele, în alte mail-uri, întreg sau prescurtat, acum a fost Hi "adresa de mail"... dar, având în vedere recomandările din mail, cred și sper, ca e, totuși, varianta 1.. Nu stiu să accesez codul RAW, dar, dacă este pentru a vedea informații despre adresa de unde a venit mail-ul, am dat fw și se vede adresa..

Miha_Z
#StarMember
Eu am scapat de aceasta grija. Cu multi ani in urma am vrut sa ma loghez in Yahoo, dar n-am mai stiut parola si nici raspunsul exact la cele 2 intrebari. Schimbasem mobilul si nici nu notasem parola de la e-mail. Singura varianta de a afla parola era sa trimit in engleza un e-mail in care sa le explic situatia. Era prea multa bataie de cap si am preferat sa-mi fac alta adresa de e-mail dar nu la Yahoo, ci la Google si am facut Gmail. Oricum mi-e mai de folos Gmail-ul. Jay cel mai bine cand primesti astfel de e-mail-uri sterge-le si nu-ti bate capul cu ele.

imch
Cunoscător certificat
Eu am ramas acum multi ani fara contul de yahoo. Pur si simplu m-am trezit ca nu mai am acces la el dintr-o data. Mai mult, am aflat de la prieteni ca sunt blocata prin Nigeria si am nevoie de bani. Multi m-au sunat sa vada cum sunt. Unii au vrut sa ma ajute, dar li s-a parut suspect ca, dintr-o data, fac atat de multe greseli in engleza. Era pe la inceputurile conturilor de mail, cand inca printii Nigerieni nu erau dornici sa te cunoasca si sa-ti dea bani :-). Mi-am facut alta. Ignora mesajul. Daca vrei sa te simti mai bine, intra in mod legitim in yahoo (scriind adresa tu cu manuta ta) si schimba parola. Foloseste si un al doilea nivel de securitate (gen cod pe telefon la fiecare logare). Asa scapi de majoritatea emotiilor.

tomaciprian
Cunoscător
De când s-a renunțat la Yahoo Messenger de atunci am renunțat și eu la Yahoo Mail și am ales mail.com pentru adresa personală, iar Gmail pentru cea de la firmă. Yahoo Mail cred că e cel mai spamat site.

Anca07
#StarMember
Iti recomand si eu acelasi lucru recomandat si de imch, si anume sa securizezi adresa de e-mail cu un numar de telefon. Eu am acest mod de securizare a adresei de e-mail si este foarte ok. Indiferent de zona in care sunt si de disoozitivul de pe care ma loghez, mi se cere un cod pe care il primesc pe numarul de telefon cu care m-am inscris. Mai mult, surorii mele i-a fost sparta adresa de e-mail "yahoo" si au reusit sa intre in posesia unor date bancare, si s-a trezit cu ceva cumparaturi peste tot in lume, de la SUA la China, bilete de avion si alte lucruri, de peste 3000€ de pe cardul de credit. Si-a sters adresa si acum are alta pe gmail si atat. Mult succes!

FaraUnID
Campion certificat
De pe un PC sau chiar de pe telefon dar accesand varianta web a clientului de e-mail si nu o aplicatie terta, mergi undeva in coltl din dreapta si o sa ai "MESAJ BRUT" sau "VIEW RAW" ceva de genul daca e in engleza. Click pe BRUT sau RAW ala si o sa vezi...... un carnat de cifre si litere daca nu esti o persoana tehnica, adica toate datele tehnice de identificare ale acelui e-mail: De unde vine, prin ce servere a trecut, adresa mail expeditor, IP-ul expeditorului, ID-ul mesajului, semnatura digitala, etc. Dupa cum se poate observa, in cazul meu, fiind vorba de un eMail legitim Yahoo, sunt apelat pe numele din buletin, asa cum l-am salvat eu in contul Yahoo, Dear Numele Meu , iar la final (nu am mai capturat si asta) mesajul este semnat de CEO-ul Verzion, sunt datele de identificare ale companie, link catre termeni si conditii, politica de confidentialitate, dezabonare, etc.

Jay
Campion certificat
M-am uitat si la setari.. am scris doar prenumele, prescurtate si nu apare niciun dispozitiv nou.. Oricum de cate ori m-am conectat de la un dispozitiv nou m-a anuntat si pe yahoo si pe gmail.. Asa e, sunt departe de a fi o persoana tehnica.. n-am gasit mesaj brut, dar, la mai mult, am gasit RAW.. Cam asa arata, plus inca o insiruire lunga, care, probabil reprezinta ceea ce contine mail-ul si, pe care, am sters-o.. si nu am la final niciun link catre termeni si conditii, asa cum apare in alte mail-uri, dar nici n-am acceptat pana acum niste termeni.. cred.. din cand in cand, cand deschid mail-ul imi apare ca trebuie sa accept ceva si eu ii tot spun ca data viitoare.. 😄

Jay
Campion certificat
Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri.. Zile senine, liniștite și cu speranța.. 🙂

Romeo_
Senior certificat
Eu sterg toate mailurile care mi se par suspecte fara sa le mai deschid. ;)))

Tina
Cunoscător certificat
Fix de aceea am renunțat la contul Yahoo și am trecut pe Gmail. Nu știu cât de adevărate sunt aceste mesaje dar nu îmi cădeau bine.