Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Instrument Gratuit Monitorizare Expunere Date Personale In Dark Web

Compania de securitate cibernetica ImmuniWeb a lansat un instrument gratuit pentru monitorizarea și măsurarea expunerii unei organizații pe Dark Web.

 

Ce este Dark Web?

 

Dark web-ul (sau Web-ul întunecat) este conținutul World Wide Web care există pe rețelele darknet, reţele care se suprapun peste Internetul public, dar care necesită software specific, anumite configurații sau o autorizație de acces. Dark web-ul nu este indexat de motoarele de căutare, cu toate că foarte des termenul "deep web" este folosit greșit pentru a face referire la Dark Web. - Wikipedia

 

Pentru a îmbunătăți procesul de luare a deciziilor în cazul atacurilor de securitate cibernetică, acest instrument disponibil online accesează marketplace-urile de pe Dark Web, forumurile de hacking și resursele Surface Web, cum ar fi Pastebin sau GitHub, pentru a vă oferi posibilitatea de a afla dacă datelor dvs. sunt disponibile în astfel de spații, sau oferite spre vânzare.

 

Cum functioneaza instrumentul gratis de monitorizare a expunerii datelor pe DarkWeb dezvoltat de ImmuniWeb?

 

Sa presupunem faptul ca aveti cont pe site-ul numesite.com Pentru averifica daca numele acelui site se regastete in Dark Web, tot ce aveți de facut este sa accesati pagina dedicata ImmuniWeb, la adresa https://www.immuniweb.com/radar/ si să introduceți numele site-ului de internet ex: numesite.com

 

Daca, in urma interogarii marketplace-urile de pe Dark Web, aplicatia dezvoltata de ImmuniWeb regaseste si site-ul interogat, in speta numesite.com inseamna ca la un moment dat acel site a avut unele brese de securitate si a fost tinta unor grupari infractionale care au resuit sa extraga informatii cu carater personal din baza de date, iar acele informatii sunt scoase la vanzare in Dark Web.

 

Sa ne jucam si sa vedem ce rezultate obtinem!

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Interesant acest instrument de monitorizare si masurare a expunerii unei organizatii pe Dark Web. Este o metoda buna prin care poti verifica un site/firma in care ai anumite dubii si n-ai garantia 100% a sigurantei informatiilor cu caracter personal.

Si mai putem avea incredere in cineva? Ne mai ofera vreo organizatie siguranta 100% a datelor noastre personale? Atat timp cat hackerii devin din ce in ce mai buni, nu stiu daca mai putem vorbi de o "siguranta de neatins". Cred ca vor gasi modalitati de accesare a datelor dorite.

Interesant site-ul asta și ce face el. Întrebarea mea e, avem șanse sa găsim vreo organizație care sa nu fi fost "încercată" pe DarkWeb?

The Special List
The Special List

The Special List

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
The Special List

Cercetătorii în securitate cibernetică avertizează utilizatorii unui joc online cunoscut la nivel mondial, asupra faptului că peste 1,3 milioane de înregistrări ale acestora sunt vândute pe forumurile de pe DarkWeb.

Date precum numele de utilizator, parolele, adresele de e-mail, numerele de telefon și adresele IP aparținând jucătorilor Stalker Online au fost identificate de specialiștii de la CyberNews. Compania vizată de către atacatori a explicat că au fost stocate doar semnăturile MD5 corespunzătoare parolelor, algoritm despre care se cunoaște că prezintă multiple vulnerabilități.

Sursa - https://www.infosecurity-magazine.com/news/stalker-online...

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!